Paul de Leeuw vanavond in duet met Adele

Paul de Leeuw heeft een speciaal contact met Adele. De Britse zangeres was aan het begin van haar carrière eens te gast in Mooi! Weer de Leeuw en daar spatte de chemie er vanaf. Sindsdien is ze meermalen langsgekomen in het programma. Paul heeft nu het lumineuze idee opgevat om een duet (video) met de diva te zingen. Het gaat om Make You Feel My Love, waar Adele een grote hit mee heeft gescoord in Nederland. Adele zingt haar eigen tekst en Paul een Nederlandstalige partij.

Paul blogt: “Afgelopen zondag een oproep gedaan om een nederlandse tekst/vertaling/bewerking van het nummer ‘make you feel my love’ dat nu door adele wordt gezongen te maken. Er bestaat al een prachtige vertaling van Huub van de Lubbe dat door van Dik hout wordt gezongen, maar het ontstond ineens, omdat veel mensen het nummer zo mooi vinden. Adele komt zaterdag en er zijn MEER DAN 500 TEKSTEN INGEZONDEN. MEER DAN 500!!!! Door vele enthousiaste mensen en ik heb ze zonet allemaal gelezen.”

Hij vervolgt: “Veel jonge mensen die geschreven hebben, maar ook persoonlijke verhalen. Verlies van dierbaren, scheidingen, liefdes die onbeantwoord blijven en zelfs een lied dat zich in alkmaar afspeelt. Een bewerking over lijnen en dat allemaal op dat prachtige nummer van Adele. En zaterdag is ze er weer!!! Er is door mij nu een selectie gemaakt van zeg 60 teksten en nu gaat Coot van Doesburgh (die al veel voor mij geschreven heeft) de uiteindelijke top 3 bepalen. En dat wordt nog een klus. Want niet alleen kijkt zij, of heb ik gekeken naar de tekst ,maar ook of het bij mij past…
En nu maar hopen dat we het samen met Adele kunnen zingen. Zij in het engels en ik in het nederlands.”

Ik ben benieuwd. Paul zette al eens spontaan bij terwijl Adele zong, wat – ondanks het ontbreken van de juiste tekst – aangenaam klonk. Wie weet komt het duet zelfs op single uit?

Bekijk het eerdere duet Cold Shoulder:

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Paul de Leeuw vanavond in duet met Adele

  1. Suzanna Bronger

    Dus Paul de Leeuw kan zijn naam straks ook toevoegen aan het lijstje van mensen dat deze mooie Bob Dylan-song heeft gecoverd? Ik ben zeer benieuwd en ga zeker kijken.

      /   Reply  / 
  2. Angel Mulder

    Leuk!!! Ik vind Adele een geweldig mens en Paul ook trouwens.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Kippenvel bij Paul de Leeuw in duet met Adele (video) | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>