Metropole Orkest toch nog gered… tot 2017

Tweede Kamer stemt in met redden Metropole Orkest • Alleen PVV stemde tegen

De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met het redden van Het Metropole Orkest. Kamerlid Martijn van Dam meldde eerder dat de fracties van PvdA en VVD het eens waren geworden over een plan waarmee het orkest in ieder geval tot 2017 kan blijven bestaan.

Hoe wordt het gedekt? Voor de redding van het Metropole Orkest zal door staatssecretaris Sander Dekker (VVD) 3,5 miljoen extra op de Publieke Omroep bezuinigd worden. Ook minister van Onderwijs en Cultuur Jet Bussemaker (PvdA) zal 3,5 miljoen moeten inleveren uit haar begroting. Dat geld wordt elders in de cultuursector geschrapt.

Het Metropole Orkest is gered tot de volgende subsidieronde in 2017. Dekker en Bussemaker waren niet blij met het voorstel van de Kamerfracties van hun eigen partijen. Het redden van het orkest gaat volgens hen ten koste van de Publieke Omroep en op termijn mogelijk van een ander orkest. Ook vrezen ze dat er later weer geld bij zal moeten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>