Wat vinden jullie van de cd Outta Here van Esmée Denters?

Het debuutalbum van Esmée Denters ligt sinds dit weekend in de winkels. Zelf was ik razendbenieuwd, dus heb ik de plaat snel in huis gehaald. Na de eerste keer luisteren was ik een beetje teleurgesteld – het leken bijna allemaal nogal vlakke popliedjes te zijn. Maar dat blijkt toch niet helemaal waar. Inmiddels is Outta Here zo’n drie keer voorbijgekomen en beginnen veel nummers op me te groeien. Bij jullie ook?

Outta Here is een on-Nederlandse plaat geworden. Niet dat het boven het niveau in Nederland uitstijgt, maar vooral dat er een Amerikaans geluid op te horen is. Heel erg Amerikaans, niet in de laatste plaats door de vele bijdrages van Justin Timberlake.

De titeltrack kennen we inmiddels allemaal, dat is de eerste single. Ook daar moest ik overigens al even wennen voordat het nummer er lekker inhakte.

Maar ook een liedje als Victim is een prijsnummer op de plaat. Een beetje meeslepend en mooi geproduceerd. Verder blijkt What If een nummer dat vrij snel blijft hangen, al is het maar door de herhaling in het refrein. En het eerder uitgelekte nummer Bigger than the World is zeker de moeite waard.

Er staan nog veel meer leuke liedjes op Outta Here. Het is duidelijk dat Justin graag wil dat zijn eerste getekende artiest succes boekt, want in Outta Here is veel tijd en geld gestoken. Het is geen slechte plaat geworden. Maar ik mis wel een beetje de bezieling. In interviews zegt Esmée dat ze er heel veel van zichzelf in heeft kunnen leggen, zowel qua lyrics als muziekstijl. Toch, vrijwel elk nummer had ook prima door een andere artiest vertolkt kunnen worden.

Concluderend: leuke plaat, maar nog iets meer eigen stijl ontwikkelen Esmée. Of de nummers je meer eigen maken.

Graag hoor ik hoe jullie over Outta Here denken.

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Wat vinden jullie van de cd Outta Here van Esmée Denters?

  1. Hil

    Hier is mijn review dan. Ik vind het een lekkere album, die het goed kan doen bij het grote publiek wereldwijd. Zeker voor een debuutalbum is het goed, want het is toch een soort resultaat van een leerproces. Toen ze getekend werd door Justin, was ze immers groener dan het gras met totaal geen ervaring in de muziekindustrie. Hoewel er duidelijk Amerikaanse productie achter zit, ben ik er gelukkig mee dat haar stem op vrijwel alle tracks (behalve bv. debuutsingle Outta Here) puur klinkt. Daarnaast is het aantal mensen dat meezingt, beperkt gebleven tot Justin. Computerstem en verschillende rappers op de achtergrond zijn tegenwoordig vrij gewoon in de USA maar gelukkig (naar mijn mening) is daar in dit geval vanaf gezien. Overigens klinken de stemmen van Esmee en Justin opmerkelijk goed samen, dus dat is een prettige bijkomstigheid. Wat de mooiste tracks zijn, hangt echt af van iemands smaak want alle tracks zijn gewoon goed geproduceerd. Ik heb gelezen over mensen die de rustige (met meer soul) liedjes als Casanova, First Thing, Just Can’t Have it en Memories Turn To Dust geweldig vinden. Anderen vinden juist weer Admit It, Love Dealer, Outta Here en Victim goed. Het album is ook grotendeels op te delen in die twee richtingen denk ik. Ik denk dat de volgende nummers in aanmerking komen voor de single-status: Love Dealer, Gravity, Casanova, Victim, Bigger than the World, Getting Over You en Admit It. Maar de andere tracks zouden eigenlijk ook gerust als single kunnen worden uitgebracht en dat zegt iets over de kwaliteit van het album. Kortom, het is een solide basis waarvan Esmee verder kan groeien als zangeres/songwriter. Gezien haar talent en jonge leeftijd (ik denk dat haar stem nog verder kan/zal groeien) moet dat zeker gaan lukken.

      /   Reply  / 
  2. Tom

    Mijn review komt op 30 Mei lol….maar de previews klinken veelbelovend…Ps: Outta Here #39 in Belgishe iTunes…Go Esmee…lol

      /   Reply  / 
  3. mariska

    heb de cd al paar keer beluisterd,en vind hem echt heel goed,zeker voor een eerste cd, en zo jong nog.tot nu toe mijn favo’s outta here,word steeds verslavender,bigger then the world,gravity,whaf it,love dealer,ach kan ze allemaal wel opnoemen,echt een goede cd en klinkt inderdaad lekker samen met justin.

      /   Reply  / 
  4. refluS

    Het is een heerlijk poppy en Amerikaanse plaat geworden.
    Erg goede beats en ritmes.
    Gravity, Casanova, heerlijke nummers!!!
    Blijft snel hangen en verveeld nog steeds niet!

      /   Reply  / 
  5. music

    Ik vind het leuke liedjes maar ik heb het gevoel dat ik iets mis in haar muziek.

      /   Reply  / 
  6. kevkev

    ik vind het echt een goede plaat. nummers als admit it, outta here, what if en memories turn to dust zijn echt geweldig.

    hoop dan ook echt dat ze doorbreekt in amerika! maar dat ook een beetje gewoon omdat ze nederlands is:P

      /   Reply  / 
  7. Reinier

    Ik kan me eigenlijk in alle reacties wel vinden. Toen ik de plaat voor de eerste keer luisterde was ik niet meteen om. Doordat je door al haar youtube-filmpjes bepaalde verwachtingen hebt, is het even wennen als je haar eigen muziek hoort, denk ik. Het is dan ook zo dat elke keer dat ik het album luister, ik heb beter vind. Het is gewoon een lekkere popplaat geworden met een Amerikaanse sound. Haar album kan zeker meekomen met albums als die van Rihanna en Beyonce haar laatste album. Dat kan niet mis gaan in Amerika! Alle nummers zijn degelijk geproduceerd en hitgevoelig. De nummers die ik op dit moment het leukst vind, zijn: Just can’t have it, Victim, Casanova, Bigger than the world, Sad Symphonie, Getting over you and Memories turned to dust.

      /   Reply  / 
  8. kevkev

    ik ben erg benieuwd of het amerikaanse album er anders uit gaat zien. Misschien komt het nummer dat ze geschreven heeft met Lady GaGa er wel op. ben iig benieuwd naar dat nummer!!

      /   Reply  / 
  9. Jeroen

    ik vind het zeker een goed album voor een debuut (: de leadsingle, Victim en Love Dealer klinken erg fijn

      /   Reply  / 
  10. mariska

    damn had moeten vragen vanavond of ze wist wat er op de usa cd komt te staan,was namelijk straks bij de Fame signeersessie,was gezellig druk, en nog even gezegd hoe goed ik de cd vond en dat ik hem grijsdraai,vroeg esmee wat is je favo ik zo kan niet kiezen begon met de onderste liedjes en eindigde toch weer met allemaal haha. maar goed er ontbreekt trouwens nog een nummer op de cd in de winkels eyes for you alleen bij de itunes versie helaas te krijgen.. echt een leuke meid en gaf iedereen veel aandacht,helaas geen optreden gegeven,wel veel pers,dus waarschijnlijk zie ik mezelf morgen terug in shownieuws en rtlboulevard.

      /   Reply  / 
  11. Marco

    Echt een topalbum.
    ik vind het alleen jammer dat Justin Timberlake in bijna elk nummer iets moet zingen.
    maar dat laat ook meteen zien hoe goed Esmee kan zingen ;) .
    “Victim” en “Love Dealer” zijn echte hits in de dop.
    en voor Amerika natuurlijk “Casanova” (met jawel Justin Timberlake)

      /   Reply  / 
  12. mariska

    het knappe is van de cd is dat elk nummer wel een single waard kan zijn,dus dat is dus erg positief,ben erg benieuwd hoeveel en welke singles ze hierna gaan uitbrengen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>