Helaas geen nieuwe Grammy Award voor Metropole Orkest

Adele, Gotye, Mumford & Sons, Fun en Kelly Clarkson winnaars bij Grammy’s

Het Metropole Orkest heeft bij de uitreiking van de Grammy’s in Los Angeles helaas geen nieuwe awards in de wacht kunnen slepen. Het Nederlandse orkest was twee keer genomineerd voor het album Al Jarreau And The Metropole Orch Live.

Maar de Grammy voor het beste instrumentale arrangement ging naar de Amerikaanse jazz-zangeres en bassiste Esperanza Spalding. Spalding won ook in de andere categorie waarvoor het Metropole Orkest was genomineerd: beste jazz album.

Somebody That I Used to Know van Gotye featuring Kimbra won nummer van het jaar, Babel van Mumford & Sons won album van het jaar.

In de popcategorieën won Fun de Grammy voor beste song met We Are Young, Adele voor beste solo-optreden van een popartiest voor Set Fire to the Rain, Kelly Clarkson won beste pop album vocaal. De band The Black Keys won Grammy’s in de categorieën beste rockalbum en beste rocksong. Skrillex won in de dance/electronica categorieën.

Alle winnaars kan je hier teruglezen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>