Gouden Harpen voor Jan Smit, Krezip, Within Temptation en Gerard van Maasakkers

Ze zijn weer uitgereikt, de Zilveren en Gouden Harpen. Buma Cultuur heeft er opnieuw een gemeleerd gezelschap van gemaakt. Waar Jan Smit stelselmatig wordt overgeslagen bij de Popprijs heeft hij nu wel de Gouden Harp te pakken. Ook Gerard van Maasakkers en Krezip hebben dat speldje gekregen. Bij die laatste moesten ze wel, Krezip houdt er over enkele maanden mee op. En dan waren er nog de mannen en vrouw van Within Temptation, al viervoudig winnaar van de Exportprijs. De Zilveren Harpen waren eveneens een verrassing.

De Zilveren Harpen zijn dit keer toegekend aan rapper Ziggi, band Room Eleven en rapper Typhoon. De Nederlandse hiphopscene kwam er dus goed vanaf.

Ook was er speciale aandacht voor producer Giorgio Tuinfort, die voor verschillende internationale grootheden als Akon, Lionel Richie en Gwen Stefani produceerde. Hij is onderscheiden met een speciale Exportprijs. Giorgio verkoopt namelijk zelf geen platen, maar er zijn wel miljoenen platen verkocht waar hij zijn medewerking aan verleende.

De Exportprijs was dan geen verrassing. André Rieu verkocht het afgelopen jaar miljoenen dvd’s en cd’s en kreeg daarvoor de Exportprijs voor het tweede achtereenvolgende jaar en de vijfde keer in totaal.

Het Harpengala was dit jaar voor het eerst live op tv te zien. Daarin fraaie optredens van de winnaars van de Gouden Harpen, Ilse deLange en een verrassend en steengoed optreden van Nick & Simon, die een nummer van Boudewijn de Groot vertolkten. Ook Yolanthe Cabau van Kasbergen kwam als presentatrice goed uit de verf, beter dan ik van haar gewend was. Fraai feestje, geslaagde nieuwe opzet!

Zie ook:
- Nick en Simon live op het Harpengala (video)
- Typhoon doet Bumaye met Metropole Orkest (video)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gouden Harpen voor Jan Smit, Krezip, Within Temptation en Gerard van Maasakkers

  1. ron

    Ik vond Jan Smit niet geweldig nick en Simon wel en Ilse natuurlijk

      /   Reply  / 
  2. Arjan

    Volendams incestueus onderonsje..

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Krezip krijgt ook gouden plaat | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>