Sabrina Starke en Guus Meeuwis op 5 meiconcert

Op de Amstel in Amsterdam vindt ieder jaar, in aanwezigheid van de koningin, het 5 meiconcert plaats. Dit jaar zijn Guus Meeuwis, Sabrina Starke en Karin Strobos de solisten. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei maakte vandaag het programma bekend.

Hitzanger Guus Meeuwis, singer-songwriter Sabrina Starke en mezzosopraan Karin Strobos zullen worden begeleid door het Noord Nederlands Orkest. De dans wordt verzorgd door de Fontys Dansacademie Tilburg en Dansacademie Lucia Marthas.

Tijdens het concert geeft het publiek langs de kades een rood-wit-blauw lint van 600 meter door om het thema van dit jaar weer te geven: Vrijheid geef je door.

Guus Meeuwis: “Het valt soms niet mee om in vrijheid te blijven geloven als je ziet wat er in de wereld gebeurt. Daarom is het belangrijk dat we blijven herdenken en dat we de vrijheid blijven vieren. Elk jaar weer.”

Sabrina Starke: “Innerlijke vrijheid vind ik heel belangrijk: het leven zonder angsten en het kunnen zijn wie je wil zijn. Vrijheid of jezelf vrij voelen is niet vanzelfsprekend. Daar zou je elke dag bij stil moeten staan.”

Karin Strobos: “Dat ik mag optreden op het 5 mei-concert is voor mij een enorme eer. Ik vind het fantastisch dat dit soort evenementen wordt georganiseerd, omdat het zo’n saamhorigheid geeft. Dat heeft een samenleving nodig.”

Het volledige programma:
Ouverture, Intrada en Lied van de Vrijheid
Feest Ouverture (D. Sjostakovitsj)
Laat me in die waan – Guus Meeuwis
Alla Marcia uit Karelia Suite (J. Sibelius)
Una voce poco fa uit Il Barbiere di Siviglia – Karin Strobos
Concierto de Aranjuez, deel 2 (J. Rodrigo)
I wish (Nina Simone) – Sabrina Starke
Hedwig’s Theme uit Harry Potter (J.Williams)
We zullen doorgaan (Ramses Shaffy) – Guus Meeuwis
Feeling good – Guus Meeuwis, Sabrina Starke en Karin Strobos
Danzón nr. 2 (A. Márquez)
We’ll meet again (R. Parker en H. Charles)

Het 5 mei-concert begint om 21.00 uur en is gratis toegankelijk voor het publiek.
De NOS zendt het evenement rechtstreeks uit op Nederland 1 van 20.30 tot 22.10 uur.

Feeling Good zou weleens één van de hoogtepunten kunnen worden. Het legendarische nummer is eerder gecoverd door onder anderen Nina Simone, Michael Bublé en Muse:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>