Nick en Simon maken grote groei door op Luister

De meest productieve artiesten van Nederland zijn toch wel Nick & Simon. Elke 15 maanden hebben ze een nieuw album af. Dat in combinatie met gemiddeld zo’n 8 tot 10 optredens per week + een stapel goed gekozen singles heeft ze tot supersterren gemaakt. Het nieuwe album Luister is vorige week zelfs meer dan 30.000 keer uitgeleverd, goed voor goud. En dat album moet toch minstens weer dubbel platina worden. Want Luister is met afstand het beste album van het Volendamse duo.

Natuurlijk volg ik Nick & Simon al geruime tijd als blogger van NLpop. Maar een heel album van de twee kon ik nog niet uitluisteren. De vaak toch wel volkse melodietjes stonden me tegen. Vandaar ook eerder de zinsnede ‘goed gekozen singles’. Want op de vorige albums stonden wel een aantal briljante nummers, zoals Rosanne, Kijk Omhoog en Pak Maar Mijn Hand.

Dit weekend uit nieuwsgierigheid (en door de goede voorloper Vallende Sterren) toch maar het hele album gehaald. En wat ben ik aangenaam verrast. Nick Schilder en Simon Keizer hebben echt een heel grote groei doorgemaakt. De teksten bevatten weliswaar hier en daar nog wat rijmelarij, de muziek is veel meer populair en minder volks geworden. De meeste winst wordt echter vocaal behaald. De samenzang klinkt beter dan ooit, er wordt vaker meerstemmig gezongen en met name Simon heeft zijn stem echt weten uit te bouwen. Ongelofelijk hoe mooi en vooral hoe zuiver het klinkt als hij de hoogte ingaat. Luister maar eens naar Altijd Dichtbij, dat al tijdens de vorige toer vaak live gezongen werd.

Luister staat ook nog eens vol met potentiële hitsingles. Door Jou lijkt de grootste te worden, al zullen de zomermaanden waarschijnlijk in het teken staan van Heel Even, waarin ze knipogen naar de jaren ’70.

De trouwe fans zullen ongetwijfeld weer veel kracht en hoop putten uit de liedjes. Nick en Simon hebben weer veel teksten geschreven die voor velen van toepassing zijn in moeilijke situaties.

Oftewel: de fanschare van dit duo zal met Luister alleen maar groeien en groeien. Nick & Simon behoren nu definitief tot de AAA-artiesten van Nederland.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nick en Simon maken grote groei door op Luister

  1. marcel

    ze groeien idd met dit album en vooral de teksten gaan dieper dan op de vorige albums, het is eerlijk gezegt wel een omslag en het zal wel even wennen zijn voor de fans dat de volkse melodietjes weg zijn gelaten in de meeste nummers (iets wat ik persoonlijk wel erg leuk vond op de vorige albums) maargoed dit album is dus meer pop en is makkelijk te luisteren dus ben tevreden over dit 3e album.

      /   Reply  / 
  2. Robin

    Dit album is erg goed!

      /   Reply  / 
  3. Greet

    Deze twee jongens verdienen het.
    Hard werken word beloond dat zie je maar.
    Het album is grandioos er zullen weer veel hartjes geraakt worden.
    Zoals het vorige album toch weer voor ieder wat wils.
    Ik kan alleen maar zeggen ….TOP…..
    Jongens gefeliciteerd!!!

      /   Reply  / 
  4. Kev

    Zojuist ook het album gekocht. Ben aangenaam verrast! Heerlijke plaat. Het beste tot nu toe!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>