NLpop interview: Eva Simons wil album onder de kerstboom

Als het aan Eva Simons ligt, verschijnt haar debuutalbum al in november. “Maarja, het is nu al september. Ik denk dat het op zijn vroegst pas december wordt. Onder die Kerstboom liggen, daar ga ik voor!”

Dit weekend is Silly Boy uitgekomen, haar eerste single. Aankomende vrijdag moet duidelijk worden welke positie ze in de charts heeft veroverd met het nummer dat al een ongelofelijke hit op YouTube is met miljoenen views.

“Het debuutalbum zit wel in die stijl van electro, pop, rock, r ‘n b… Meer vette nummers als Silly Boy. Met songwriter Tearce hebben we alweer een tweede briljant nummer geschreven. Nee, ik ga geen titels noemen, die zijn ook al zo gruwelijk. Nou vooruit, een zin uit één liedje: ‘If you wanna love girls, buy some batteries’. Haha, ik houd het wel binnen de perken, geen keiharde porno ofzo.”

Lees hier ook deel 1 van het interview:
NLpop interview: Eva Simons over haar mohawk

Het past wel een beetje bij Eva Simons, een opvallende verschijning met haar oranjerode mohawk. En nu dus licht provocerende teksten. “Euhm, ik weet niet of ik een relschopper ben. Ik vind het gewoon heerlijk dat ik lekker gek kan doen, dingen mag uitproberen. Misschien is het ook wel een tegenreactie op Raffish, dat was toch altijd wel ‘ja en amen’. Muziek maken is mijn passie en ik mag echt maken wat ik leuk vind. En wat anderen leuk vinden.”

Volgens eigen zeggen heeft ze nagenoeg carte blanche gekregen van EMI Music in Duitsland, waar ze haar wereldwijde platendeal heeft getekend. Daarmee mag ze in elk geval twee singles en een album uitbrengen in meer dan 20 landen. “Ze laten me best vrij. Ze vinden de stijl mooi. We gaan dan ook niets anders doen, niet opeens death metal maken – alhoewel dat ook goede elementen heeft.”

Voor de fans is er in elk geval goed nieuws. Het nog titelloze debuutalbum zal naar verwachting 17 liedjes bevatten. “Niet een zielig album met maar twaalf nummers. Dat hebben al die platen tegenwoordig, dan voel ik me best genaaid.” Maar worden het dan ook alle 17 knallers of ook een paar opvullertjes. “Die plaat van Black Eyed Peas bevat ook 17 nummers en die is toch wel erg gezellig! Ja, je moet er wel mee oppassen. Maar ik heb gelukkig een heel eerlijk team. Als er iets tussenzit dat ik alleen te gek vind, maken ze dat wel duidelijk. Het schrijven van liedjes is ook de kunst van het kunnen skippen.”

De afgelopen jaren is Simons vooral achter de schermen actief geweest als songwriter, onder andere voor YouTube-ster Tania Christoper en een nieuwe internetsensatie uit Amerika. Maar internet heeft haar doorbraak bespoedigt. “Internet is echt een zege joh! Tegenwoordig kan iedereen via YouTube bekend worden. De mogelijkheden op internet zijn er, gebruik ze! Ik ben ook echt zwaar aan het Twitteren geslagen en druk bezig op Hyves. Je ziet dat het wordt gewaardeerd.”

Eva is nog niet zoals collega internetster Esmée Denters gebeld door Oprah. “Misschien dat Tyra nog belt. Zij is het tegenovergestelde van Oprah, meer voor de jongere doelgroep. Of de Ellen Morning Show, dat zou ook gaaf zijn. Dan ga ik naar Ellen en Esmée naar Oprah.”

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “NLpop interview: Eva Simons wil album onder de kerstboom

  1. Robin

    Leuk interview.

    Het zou ook leuk zijn als jullie eens een interview kunnen bemachtigen met Sharon Kips (XFactor) ze is momenteel druk met schrijven/opnemen van haar ‘upcoming’ album.

      /   Reply  / 
  2. Tom

    Ik verwacht niet echt hit succes voor haar..zo succesvol als Esmee zal ze in ieder geval niet worden…

      /   Reply  / 
  3. Barco Morsato

    lol dat 2e deel van het BEP album staat vol met nutteloze tracks die ze er in een uurtje uitgepoept hebben. BEP kan dit echter maken omdat ze al “binnen” zijn bij het grote publiek.
    Niemand op aarde zit te wachten op 17 tracks van Eva Simons. Ze kan beter haar tijd steken in nog 2 fantastische singles en 9 goede tracks anders is Eva over een paar maanden in het gunstigste geval een one hit wonder. Die hit moet ze dan eerst nog wel even echt scoren…

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Eindelijk: video Take Over Control – Afrojack & Eva Simons | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>