Carola Smit wilde nog niet stoppen met BZN

Dat het einde van BZN vooral een keuze is geweest van Jan Keizer, wordt steeds duidelijker. Aanvankelijk zou hij de initiator zijn geweest en hadden de overige vijf al snel vrede met het plan, maar uit een gesprek met De Telegraaf blijkt dat Carola Smit tot op het laatste moment heeft geprobeerd om de zanger op andere gedachten te brengen.
"Die lieve Carola heeft de afgelopen week nog geprobeerd om
me om te praten", zegt Keizer in de krant. "Ze wilde kijken of ik wel echt serieus was. Ook omdat we
natuurlijk allemaal echte vrienden zijn van elkaar. In de auto zei ze:
‘laten we het vergeten en doorgaan. De persconferentie gewoon afzeggen…’
Maar ik wil het echt niet meer. Carola begrijpt het nu ook. Zij begrijpt de
belasting die het geeft."

De band vond het geen optie om weer een ander boegbeeld aan te trekken, zoals het in 1984 deed toen Annie Schilder besloot om zich te richten op een solocarrière. En dus bleef er maar één dramatische conclusie over: stoppen.

Het bericht in De Telegraaf doet overigens wel vermoeden dat Carola Smit nog ambities heeft om door te gaan in de muziek, en mogelijk een solocarrière begint.

De Tros heeft aangekondigd groots uit te pakken in het laatste jaar van BZN. Er gaan geruchten dat de omroep volgend jaar een reallife-soap maakt rondom BZN. Die plannen lagen er al eerder, maar het slotconcert lijkt een mooi uitgangspunt.

Zie ook:
- Zwarte dag vaderlandse popgeschiedenis: BZN stopt
- Ondertussen bij BZN: Beatrix behaagd

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Carola Smit wilde nog niet stoppen met BZN

 1. Thamar

  Ik ben al jarenlang fan van BZN en ik vind het jammer dat ze ermee ophouden!

  Aan de andere kant snap ik het ook wel weer. BZN zonder Jan is geen optie want Jan IS BZN.

  Sorry Carola en de rest.
  Ik hoop dat je blijft zingen Carola.

  Je hebt een geweldige stem.

  Groetjes
  Thamar

    /   Reply  / 
 2. Wil

  Toen ik hoorde dat B.Z.N er mee ging stoppen, ben ik me haast wezenloos geschrokken.
  Dat jij er niet mee wilde ophouden, daar kan ik me iets bij voorstellen, het is je lust en je leven.
  Aan de andere kant is het wel zo, dat wanneer je als band al zo lang bestaat(en hoeveel kunnen dit zeggen?)er een tijd komt om te stoppen en te gaan genieten van de broodnodige rust !
  Carola, mijn vrouw en ik zullen jou stem en die van Jan missen en uiteraard de band in zijn geheel.
  We wensen jou en de rest al het goede voor de toekomst!!!!!!!!

  Groeten Wil en Janny

    /   Reply  / 
 3. alie

  ik vind dat jan gelijk heeft.zolang jan en de jongens draaien onder bzn. en bekend werder met sweet silver anny, is het zeker verbeterd met anny schilder. toen carola het overnam was het voor mij zeker over met bzn. ze zingen goed zeker weten van wel. begrijp me niet verkeerd.maar de sound was toch jan en anny. hun pive leven staat er los van het gaat om bzn die stopt. ik zie een solo niet erg zitten. maar een duo met jan en annie wel

  groetjes van alie

    /   Reply  / 
 4. Jan Olthof

  Even reageren op bovenstaande berichtje van Alie.
  Nou Alie ik kan wel merken dat jij geen verstand van muziek hebt,want Annie kan wel denken dat ze BZN groots heeft gemaakt,als dat zo was , had ze BZN niet zo slecht gemaakt!!!
  Over Carola geen kwaad woord want dan kom je ook aan mij,want die Carola heeft een dij van een stem,en nog eens dat zei meer heeft meegemaakt dan Annie dat is gewoon een heks,als je haar maar eens sol ziet optreden niet om aan te horen,en een lieve lach kan er niet van Annie af,ze schopt liever van zich af daar is ze een ster in.
  Carol meid jij bent wel 1000x beter dan Annie jij hebt samen met Jan en de andere bandleden BZN tot een fantastiche sound gemaakt,10 x heb ik jullie concert gehoord en SUPER Carola en Jan waren jullie mooier als met Annie.
  Wij zullen jullie heel erg missen.

    /   Reply  / 
 5. Jan Olthof

  Ik hoop dat Carola en Dick op de solo tour net zoveel succes zullen krijgen als ze met BZN hebben,en ik weet zeker dat gaat ze zeker lukken want Carola is een echte topzangeres en een liefdevolle meid en zekers spontaan met een optreden met BZN,kunnen we die Annie Schilder niet zeggen,die schopt liever van zich af tijdens een solo optreden van dat mens niet om aan te horen,dus Carola Annie kan een voorbeeld aan jou nemen,dat mens heeft medelijden met zichzelf.Wat een trut die Annie.

    /   Reply  / 
 6. Dirk

  Het zit je wel diep hè Jan?

    /   Reply  / 
 7. Hans

  Wie kan mij vertellen hoe het nummertje heet wat Carola solo zong bijna aan het eind van van het afscheidsconcert?

    /   Reply  / 
 8. Mich

  Hey Hans, Het liedje dat Carola bijna aan het eind zong heet “voor deze ene keer” en komt van de cd “die mooie tijd”…

    /   Reply  / 
 9. David Nijenhuis

  BZN was al in 1976 afgedaan, toen stopten ze met het maken van klasse-muziek (onvervalste Rock-Roll dus). Sindsdien staat BZN voor Band zonder Noot met bagger wat het gemiddelde IQ van de Nederlandse muziekliefhebber typeert, driemaal niks dus!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>