Kane verbindt zich tijdelijk aan EMI Music

De ontwikkelingen bij Kane volgen zich in rap tempo op. Schreef NLpop vanmorgen nog dat Kane 'iets nieuws' gaat doen voor het vierde album, nu kunnen we melden dat deze vierde plaat gaat verschijnen bij EMI Music. Het was al enige tijd bekend dat Kane afscheid had genomen van Sony/BMG, maar een nieuwe platenmaatschappij was nog niet gevonden. EMI zou een 'offer you can't refuse' hebben gedaan. Evengoed geldt het contract slechts voor één album. Een opmerkelijke deal.

Meerdere platenmaatschappijen zouden Kane graag tekenen. De drie grote labels waren allemaal in onderhandeling met de twee Hagenezen, maar uiteindelijk visten Universal en Sony/BMG achter het net.

Niet alleen de korte duur van het contract is opmerkelijk, ook de keuze voor EMI is opvallend. De platenmaatschappij is al ruim een jaar in onderhandeling met Warner voor een overname of fusie. Warner Music zette enkele jaren terug vrijwel alle lokale acts op straat, waardoor onder andere Ilse deLange en Krezip op zoek moesten naar een nieuw label. Het samengaan met Warner is nog altijd niet bekrachtigd, wat de toekomst van beide platenmaatschappijen onduidelijk maakt.

Dinand schreef eerder vandaag een bericht op de website van Kane. "Heel goed voor ons om te zien dat maatschappijen bereid zijn om deals op tafel leggen, die goed zijn voor beide partijen", schrijft Woesthoff. "En heel misschien een beetje beter voor ons." Dat bericht is inmiddels verdwenen, maar All-kane heeft het nog wel.

Het vierde album van Kane staat gepland voor een release begin 2008. De voorganger Fearless kwam vanuit het niets op 1 binnen en leverde twee nummer 1-hits op.

Zie ook:
- Kane gaat iets nieuws doen
- Kane zit weer zonder drummer

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>