Carnaval 2010: Gebroeders Ko – Geef Mij de Sleutel van jouw Voordeur

De oogst carnavalshits is dit jaar rijk. NLpop besteedt daarom tot 14 februari vrijwel dagelijks aandacht aan een carnavalsplaat. Vandaag: De Gebroeders Ko met Geef Mij de Sleutel van jouw Voordeur.

Ik vind mezelf best ruimdenkend. Natuurlijk fik ik hier wel eens een videoclip of singeltje af, maar ik vind dat ook die muziek mag bestaan. Met een baggerslecht nummer waardeer je ten minste de pareltjes in de popmuziek. Toch blijf ik elke dag vurig hopen dat de Gebroeders Ko eens tot inzicht komen en de muzikale carrière voorgoed aan de wilgen hangen. IJdele hoop, zo blijkt ook dit jaar weer met de carnavalskraker Geef Mij de Sleutel van jouw Voordeur.

Want hoewel Carnaval pas half februari echt losbarst, staat dit wanstaltige nummer nu al op 4 in de Single Top 100. Ze hadden er slechts twee weken de tijd voor nodig om deze hoge positie te bereiken. Dat verdient een felicitatie, hoe verschrikkelijk het nummer ook is.

Ik ben van boven de rivieren en heb het hele fenomeen carnaval nooit zo gevierd. Zie de lol er ook niet erg van in om je drie dagen op rij vol te laten lopen op stomme muziek. Maar van sommige carnavalsnummer kan ik de humor wel inzien. Het lukt me echter nooit bij de nummers van de Gebroeders Ko. Hoor ik hen, is mijn hele dag verpest.

Mijn standpunt moge duidelijk zijn. Maar met zo’n hitlijstsucces kan ik niet om het feestduo heen op NLpop. Daarom dus ook Geef Mij de Sleutel van jouw Voordeur in de carnavals-serie. Geniet ervan.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Carnaval 2010: Gebroeders Ko – Geef Mij de Sleutel van jouw Voordeur

  1. Ronald

    Mooi verwoord, Herman.
    Ik heb precies hetzelfde bij deze ‘muzikanten’
    Vind ik ongeveer hét voorbeeld van oppervlakkige meelal muzak
    Alleen leuk als je misschien heel heel heel dronken bent.
    Dikke ruk natuurlijk dit, altijd al geweest.
    Waar gaat het over. Ze hadden ooit een liedje ‘Vraag uw eekhoorn waarom” of zoiets.
    Eh ja…

      /   Reply  / 
  2. Wendy Nicole

    er is een heeel leuk liedej over sven kramer

    moet je na youtube.com en dan in typen het sven kramer lied
    sven kramer nummer 1
    die moeten jullie op deze zetten
    cool song

      /   Reply  / 
  3. Laatbloeier

    Ook ik ben van boven de Moerdijk en heb niets met Carnaval. Maar ieder diertje zijn pleziertje en over smaak valt nu eenmaal niet te twisten. Dit nummer is nog redelijk; er zijn wel slechtere die echt helemaal nergens op slaan. Zou het succes niet zitten in de tekst: Geef mij de sleutel van jouw voordeur?

      /   Reply  / 
  4. JB

    Randstedelingen hebben andermaal geen blijk van cultuur als ze carnaval weer eens door de mangel halen. Het gaat niet om het zuipen en het lallen, het gaat om gezellig samenzijn, gezamenlijk vieren. Ach ja.. daar in de randstad missen ze veel, maar wij hen met carnaval niet.

    Groeten van een trotse Brabander!

      /   Reply  / 
  5. Ronald

    JB. Ik ben zo’n Randstedeling, maar ben het helemaal met je eens.
    Ik vier het daarom ook niet hier.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>