Overwinning nationaal Songfestival maakt Treble (over)moedig

TrebleMet 72% van de stemmen won Treble gisteren het nationale Songfestival. Het is een resultaat waar je mee kunt thuiskomen. Maar aan dat laatste moeten de drie meiden nu juist niet denken. In hun hoofd zijn ze al in Servië & Montenegro, Bosnië-Herzegovina en IJsland. Want, zo beloofden de Limburgse meidenband, ‘als we winnen, gaan we promotie doen in alle 37 deelnemende landen’. Oeps!
Het AD schrijft vandaag dat zo’n Europese tournee niet zo makkelijk is om te regelen. Weliswaar zullen optredens in de West-Europese landen geen probleem opleveren, maar in het Balkan-gebied is het niet eenvoudig. En wat te denken van het kostenplaatje? Natuurlijk kent iedereen Treble van die nummer 1-hit Ramaganana, maar die verkocht niet genoeg exemplaren om een omvangrijke Europese tournee van te bekostigen.

Het trommelende trio
verwacht veel van die campagne. "Jezelf laten zien, je eigen podium
creëren. Zo zorg je voor de broodnodige naamsbekendheid die nodig is om
Nederland terug op de Eurovisie-kaart te krijgen", aldus Caroline Hoffman.
,"Want dat willen we toch? Alleen zingen blijkt niet genoeg", verwijst
ze naar de matige resultaten van haar meest recente voorgangers in de krant.

Het succes is ze van harte gegund, en een deelnemer moet inderdaad iets extra’s bieden om veel punten te genereren. Zoals een muzikant die zich heeft laten ombouwen (Dana International), twee lesbische ‘zusjes’ (tATu) of een groepje dat al een wereldhit scoorde (Las Ketchup). Maar of enkele promotie-optredens per land voldoende zijn om dat te bereiken? Misschien bereik je juist het tegenovergestelde, dat Treble volledig uitgeput aan de competitie in Athene begint.

Nee, volgens mij kunnen we beter een sappig verhaal creëren dat de leden van Treble een driehoeksverhouding met elkaar hebben. Of dat Amambanda een verborgen seksuele boodschap bevat. Of dat de meiden van Treble iedere stemmer met een biljet van 10 euro zullen belonen. Of…

Zie ook:
- Nederland kiest meest kansrijke liedje voor Songfestival; afgang voor Maud
- Zappen: Paul de Leeuw sneert naar NOS-baas Hans Laroes bij Songfestival
- Vrouw: Trouble; we gaan met Treble naar het songfestival

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>