Luistertest Jim II: “Ik sta niet graag in de aandacht”

Met een top 5-single op zak, een nieuw album en een theatertoer op komst is Jim weer helemaal terug als zanger. Voor het album Vrij schreef Jim 9 van de 13 nummers (gedeeltelijk) zelf en bemoeide hij zich stevig met de muziek. Het resultaat is een fraaie Nederlandstalige popplaat waar zeker drie hitsingles van afgetrokken kunnen worden. NLpop zocht Jim op bij zijn platenmaatschappij in Hilversum. Vandaag deel 2 van de Luistertest.

Toppers – Can You Feel It
"Is dit Gordon? Oh, het zijn de Toppers. Een goede zet om dit op single uit te brengen. Ze deden het zes keer in de Arena als opening. Al die mensen willen dan die single wel kopen."

Vorig jaar mocht jij bij de Toppers in de Arena zingen. Hoe was dat?

"Te gek. Ik begon met Dapper en Sterk en het publiek kon de tekst meelezen op die schermen. Als ze dan meezingen, geeft dat wel een kick. Ik kon bijna niet geloven dat ik op dat podium stond voor 50.000 mensen."

Veel artiesten zeggen dat het enger is om voor een klein publiek op te treden dan voor een mensenmassa zoals in de Arena.

"Af en toe vragen mensen op een verjaardag of ik een liedje wil zingen. Het klinkt misschien gek, maar ik sta niet graag in de aandacht. Zoals op die verjaardag. Of als op een terras iemand om een foto vraagt. Opeens kijken al die mensen naar je, daar kan ik niet zo goed tegen. Op het podium doe je het natuurlijk wel voor de aandacht. Dan is het juist jammer als mensen niet kijken."

Raffaëla – Right Here Right Now
"Dit is wel een standaard Idols-liedje. Ik vind het jammer dat ze bij Idols nooit de artiest zelf uitpluizen, wat iemand kan. Bij Raffaëla hebben ze dat echt niet goed gedaan. Raffaëla is één van de beste zangeressen van Nederland. Ze hebben niet alles uit haar gehaald. Als ze weten wie de laatste vier kandidaten zijn, moeten ze voor die vier nummers gaan schrijven."

Is dat mogelijk onder die enorme tijdsdruk? Het album moet na de finale zo snel mogelijk in de winkels liggen.

"Het is zo zonde. Bij mij is het ook gebeurd, bij mijn eerste album. Ik heb nog wel meer de kans gehad om mezelf te profileren op dat eerste album dan Jamai. Raffaëla had een plaat vol met covers, Engelstalig en Nederlandstalig door elkaar. Terwijl je als artiest iets moet neerzetten, zoek er een eigen stijl bij. Dat moet."

Jim – Doe Dit Doe Dat
"Hm, deze is wel heel moeilijk, haha. Toen ik de demo van Doe Dit Doe Dat hoorde, was ik er gelijk weg van. Ik had al helemaal in mijn hoofd hoe het zou moeten worden. Toen we het nummer voor het eerst hoorden toen het af was, wisten we dat dit een single zou worden."

Je bent in het nummer nogal boos. Zijn je teksten autobiografisch?

"Nee, maar het zou mij allemaal wel kunnen overkomen. Ik schrijf over dingen die ik om me heen zie gebeuren. Anna gaat bijvoorbeeld over een meisje met anorexia. Dat zie je nu veel in de media. Elke Keer Weer gaat over het beëindigen van een relatie. Maar dat wil niet zeggen dat ik een maand geleden het zo heb aangepakt."

Straks sta je in het theater. Is Doe Dit Doe Dat de binnenkomer of de uitsmijter?

"Dat weet ik nog niet. We hebben wel alle nummers voor de setlist bij elkaar, nu alleen de volgorde nog. De liedjes van Vrij staan centraal, maar ik zing ook werk van mijn vorige albums, van Dance With Me en van Grease. Optreden in het theater is echt je eigen ding. Je kunt zo lang soundchecken als je wilt en het publiek komt echt voor jou. Op festivals bijvoorbeeld is dat wel anders."

Kane – Something to Say
"Oeh, dit vind ik het beste nummer van Kane. Ik houd verder niet zo van de band. Ze zijn goed hoor, maar de stem van Dinand… dat geknauw, je weet wel wat ik bedoel. Wel meer mensen hebben dat. Op dit nummer vind ik zijn stem trouwens perfect."

In het boekje staat vaak Martijn Bosman als drummer vermeld. Hij maakte lange tijd deel uit van Kane. Hoe was het om met hem te werken?

"Hij snapt precies wat hij moet doen. Je hoefde maar wat te vragen en hij drumde het. Martijn gaat trouwens niet mee de theaters in, dan heb ik mijn eigen band. We zijn al heel lang samen. Mijn broer zit er ook in. Ik speel liever met bekende mensen. Dit zijn allemaal jonge gasten die er vol overgave voor gaan. Het is minder leuk om met professionals te spelen die bladmuziek lezen omdat ze geen tijd hadden om te oefenen."

NLpop mag 3x de cd Vrij weggeven en twee gesigneerde strooifoto's. Ga naar de prijsvraag.

Zie ook:
- Luistertest Jim: "Grappig dat mensen me met Borsato vergelijken"

facebook share facebook share

108 Reacties // Reageer

108 thoughts on “Luistertest Jim II: “Ik sta niet graag in de aandacht”

  1. Suzan

    Leuk hoor, dit voegt tenminste iets toe aan dingen die we nog niet wisten.
    Prijsvraag hoef ik niet aan mee te doen, ik ben al een gelukkige bezitter van “vrij”!.

      /   Reply  / 
  2. Wwz

    Leuk stukje, ondanks dat ik niets met zijn muziek heb, alleen bij deze quote zat ik even van :?

    “Raffaëla is één van de beste zangeressen van Nederland.”

    Maar goed, hij zal wel op een andere manier luisteren dan ik.

      /   Reply  / 
  3. Geesje

    Sluit me helemaal aan bij Suzan.
    Leuk stuk.
    Ook ik ben al in bezit van het Album “Vrij”

      /   Reply  / 
  4. Stefan

    Leuk stukje, maar wel een beetje goedkoop natrappen naar Idols. Iedereen weet dat het format van dit programma niet deugt, maar uit de mond van iemand die louter dankzij dit programma bekend is geworden vind ik het een gemakkelijk schoppen. Don’t bite the hand that feeds you, Jim..

      /   Reply  / 
  5. merel

    Zo moet je het niet zien stefan. Het is meer een advies aan de mensen achter idols. Hij gunt de winnaar een beter product en betere kans dan hij zelf heeft gehad. Dat heeft niets met schoppen te maken. Jim heeft nooit spijt gehad dat hij heeft meegedaan of zich geschaamd. Dit in tegenstelling tot Boris. En laten we eerlijk zijn je hoort van de winnaars weinig meer en dit heeft te maken met de kritiek die Jim uit. Wat Jim op dit moment allemaal doet heeft hij op eigen kracht bereikt. Idols was de aanzet, en dat had beter gekund.

      /   Reply  / 
  6. Dus

    Dat iemand met een stem als Jim iets over het ‘geknauw’ van een ander zegt..iets met pot en een ketel haha

      /   Reply  / 
  7. Suzan

    Omdat iedereen altijd op hem loopt te zeiken mag hij dus rustig deze kritiek uiten, gelijk heeft hij trouwens!!

      /   Reply  / 
  8. Chantal

    Leuk interview!

    Arme Jim dat één zo’n quote weer meteen op andere sites terecht komt.
    Maar ach, hij heeft hartstikke gelijk, hopelijk steken de mensen van Idols er wat van op.

      /   Reply  / 
  9. Caro

    Toch jammer dat ie zelf zo lekker vals zingt live en ene Mr.W niet!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  10. Mies

    Pardon Caro??
    Jim zingt altijd live en heb hem er nog nooit op betrapt dat hij vals zingt.
    Ik ben geen fan van Jim, maar hoor hem 10x liever dan die verschrikkelijke Dinand.
    Ik moet hem wel gelijk geven.
    Heb Jim gezien in Grease, ik was onder de indruk van zijn spel en zang!!

      /   Reply  / 
  11. Suzan

    Hey Herman, goed intervieuw, staat ook al op de site van Boulevard.
    Lachen hoor, ze nemen het zo over.
    Iedereen uit die kritiek over Idols, maar als Jim het zegt wordt het breed uitgemeten!!

      /   Reply  / 
  12. Caro

    Smaken verschillen maar ik was niet de enige die dit heeft opgemerkt, maar ja waarschijnlijk Roze Jim bril op

      /   Reply  / 
  13. Geesje

    Je hoeft niet van Jim zijn stem te houden, maar je kunt Jim nooit betrappen op een valse noot, en daar komt geen roze bril aan te pas en zeker niet smaken verschillen dat zegt al genoeg over je zelf! Als ze niet van een stem houden roepen ze maar dat het vals is. zegt meer over hun zelf dan over de zanger. Ook weer bij de tros muziek feesten is hij zowat de enige die live zingt en alles is loepzuiver

      /   Reply  / 
  14. Remko

    Of een roze Dinand bril?

      /   Reply  / 
  15. Geesje

    @ Stefan
    Je kunt zowat in elk interview dat Jim geeft lezen dat hij er trots op is dat hij met idols heeft meegedaan, je leest het verkeerd hij heeft kritiek op hoe de winnaar word neer gezet, en daar heeft hij gelijk in, of ben je het daar niet mee eens? Raffaella die zou het gaan maken volgens idols 3, nu we hebben niets meer van haar vernomen na de tweede single en haar agenda is al een eeuwigheid akelig leeg. En dat heeft niet alleen te maken dat ze een kind heeft gekregen.
    Ik heb ook meer het idee dat het tegen BMG is dan tegen het programma Idols. BMG doet namelijk helemaal niets aan promotie dat is zo vlug mogelijk moeten cashen op de goedkoopste manier en als de eerste hype achter de rug is zetten ze je gewoon aan de kant.

      /   Reply  / 
  16. Ronald

    ‘dat is zo vlug mogelijk moeten cashen op de goedkoopste manier en als de eerste hype achter de rug is zetten ze je gewoon aan de kant. ‘

    Zo. Kom je daar nu pas achter? Het bekende stempel van zo’n programma he. Inderdaad niks anders dan een melkkoe zo iemand. Kan de platenbaas dan echt niet schelen of hij/zij Rafaella heet of Piet hoor.

    Oke, vind Kane ook vreselijk, maar Jim is wel de laatste, vind ik, die daar wat over mag zeggen. Hij heeft ook nog steeds last van Idols. Daar heeft hij ALLES aan te danken, daardoor geen dansen, geen musical, omdat ie anders gewoon niet opgevallen zou zijn.
    En zeker in vergelijking met Kane de marge als zanger en successen.

      /   Reply  / 
  17. Suzan

    Ronald, waarom is Jim de laatste die daar wat over mag zeggen?
    Ieder zijn mening toch, dat is jou credo!!
    Jim heeft overigens nooit ontkent dat hij alles aan idols heeft te danken.
    Jim heeft gelukkig een andere maatschappij die wel in hem gelooft en alles voor hem doet, en dat heeft hij aan zichzelf te danken!!

      /   Reply  / 
  18. Geesje

    En dat moet jij zeggen Ronald jij bent toch zo’n voorstander van recht op eigen mening of geld dat alleen voor jou en niet voor Jim?
    Beetje hypocriet vind je ook niet?

    Jim vind trouwens helemaal niet erg dat hij nog steeds last van idols heeft en dat steekt hij niet onder stoelen of banken

    Maar Jim zegt iets en heel nederland valt er weer over heen: hoewel misschien ook wel weer tactisch van hem.

      /   Reply  / 
  19. Herman

    @ Ronald: ik begrijp wat je wilt zeggen, maar helemaal eerlijk is het niet in dit geval. Feit is dat ik een luistertest met Jim afneem, waarin hij bij elk nummer vertelt wat hij er van vindt. Dan is het een beetje raar om je mening over Kane te verzwijgen of te verbloemen, toch?

      /   Reply  / 
  20. Ronald

    O Geesje, ik zeg ook nie dat ie geen mening mag hebben, maar dat uitgerekend HIJ dat zegt… hij staat nog steeds echt niet bekend als megagoeie zanger he, ook maar beperkt met zijn stem. Sorry ik vind dat net zoiets als kritiek geven op bijv. Jamie Olivier terwijl jezelf amper een ei kan bakken ofzo
    Over hypocriet gesproken trouwens. Hij mag kritiek uiten, maar wordt er kritiek op hem gegeven… dan breekt de hel los.

    O dus hij is er trots op dat ie een product van Idols is? Oke. Wist ik niet. Maar waarom mag je dat niet meer in de context gebruiken als het over hem gaat? Want hoe vaak werd er niet gezegd Jim is geen Idol meer? Oke, dus het wordt weer Idol Jim?

      /   Reply  / 
  21. Robin

    @ Geesje: Precies, BMG laat de winnaars van Idols en ook Xfactor winnares Sharon Kips (van wiens debuutalbum ook een cover-cd is) gewoon barsten!!!!!! ALS GROFVUIL.

    En daarbij zette BMG Hind vorig jaar zomer op straat door dat haar tweede album niet goed liep, inmiddels is ze druk aan het werken aan een nieuw album!

    Kortom: BMG suckt gewoon en doet inderdaad NIETS maar dan ook NIETS aan promotie!!

      /   Reply  / 
  22. Ronald

    @ Robin. Zou het niet gewoon komen dat men dat soort produkten (ik noem het geen artiesten) een beetje zat is? En zich niet meer laat neppen? Denk daar eens over na…

      /   Reply  / 
  23. Caroline

    Hij was niet een beetje vals, maar heeeeeeeeeeeel heeeeeeeeeel heeel erg vals whahaha maarre he doe je ding ermee en Jim ook, hoop dat tie net zoveel succes krijgt als diegene die hij afbekt

      /   Reply  / 
  24. Suzan

    Jij snapt er helemaal niets van Caroline.
    Afbekt??
    Lees de reactie van Herman nog een keer hierboven, dan snap je misschien het intervieuw!!

      /   Reply  / 
  25. Robin

    @ Ronald: Pardon?! Neppen wat slaat dat op?

      /   Reply  / 
  26. Ronald

    Caroline. Geef het op. Die Jim fans hebben een metersdikke plaat voor hun kop. Alles wat kritiek is op Idol Jim klopt niet…
    Kritiek op Jim, stel je voor. Maar inderdaad, ook al heb ik ook n hekel aan Kane, maar zelfs Dinands teennagel is nog succesvoller dan twee Jims bijelkaar.

      /   Reply  / 
  27. kim

    Moet je horen wie dat zegt “Geeft het op Caroline” Geef het zelf op Ronald. Jim heeft gewoon sucses of je het nu leuk vindt of niet. En dat heeft hij aan zich zelf te danken. Lekker Puh.
    P.S. Wie heeft er op Jim forums de dikste plaat voor zijn kop. Juist !!! Ronald.
    Het was trouwens weer mega druk vandaag bij de Free Record shop bij Jim zijn signeersessie. Waar was je Ronald (hahaha)

      /   Reply  / 
  28. bas

    Het kan niet anders of die Ronald moet in de 1e serie Idols afgewezen en afgezeken zijn. Kijk dat fans Jim blijven volgen snap ik. Maar als je iemand zoooooooo slecht vindt waarom lees en volg je dan alles maar dan ook echt alles over die persoon. Kan naar mijn idee alleen maar te maken hebben met het bovengenoemde

      /   Reply  / 
  29. Caro

    Ik was daar zeker niet haha maar idd zelfs al heeft ie ze net geknipt, waar gaat dit over, respect is ook een kracht

      /   Reply  / 
  30. ronald_evertse@hot,ail.com

    Hee bas. Toch weer opgegeven mij te negeren. Verwachtte ik al, niet erg consequent.

    En ik aan Idols meedoen?
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
    Je bent echt bijna grappig…

    respect voor iemand met een andere mening over Jim, Caroline? Joh wie dan, hier zijn ze niet in ieder geval.

      /   Reply  / 
  31. maarten

    hallo herman
    geef je nog antwoord op de vraag of anneke gronloh gaat zingen bij paul de leeuw?het zou tof zijn
    Zij heeft net een nieuwe cd .die heet secret love

      /   Reply  / 
  32. Ronald

    Kim. Ik was gewoon werken. Welw at beters te doen dan een handtekeningtje te bemachtigen van een Idoltje

    @ Robin. Zoals ik zeg, wat begrijp je niet aan het woord ‘neppen’dan?

      /   Reply  / 
  33. Geesje

    Kijk Ronald hier zitten de makers van dit blog nu op te wachten op Ronald die weer helemaal los gaat op zijn geliefde onderwerp Jim!!!!
    Jongen wat laat jij je in de kaart kijken, je ziet ons niet verschijnen op blogs die ons niet intereseren wij vinden die mensen niet interesant genoeg om maar een woord aan vuil te maken, en daar wil ik niet mee zeggen dat ze niet interessant genoeg zijn waarschijnlijk heel interessant voor de liefhebber, maar jij lust er wel pap van en pluist alles wat maar enigsinds met Jim te maken heeft uit, dat heeft niks meer met een mening te maken alleen met afzeiken om het afzeiken zelf.
    Nu geniet er nog maar jaren van want je komt niet meer van hem af. Haha!!

      /   Reply  / 
  34. Ronald

    Blabla Geesje.
    Lange verhalen zijn nog geen interessante verhalen he. Wat zeg je met je hele stukje precies?

      /   Reply  / 
  35. Ronald

    Ik wist trouwens niet dat de makers van dit blog jou hebben ingehuurd als hun woordvoerster Geesje?
    Ik bedoel ze kunnen wel voor zichzelf spreken, denk je niet? Hmm

      /   Reply  / 
  36. veronica

    Hap Ronald Hap

      /   Reply  / 
  37. bas

    Waarom je mailadres Ronald. Zit je om mail verlegen. ?
    Leuk stuk trouwens over Jim. Hij heeft gelijk over idols, kijk dit is kritiek waar een programmaleiding wat mee kan. Ik ben heel benieuwd voor de nwe serie. Slimme jongen die Jim

      /   Reply  / 
  38. Ronald

    Bas? Ben je er nog? Joh. Wees n vent en hou je aan je woord

      /   Reply  / 
  39. Suzan

    Denk je werkelijk dat iemand je een mailtje zal sturen Ronald??
    Zo populair ben je nou ook weer niet hoor!!

      /   Reply  / 
  40. paul

    Hee, Ronald heeft wel een hyves! Alleen niet zoveel vriendjes zie ik.

      /   Reply  / 
  41. Suzan

    1 vriendje en al 2 jaar Hyver.
    Even ter vergelijking, Jim heeft er al 18.183 in 3 maanden.
    Handig dat je je naam vermeld hier.

      /   Reply  / 
  42. paul

    Het maakt je wel nieuwsgierig he? Zo kom je tijdens het googlen oa ook bij de Heideroosjes terecht en bij de scouting haha.

      /   Reply  / 
  43. Herman

    @ Maarten: ik weet dat ze is benaderd en dat ze in beraad ging. De Telegraaf schreef nog dat ze veel geld wilde hebben, dat dan meteen zou worden doorgesluisd naar een goed doel. voor zover ik weet is dat de laatste stand van zaken.

      /   Reply  / 
  44. Ronald

    Hahaha ik lag me werkelijkkrom van het lachen hier.

    Erg gek dat ik n Hyves heb, terwijl ik niet eens dat programma gebruik. Nou joepie ik heb n Hyves. Natuurlijk ook zo dom om niet door te hebben dat er wel eens andere kunnen zijn met die naam?
    Goh ik een Hyves. Weet niet hoe het werkt, maar oke…

      /   Reply  / 
  45. paul

    Bestaat er nog een Ronald met dezelfde achternaam die “fan” is van de Heideroosjes? En woonachtig in Vlaardingen?

      /   Reply  / 
  46. Ronald

    Ja, vast wel. Ik ken genoeg mensen met die naam, dus.

      /   Reply  / 
  47. Ronald

    Blijft het zo dat ik nog nooit gebruik hebt gemaakt van Hyves.

      /   Reply  / 
  48. paul

    Bestaat je bandje Que-ri-sus nog? Ik lees dat je daar de leadzanger was/bent en er de belangrijkste tekstschrijver bent. Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar jullie muziek.

    Ik citeer (uit google):
    Welke band of act vind je werkelijk vreselijk?
    (Bijna) Alles wat uit commerciele circussen als Idols voortkomt. Heeft geen reet meer met muziek te maken, pure marketing. Werk voor je succes! Doen wij ook
    Wat is jullie droomwens (met de band)?
    Bekendheid, erkenning

    De antwoorden komen dus van Ronald. Ik kan het nu volledig met de Jimfans eens zijn dat het jaloezie is al die commentaren op oa Jim. Want zijn band is al heel lang bezig en heeft nog steeds geen bekendheid of erkenning.

      /   Reply  / 
  49. Ronald

    Jaloers? Heb je mij dat woord ooit zien gebruiken, paul?
    Mislukt. Nep dokter Freud.

      /   Reply  / 
  50. paul

    Nee, niet jaloers op zijn deelname aan idols. Want daarmee bereik je alleen maar de bekendheid. En voor de erkenning moet je als ex-idolsdeelnemer dubbel hard voor knokken.

      /   Reply  / 
  51. Ronald

    Precies. Wat ik dus al uitgelegd heb. En aangezien Jim naar m.i. nog steeds knokt voor erkenning… nee blijf ik liever mijn eigen dingetjes doen

      /   Reply  / 
  52. paul

    Zolang Jim zich nog steeds niet helemaal op zijn muziek richt, dan kan hij wel blijven knokken. Dan komt die erkenning nooit. Nu wil hij weer een programma presenteren en nog meer acteerklusjes doen. Ja, dan vráág je erom.

    Maar als je je bandje wil gaan promoten kom je er niet onderuit om wat aan marketing te doen. Anders blijf je onbekend en komt er ook geen erkenning. Maar natuurlijk wel op muziekgebied.

      /   Reply  / 
  53. Ronald

    Ja precies paul, alles proberen maar niks uitdiepen.

    Ben met meer dingen bezig, paul

      /   Reply  / 
  54. bas

    Maar ondertussen is die Ronald wel bezig naamsbekendheid te krijgen over de rug van een ander n.l. die van Jim. Ik denk trouwens niet dat Jim er wakker van ligt hoor. Die gunt iedereen zijn “dingetje”

      /   Reply  / 
  55. paul

    Met schnabbeltjes, Ronald? ;-)

      /   Reply  / 
  56. Ronald

    Nee, niet met schnabbels.

      /   Reply  / 
  57. Geesje

    Dat druipt er al jaren bij Ronald van af dat het daar aan lag dat ze zelf geen poot aan de grond krijgen en de erkenning die ze denken te verdienen, en daarom iemand anders het succes niet gunnen, hij heeft het alleen zelf nog niet door. Begin eerst maar eens te leren dat je iemand anders al het succes van de wereld gund Ronald dan ben je er al half, en dan kun je je energie die je nu hier zo haatdragend neertypt in je muziek stoppen.
    Of toch gebrek aan voldoende talent misschien al wil ik je de voordeel van de twijfel geven, hoewel diegene die denken dat ze zo geweldig zijn, nu die zijn dat meestal juist niet
    Succes jongen

      /   Reply  / 
  58. Suzan

    Eigenlijk is het best wel zielig als je zo de aandacht wilt vestigen op jezelf.
    Het is toch frapant als je iemand niet goed vindt, je het hele internet afstruind om hem af te zeiken!!
    Hij doet het al jaren.
    Je moet maar zo denken,het houd hem van de straat!!
    Optredens heeft hij waarschijnlijk niet.

      /   Reply  / 
  59. Geesje

    @ Suzan
    Hij is zo gefrusstreerd als de neten, zelfs met zijn zielige verhalen dat hij in het buitenland naar festivals gaat, wat is daar zo bijzonder aan, nee dan weet je alles van de muziekwereld wat goed is en wat niet
    Wedden dat er weer een berichtje komt van dat hij niets negatiefs over Jim mag zeggen. Natuurlijk mag dat wel maar hij lijkt wel een gebroken plaat.
    Ze moeten eens goed naar het album van Jim luisteren weten ze voor de volgende keer wat “Vrij” zijn betekent. Zeggen wat je wilt en zeker doen wat je wilt en je niets aan trekt van de mening van andere of je iets wel of niet moet doen “Vrij zijn in de keuzes die je maakt”
    Dat is wat Jim wil.
    Maar er zijn mensen die denken dat die regel alleen voor zich zelf geld
    “Doen wat ik zeg, maar niet doen wat ik doe”

      /   Reply  / 
  60. Ronald

    @ Geesje en Suzan

    Zitten jullie samen op een cursus psychologie ofzo. Nou dan kan ik jullie mededelen dat jullie gezakt zijn.

    Wat begrijpen jullie niet van het zinnetje wat ik tegen paul typte : ‘Heb je mij ooit het woord jaloers zien gebruiken’ , zeg het maar ik wil het nog wel een keer uitleggen hoor.

    @ Geesje. Nu zeg je het zelf he ik quote “hoewel diegene die denken dat ze zo geweldig zijn, nu die zijn dat meestal juist niet”.
    Ja en Jim voelt zich schijnbaar geweldig dat ie zomaar dingen kan ropen over Kane e.d. Minderwaardigheidscomplex die jongen? En inderdaad, als ik, volgens jullie niet succesvol, iets over Jim zeg kan het niet. En hij iets over een band die much much bigger is en meer heeft bereikt dan hij zelf mag dan ineens wel wat zeggen?

    Sorry, Geesje, dat noem ik met twee maten meten. Wees dan eerlijk en zeg gewoon dat het voor Jim ook geldt…

    Heb je mij horen zeggen dat het bijzonder is om naar buitenlandse festivals te gaan trouwens?

      /   Reply  / 
  61. Marschall

    @ Geesje…..
    HUH….. Jim zingt nooit vals.. haha
    geloof me die album presentatie was ruk. Hij komt bij lange na niet in de buurt van de uitstraling die Dinand op het podium heeft.
    maar hey smaken verschillen maar dat jim nooit vals zingt… haha geloof me check dit maar eens: http://www.youtube.com/watch?v=VvsyZ3vcCoE

      /   Reply  / 
  62. Ronald

    Let op, Marschall

    Nu volgt er een preek dat er met die filmpjes gesjoemeld is

      /   Reply  / 
  63. Ronald

    Echt, was ik Phil Collins geweest en ik was daar bij geweest had ik hem persoonlijk van het podium gehaald…

      /   Reply  / 
  64. Suzan

    OMG, filmpje idols 2002, het is 2007!!
    Kijk ook eens op you tube naar de filmpjes van grease 2007.
    Geweldige stem, jij houd er niet van Ronald, ik hou niet van de Heideroosjes.
    KLAAR!!!!!!

      /   Reply  / 
  65. nick

    Meiden laat die jongen toch lekker met zijn heideroosjes en zijn Freud. Hij zal altijd alles blijven doen om Jim af te zeiken. Dat is zijn hobby. Ik kan me een leukere voorstellen maar goed, ieder zijn meug. Trouwens Jim blijft lekker in beeld op dit blog mede dankzij Ronald. Volgens mij kan hij zijn energie beter in zijn eigen bandje steken want die slaan nog geen deuk in een pak boter. J stop te veel tijd in dit soort zaken Ronald op deze manier bereik je nooit de top.

      /   Reply  / 
  66. Ronald

    2002. So?

    Nog steeds dezelfde stem…

      /   Reply  / 
  67. Ronald

    @ nick Wat weet jij daarvan. Van het genre waarin ik me bezig ben weet jij toch niks denk ik?
    Dus hoe weet je dan in godsnaam hoe mijn band vordert.

    Jongen, ook voor jou. Ik heb geen reden tot klagen, ben lekker bezig met mijn dingetjes dus. Optredentje in de planning dus.

    Maar goed jij zou het wel beter weten? hahhahahaha. Loopt de Lagere school voor Psychologie stage op dit blog ofzo?

      /   Reply  / 
  68. Ronald

    Enne Nick, wat is de top bij jou?
    O ja wacht een nr 1 hit natuurlijk… hahaha

      /   Reply  / 
  69. nick

    Nee berichtjes van jouw lezen !!!

      /   Reply  / 
  70. Sandra

    Hahaha Ronald.. een optredentje in de planning. Nounou, en waar is dat optredentje? In een naastgelegen cafeetje ofzo? Weet je Ronald, we weten nu wel je mening, dus laat ons lekker Jim goed vinden. Ieder zijn eigen smaak.
    En idd dat filmpje van 2002.. oke ik wil toegeven dat was niet zijn beste optreden nee, maar zijn stem is echt zó ontwikkeld in die 4.5 jaar, al luister je naar Vrij dan ben je overtuigd. Heb jij nog niet gedaan he Ronald? Alleen maar druk bezig met Jim afzeiken.

      /   Reply  / 
  71. Ronald

    Ach ja, kan ook he.

      /   Reply  / 
  72. Ronald

    Nee een stukje verder dan het naastgelegen cafeetje, Sandra.

    En daar ga je weer, iemand je smaak opdringen.
    Waarom zou ik naar Vrij moeten luisteren? Accepteer het eens dat veel absoluut niks van die Jim moeten hebben. Jezus, lijkt wel alsof jullie Nederland aan het bekeren zijn wat betreft Jim.

    Nee, ik luister geen Vrij. Ik pas. Mag dat? Fijn.

      /   Reply  / 
  73. Vera

    Helaas is Jim buiten de boot gevallen voor de top 100 over 2007. :(

      /   Reply  / 
  74. Caro

    de reacties blijven goed doorgaan hier haha

      /   Reply  / 
  75. Marshall

    @ suzan….
    dit was een reactie op geestje die schreef… en ik quote “Je hoeft niet van Jim zijn stem te houden, maar je kunt Jim nooit betrappen op een valse noot” hahahahaha…. yeah right vandaar die opmerking. 2002 of 2007 het is jim en het is VALS hoe verkracht je Phil Collins zonder hem aan te raken!!!! maargoed. Wat mij stoort aan dit interview met jim is dat hij zich negatief uitlaat over de stem van Dinand, en dat terwijl hij zelf onder vuur heeft gelegen betreft de klanken die hij produceert en zelf zingen noemt. Dinand en jim zitten bij hetzelfde managment en dan moet je het fatsoen opbrengen niet iemand anders kritiek te geven. In ieder geval niet in de termen van ‘geknauw’!! Dinand heeft met Kane al meer bereikt dan jim waarschijnlijk ooit zal bereiken. Of je het wil toegeven of niet maar kijk bij de album presentatie, de gemiddelde leeftijd van zijn fans is rond de 14 a 15 jaar. conclusie jim is nog een broekkie die net komt kijken en voor zijn status veel te hoog van de toren blaast…. maar hey dat is mijn mening…

      /   Reply  / 
  76. Idols

    heey, ik vind jim stik goed. en heb zn album vrij ook al. hijs knap en super lief ;) . duss al dat commentaar weg er mee :) . alleen deze uitspraak snap ik niet helemaal: “Raffaëla is één van de beste zangeressen van Nederland.” !!! Ik vond floortje veel beter! En zij is nu ook druk bezig met zingen. ze heeft 3 singles: Wake up!, starts with goodbye! & haar nieuwe single nu in de winkel Justice! En haar album natuurlijk: Fearless! Ook doet ze veel optreden in het land, dus veel bewondering voor haar!ik vind FLoortje het beste wat uit idols of welke talentenjacht dan ook uit voort is gekomen. Ik vind floortje heeel goed. Raffaela daar in tegen is helemaal niet bezig met muziek. DIe heeft nu een kind en je hoort er niks meer van en der album liep natuurlijk ook niet, dat album stelde niks voor. en tijdens idols heeft ze ook slecht gepresteerd aantal keren. maarja al met al. Jim is een goede zanger.En floortje een hele goede zangeres.

      /   Reply  / 
  77. vidhula

    Ik vind wel dat Jim gelijk heeft!!

    Raffaella is hartstikke goed maar ze heeft gelijk na haar eerste singel een album moet en maken..
    En ik was gisteren in Free record shop daar lag: Voor Eeuwig&Altijd; een singel van Raffaella.

    Dat heb je nergens op de tv. gehoort ze moeten wel publiciteit hebben om de singel te verkopen!

      /   Reply  / 
  78. kim

    In de Stentor staat een heel artikel over 2 fans van Jim die 50x naar de musical Grease zijn geweest. Zijn gek van musical en van Jim. En 3x raden wie er als eerste op het artikel reageert.Juist ja…. RONALD!!!. Hij vind die fans giga zielig. Nou een beetje zelfkennis zou hier wel op zijn plaats zijn. WIE IS ER HIER NOU ZIELIG.

      /   Reply  / 
  79. Herman

    @ Vidhula: dat is al een heel oude single van Raffaëla…

      /   Reply  / 
  80. sanne

    Ronald was niet de eerste die reageerde hoor. Ik heb het artikel zitten lezen, die twee dames worden terecht echt helemaal belachelijk gemaakt. Die gaan wel érg ver hoor! Niet te geloven, ze hebben toch wel wat beters te doen? Maar zielig? Volgens mij zijn ze er gelukkig mee, zo komen ze wel over. Dus ach….laat ze hun idol achterna lopen.

      /   Reply  / 
  81. Ronald

    Waarheid als n koe.
    Bedankt, sanne. Maar eh ik laat ze maar…

      /   Reply  / 
  82. kim

    Het ging er hier om wie er nu werkelijk zielig is de fans of Ronald. Het lijkt mij wel duidelijk. Ronald natuurlijk, de Ronald die Jim walgelijk vindt maar wel elk berichtje leest over Jim en overal op reageert. Heeft blijkbaar ook niets beters te doen.

      /   Reply  / 
  83. Ronald

    @ Kim. Wat the fuck is de Stentor?
    Echt er wordt me hier van alles toegedicht, joh.

    Maar goed, was is de Stentor? Echt werkelijk geen idee…

      /   Reply  / 
  84. Ronald

    Je geeft je bek maar een douw he, Kim.
    Wat is de Stentor dan? Voordat je me van alles gaat beschuldigen?

      /   Reply  / 
  85. sanne

    Ook van iemand die je “walgelijk” vindt kan je de berichtjes/artikels lezen. Juist omdat diegene je opvalt. Hij valt op omdat die iemand hem dus echt niets vindt om een bepaalde reden. Men leest dus de artikeltjes van mensen die opvallen. Of het nou haters zijn of lovers. Logisch lijkt me.
    Waarom zou je dan die Ronald zielig moeten noemen, zelfs als het dezelfde Ronald is die hier altijd reageert?

      /   Reply  / 
  86. kim

    Hallo wakker worden Sanne die Ronald noemt de fans van Jim die 50x naar Grease zijn geweest giga-zielig niet ik. En lees even zijn commentaar hierboven “je geeft je bek maar een douw” sorry hoor. Maar ja niet alleen een gebrek aan gezond verstand maar ook zijn taalgebruik kenmerkt een gebrek aan gezonde woorden zullen we dan maar denken. Maar dat is me al meer opgevallen als hij in zich in een hoek gedreven voelt dan wordt hij grof. En dat is zielig.

      /   Reply  / 
  87. sanne

    Ja, ik kan ook wel lezen Kim!
    En ik zei daarop dat die fans niet zielig zijn, ze zijn juist heel gelukkig met de manier waarop ze hun tijd besteden. Dus laat ze een idol maar achterna lopen. Niets mis met blije mensen.
    En Ronald is niet zielig als hij artikels en berichtjes leest over Jim. Dit omdat het logisch is dat je artikels leest over degene die je “walgelijk” vindt. Diegene valt hem daardoor op.
    Ronald is inderdaad zielig als hij grof gaat worden, want het is wel fijn dat men het hier netjes houdt. Leuker om te lezen ook. Hoewel vele Jimfans er ook niet vies van zijn.

      /   Reply  / 
  88. Maria

    Het feit dat Jim Sky Radio nieteens haalt zegt genoeg….

      /   Reply  / 
  89. Ronald

    Kim. Je kan niet echt begrijpend lezen he. Nog 1 keer dan. Hoe kan ik op een artikel reageren als ik niet eens weet wat de Stenstor is ofzo.
    Wat snap jij daar niet aan, bijdehand?

      /   Reply  / 
  90. Vera

    Sorry, Kim. Maar het komt op mij over dat jij je eerder in een hoek gedreven voelt, aangezien jouw commentaar een stuk grover geschreven is, zeg maar.

      /   Reply  / 
  91. sanne

    Er zijn meer hondjes die Fikkie heten…

      /   Reply  / 
  92. ronald

    Ach Kim je hebt wel gelijk is ben fan van Jim en geef het toe.

      /   Reply  / 
  93. Ronald

    Fijn, naamgenoot. Maar deze Ronald is geen fan van Jim. Maar ja, dat was ook al duidelijk

      /   Reply  / 
  94. Ronald

    Trouwens, wil nog steeds weten wat de Stentor is, Kim…

      /   Reply  / 
  95. sanne

    De reactie van die Ronald op Kim in de Stentor:
    Lieve Kim, je hebt vast een andere Ronald in gedachten.
    Geeft niks, ik woon in Spijkenisse en dit is mijn eerste reactie ooit in De Stentor, Apeldoorn.
    Ik heb het stuk met stijgende verbazing gelezen, vandaar mijn reactie.
    Vijftig keer naar dezelfde show gaat ook toch wel héél erg ver, niet?
    Ik gun het hen van harte maar één keer gezien is gezien vind ik.
    Met groet.

    Dus dat is echt niet deze Ronald, Kim.
    http://www.destentor.nl/apeldoorn/article1697071.ece#reactie

      /   Reply  / 
  96. sanne

    Ronald, je kan toch googlen naar de Stentor, dan weet je meteen wat het is. Heb ik ook gedaan. Of gaat het bij jou alleen om het principe?

      /   Reply  / 
  97. Linda

    wat is dat toch met Jim? Hij is op een 1 of andere manier zo’n controversiele onderwerp geworden. Waarom?! Ja hij komt uit idols. Niet het geweldigste opstapje maar daar moeten we hem nu niet op oordelen toch? Uiteindelijk is het, vind je hem goed of niet. Ik niet, maar ik vind hem ook niet de slechtste. Dr is toch veel idioter rotzooi?

      /   Reply  / 
  98. sanne

    Waarschijnlijk heeft hij de x-factor wat een echte tieneridool moet hebben. Het zijn niet de zogenaamde muzikale kwaliteiten, maar het is zijn uitstraling.

      /   Reply  / 
  99. ronald

    Zeker niet het gaat mij om zijn muzikale kwaliteiten.

      /   Reply  / 
  100. ronald

    Zeker niet het gaat mij om zijn muzikale kwaliteiten.

      /   Reply  / 
  101. Remko

    Het is hier weer gezellig. Het jammere is dat dediscussie eigenlijk niet meer over Jim gaat maar over de mensen die erop reageren.

    Wat het interview betreft is zijn kritiek op de mensen die na idols met de deelnemer een plaat maken volledig terrecht.

    Door de tijdsdruk wordt er nu snel een album uitgepoept die dan maar vol staat met covers die de deelnemer dan nog niet ens zelf heeft uit mogen kiezen. Een cover van een nummer is meestal niet beter dan het origineel. Het vreemde is dat BMG destijds wel heel veel moeite heeft gedaan om ons Kelly Clarkson door de strot te duwen. Die een album uitbracht wat mee moest liften op de golven van de idols 1.

    Jim had destijds de mazzel dat hij een goede manager had die hem meteen heeft kunnen koppelen aan Mars zodat er een groot budget voor promotie vrijgemaakt kon worden. Jamai en de winnaars van de latere edities hebben dat niet gehad (Jamai in een kleinere form wel maar dat was meer gericht op het product van de sponsor specsavers).

    Het is opvallend dat Jim sinds hij bij CMM zit hij veel vrijer is in de dingen die hij mag maken. (dat moet Ronald toch aanspreken ;-) ) Bij BMG werd dus in grote mate bepaalt wat er op het album kwam te staan.

    DatJim meer wil doen dan alleen zingen is alleen maar mooi. Hij is nog heel jong en kan zo mooi werken aan meerdere facette van zijn persoonlijkheid.

    Buiten dit alles is Jim gewoon ondanks alles een heel aardig gozer gebleven die zich niet door zijn succes of bekendheid heeft laten geloven dat hij iets bijzonders is. Hoe hij zijn kritiek op Kane formuleert is dan ook zeer respectvol. Hij houdt niet van de stem of de manier van zingen van Dinand. Dat kan en mag mi. Er zijn veel mensen die met een veel mindere carriere in de muziek van mening zijn zich veel harder te kunnen uitlaten over andere en zonder respect.

      /   Reply  / 
  102. Remko

    Inmiddels is bekend dat doe maar gewoon de nieuwe singel wordt.

      /   Reply  / 
  103. karin

    …… en het korte koppie staat hem ook super.

      /   Reply  / 
  104. Geesje

    Hij zong Doe maar gewoon live super op radio 2 in het programma Tros Muziekcafe

      /   Reply  / 
  105. Remko

    Op de nieuwe single van Jim (doe maar gewoon) komt Anna als B track te staan met als extra een videoclip erbij.

    Klik op linkje voor een preview http://www.youtube.com/watch?v=xUDer98txNo

      /   Reply  / 
  106. Remko

    Vond onderstaand stukje wel interessant om te plaatsen. Ik plaats het hier omdat ik niet wist waar anders te plaatsen. Wat vooral erg interssant is is het stukje waarin Albert denkt dat Jim het mogelijk maakt om ander jongtalent een kans te geven omdat Jim een zekerheidje is in het aantrekken van publiek. Dit wordt door verschillenden mensen hier en Jim zelf ook nog wel een aangehaald als zijnde dat dat niet het geval is.

    Bloed, zweet en tranen voor Jim Bakkum
    dinsdag 20 november 2007
    Door COROMANDEL BROMBACHER

    Door Brombacher, Coromandel

    Hij is zanger, tv- en filmacteur, kledinglijneigenaar. Kortom: Jim Bakkum (20), die tweede werd in Idols van 2003, is van vele markten thuis. Sinds kort is hij ook nog musicalster. Na Grease staat de zanger nu in de Nederlandse Fame-musical. Gisteren was de eerste repetitiedag.

    Bakkum weet nog niet zoveel over zijn personage: ,,Ik moet het script nog lezen, maar ik ben in ieder geval een ambitieuze jongen van wie onduidelijk is of hij homoseksueel is.”

    De musical, naar de gelijknamige tv-serie en film uit de jaren 80, speelt zich af op een Amerikaanse high school voor de theaterkunsten. In het verhaal wordt een groep jongeren aangenomen voor toneel, dans en zang. Waren ze de besten van de lagere school, de weg naar Fame gaat gepaard met bloed, zweet, tranen en veel concurrentiestrijd. Zo krijg je een indruk van wat het betekent om een opleiding als artiest aan te gaan.

    Zelf heeft Bakkum daar geen ervaring mee. ,,Idols was zo commercieel en zo’n sprookje. Het knokken om verder te komen zoals dat in Fame gebeurt, ken ik wat dat betreft niet. Het lijkt me mooi dat nu te spelen.”

    In deze musical zien we naast Bakkum en Kim Lian van der Meij voornamelijk onbekend jong talent. Volgens producent Albert Verlinde van V&V Entertaiment maakt Jims optreden dat mogelijk. Verlinde zegt dat Grease heeft bewezen dat Jim publiek naar de theaters trekt. Dat maakt het mogelijk jonge minder bekende talenten een kans te geven. ,,Een schitterend compliment”, aldus Bakkum die van moderne musicals houdt die lekker rocken. ,,Maar ik denk dat Verlinde mijn aantrekkingskracht hier wel overschat.”

    Bron: Spits

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>