Dankzij dj Pete Tong: Watskeburt krijgt internationale release

De JeugdDè hit van 2005, Watskeburt, begint aan een tweede jeugd. De track van De Jeugd Van Tegenwoordig krijgt nog dit jaar een release in Engeland en Duitsland, daarnaast bestaat er interesse vanuit Denemarken en Japan. Het is niet de eerste keer dat een Nederlandstalig nummer potentieel heeft in het buitenland – denk aan de Hollandse overwinningen van het Songfestival – maar het is wèl de eerste keer dat een nummer onvertaald wordt uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk wordt gereleast.
De doorbraak is te danken aan de invloedrijke dj Pete Tong, die het nummer al eens opnam in zijn playlist. Naar aanleiding daarvan ontstond er zo veel vraag naar het nummer, dat het voor de hand lag om het nummer ook buiten de Benelux aan de man te brengen.

Het trio heeft met mixmaster Neger des Heils dit weekend alvast een voorsprong genomen op het succes door een reisje naar Engeland te maken. "Als het een hit wordt, is dat master. Zo niet dan ben ik wel voor gratis naar het buitenland geweest", aldus Vieze Fur tegenover State Magazine, dat een uitgebreide reportage met talrijke foto’s maakte van het buitenlandavontuur.

Of het een hit gaat worden? Vast niet zo groot als hier, aangezien wij nog iets kunnen verstaan van het brabbeltaaltje van De Jeugd. Maar gezien de vette beats zou succes me niet verbazen.

Lees de uitgebreide repo op State (met veel leuke foto’s).

Zie ook:
- Voetbalvandalisme nekt De Jeugd Van Tegenwoordig
- De tweede Britse jeugd van Watskeburt!?

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dankzij dj Pete Tong: Watskeburt krijgt internationale release

  1. Henk

    In 1990, 1991 was het proto happy-gabber nummer ‘Dikke Vette Pannekoeken’ een hit in Italie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>