‘Universal neemt hiphop-label Top Notch over’

Een grote verandering in de Nederhop is aanstaande. Platenbaas Kees de Koning (foto: midden) heeft zijn platenmaatschappij Top Notch verkocht aan Universal. Dat nieuws meldde Giel Beelen gisteren in De Wereld Draait Door. Bij Top Notch zijn artiesten als The Opposites, De Jeugd van Tegenwoordig, MC Nina, Extince, Duvelduvel en Kubus getekend. Volgens de 3fm-deejay betekent dit goed nieuws voor deze artiesten.

Zij zouden namelijk als geen ander profiteren van de schaalgrootte van Universal. De zogeheten major platenmaatschappij zal de oplages van cd's flink verhogen door er simpelweg meer te persen.

Verder kan Universal eerder inspelen op hypes, zoals bij Dom, Lomp & Famous. Het was van The Opposites en Top Notch niet de bedoeling het nummer fysiek op single uit te brengen, wat door de aanhoudende vraag uiteindelijk wel gebeurde. Het momentum was toen al gemist. Universal kan hier sneller op inspringen.

De grote platenmaatschappij heeft verder een groter budget voor marketing en ook meer ervaring en mankracht voor het pluggen van nieuw materiaal.

Het zou ook kunnen betekenen dat Universal de minder goed verkopende acts afstoot. Maar het lijkt me dat Kees de Koning (tegenwoordig ook manager van Anouk) daar wel klinkende afspraken over heeft gemaakt. Bij mijn weten is hij erg trots op alle artiesten die hij heeft getekend, die zet hij niet zomaar op straat. Vandaag volgen ongetwijfeld meer details.

Zie ook:
- Hiphopkoning Kees de Koning nieuwe manager Anouk
- Hit of shit: The Opposites – Vandaag
- Dom Lomp & Famous had album The Opposites bijna niet gehaald

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘Universal neemt hiphop-label Top Notch over’

  1. Top Notch

    Met ingang van 1 april aanstaande gaat Top Notch, het grootste Nederlandse hiphop label, samenwerken met Universal Music. Top Notch is het label van onder andere Extince, Opgezwolle, The Opposites, Typhoon en De Jeugd Van Tegenwoordig. De sales & distributie, die tot op heden door Play It Again Sam werd gedaan zal met ingang van 1 april door Universal Music worden overgenomen. Top Notch zal zich ook vestigen in het kantoor van Universal Music in Baarn.

    Kees de Koning van Top Notch: “Universal Music is wereldwijd marktleider op het gebied van hiphop dankzij labels als Def Jam en Interscope en wij zijn dat al jaren in Nederland. Deze samenwerking voelt dan ook als een logische stap. Wij werken op het gebied van publishing al een paar jaar naar grote tevredenheid samen met Universal.”
    De eerste release die uit zal komen onder deze nieuwe samenwerking is De Machine, het tweede album van De Jeugd Van Tegenwoordig (releasedatum: vrijdag 25 april).

    http://top-notch.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=464&Itemid=9

      /   Reply  / 
  2. Herman

    hm, die datum van 1 april maakt het wel een beetje verdacht…

      /   Reply  / 
  3. daniel

    hoi ik ben daniel uit delft ik zal graag jayjay willen leren kenen hij woont volgens mij in spange in rotterdam ik woon op stichting ipsedebruggen dat is en woning voor beperkte mensen ik dag ik zeg het even tegen jullie ik zie de niet beperkt uit hoor alleen een achter stand dat is het eigenlijk ik woon in delft op de nw plantege 17 de post code is 2611 xh ik zal graag met jayjay een nummer op willen nemen hip hop weetje en mix tape met hem samen schijven groetjes daniel suri boy dat is me bijnaam

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>