Volendam rouwt om dood topmanager Jaap Buijs

Invloedrijk leider in palingpop en Nederlandse muziekscene overleden

De Volendamse artiestenmanager Jaap Buijs is op 69-jarige leeftijd overleden. Hij leed al een tijd aan kanker. Zijn zoon Aloys Buijs maakte het nieuws vannacht op Twitter bekend: ‘Mijn vader en beste vriend, is helaas niet meer, rust zacht.’

Jaap Buijs vertegenwoordigde artiesten als Jan Smit, George Baker, 3JS en Nick & Simon, en was daarmee een grote speler in de Nederlandse muziekindustrie. Samen met Jan Smit richtte Jaap in 2012 het platenlabel Vosound Records op.

Ondanks zijn ziekte zei hij toen: ‘Ik ga nooit met pensioen. Ik moet er niet aan denken. Ik vind de zondag al verschrikkelijk. Ben blij als het weer maandag is.’

Jaaps overlijden is hard aangekomen in zijn woonplaats Volendam. Met een carrière die zo’n halve eeuw beslaat, is zijn nalatenschap enorm. Van Engelstalige successen met The Cats in de jaren ’70 tot de uitzonderlijke loopbaan van Jan Smit. Artiesten en fans reageren bedroefd in sociale media.

De NOS heeft een kort videoportret van Jaap Buijs hier op nos.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>