Ilse deLange mag best mislukken in Amerika

Ilse deLangeIlse deLange gaat het opnieuw proberen in Amerika. De komende tijd zal ze zich drie slagen in de rondte werken aan promotie om maar een platendeal te krijgen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. En mocht haar album The Great Escape er uitkomen, maar geen succes behalen, dan vindt de Almelose dat ook goed. Als ze maar een keer de kans heeft gekregen, vertelt ze in het AD Magazine. Uit datzelfde interview blijkt ze inmiddels goede vriendjes te zijn met Natasha Bedingfield, de zangeres die al enkele Europese hits scoorde.
Voor The Great Escape (release: medio juni) werkte Ilse samen met Patrick Leonard, een goeroe in de muziekindustrie die ook al platen opnam met Madonna en Jewel. Ilse is erg ambitieus over haar nieuwe album. Over twee jaar moet het in de Amerikaanse schappen liggen. "Muzikaal gezien moet het kunnen. Dat zegt Pat (haar producer, red.) ook. En hij heeft veel gezien, hoor. Ja, hij is eerlijk als hij dat zegt. Maar het gaat om zoveel meer: connecties, de juiste promotie en gewoon geluk."

Andere stijl
Fans van Ilse zouden wel eens teleurgesteld kunnen reageren op het album, dat minder country en meer mainstream is geworden. Ilse: "Ik wil niet van de country af. Maar je moet niet bang zijn open te staan voor andere invloeden. Ik wil blijven groeien, en kies hiermee heus niet de makkelijkste weg. Dan moet je een eenrichtingspopplaat maken en dat weiger ik. (…) Oké, mijn debuut was een echte countryplaat, maar toen was ik 19. Nu ben ik 28. Ik mag toch hopen dat ik me in tien jaar tijd een beetje ontwikkeld heb."

Vangnet
Van Ilse werd ten tijde van haar debuut World of Hurt ook al gezegd dat ze het even helemaal zou maken in de Verenigde Staten. De doorbraak bleef toen uit. Nu probeert ze het opnieuw. Het AD vroeg haar of ze het opgeeft als het dit keer ook niet lukt. "Als deze plaat een eerlijke kans krijgt, vermoed ik van wel. Als ik word gewogen en te licht bevonden, heb ik daar vrede mee. Maar ik zou echt balen als deze poging niet alle kansen wordt gegeven." En ook: "Als het mislukt, hebik in Nederland voldoende om op terug te vallen. Ik kan vooralsnog spelen waar ik wil. De zalen zijn uitverkocht en de platenverkoop loopt goed."

Duimen
Lekker nuchtere meid, die Ilse. Twee jaar geleden gedumpt door Warner Benelux (besluit van hogerhand) en sindsdien stilletjes gewerkt aan de comeback-plaat The Great Escape. Aan haar nieuwe platendeal met Universal is geen ruchtbaarheid gegeven. Geen bling bling voor Ilse, maar gewoon goede muziek maken. Dat waardeer ik wel. Mooi openhartig interview. We gaan duimen voor Ilse dat het lukt in Amerika.

Zie ook:
- Ssst! Geheim! Ilse de Lange tekent bij Universal
- Within Temptation steekt de oceaan over
- Anouk steekt Atlantische Oceaan over
- Helft kaarten Concert At Sea al vergeven

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ilse deLange mag best mislukken in Amerika

  1. ClemUns

    Hoop het voor haar, 1 van Nederlands beste zangeressen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>