Mooie momenten met Alain Clark in Paradiso (foto’s)

Al vele jaren fietst Alain Clark voorbij Paradiso in de hoop er zelf ooit te spelen. Een paar weken terug was het zo ver, toen ging het optreden in de voorverkoop. Binnen 24 uur waren alle kaarten weg. Gisteren was het dan eindelijk zo ver: zijn ontmaagding in dè poptempel van Nederland, misschien zelfs wel die van Europa. Het spreekt voor zich dat Alain door het dolle heen was. Hij kon zijn publiek maar niet genoeg benadrukken hoe bijzonder deze avond was.

Uiteindelijk is het snel gegaan met Alain. Na een Nederlandstalig album dat eigenlijk als uitstapje moet worden gezien, bracht hij in oktober zijn 'debuut' uit: Live It Out. Inmiddels zijn daar meer dan 60.000 exemplaren van verkocht en mag hij in oktober het publiek van Symphonica in Rosso plezieren met een gastoptreden.

Zelf heb ik Alain nu vier keer live aan het werk gezien; een keertje op het Spui, bij de albumpresentatie, op het AJOC-festival in Mijdrecht en dus gisteren in Paradiso. Wat een enorme groei heeft hij doorgemaakt. De nummers zitten als gegoten en worden met veel power gebracht waar de muziek zich er voor leent, of juist klein en ingetogen. Kippenvel bij Father & Friend en het kleine All You Gotta Change, in de toegift.

De band van Alain is goed op elkaar ingespeeld en iedereen krijgt volop de ruimte om te pieken. Belangrijkste is het spelplezier, dat van iedereen afspat. En vooral van Alain, die meermalen zijn brede grijns opzet.

Het repertoire is met een album nog wat karig; Alain weet nu anderhalf uur te vullen mede dankzij drie covers (Jamie Llidel, Otis Redding en Marvin Gaye) en een nieuw nummer, genaamd You and Me. Eerder beloofde Alain aan NLpop rond de jaarwisseling de studio in te gaan voor een tweede album. Dat wordt vast weer net zo'n fijne plaat als Live It Out. En nog veel fijnere optredens. Gaat dat zien!

Meer foto's hier

Zie ook:
- Ook Alain Clark het stadion in
- Interview: Alain Clark schippert met zijn vrije tijd
- Interview: Alain Clark, je muzikale vriend

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>