Marco Borsato is best wel een held

Het zal niemand zijn ontgaan dat Marco Borsato een moeilijke tijd doorgaat. Als grootaandeelhouder van The Entertainment Group is hij het gezicht van de (zeer waarschijnlijke) ondergang van het bedrijf. Zelf is hij miljoenen verloren en het is nog lang niet duidelijk hoe hij en zijn gezin zelf uit de situatie komen. Nederland staat als één man achter Borsato om hem te steunen en Borsato zit niet bij de pakken neer. Hij is zelfs bereid zonder gage een vierde Symphonica in Rosso-concert te geven als daarmee de drie eerdere concerten met Diana Ross doorgang kunnen vinden.

Van Symphonica in Rosso zijn nu twee van de drie concerten uitverkocht. Diana wil eerst haar volledige gage zien voor ze daadwerkelijk het podium opkomt. Ook andere partijen riskeren liever geen verlies. Borsato: “Diana Ross wil nog steeds komen. We zijn op zoek naar een partij om de financiering rond te krijgen. Ik voel me verantwoordelijk voor de mensen die een kaartje hebben gekocht. Ze hebben recht op een concert.”

Mocht het nodig zijn, dan vult hij zelf dus ook nog een keer de Gelredome om aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen. De infrastructuur ligt er dan toch al, de meerkosten van een vierde optreden zijn niet zo hoog. Symphonica in Rosso 2009 vindt al over drie weken plaats, dus er zullen snel knopen doorgehakt moeten worden.

Verschillende mensen hebben mij overigens gevraagd hoe kwalijk de situatie voor Borsato nu eigenlijk is. Tja, ik heb geen inzicht in zijn financiële plaatje maar als ik de berichten mag geloven, is het een flinke strop.

Borsato heeft echter het geluk nog altijd één van de grootste artiesten van Nederland te zijn. Hij oppert nu zelf een keer de Gelredome te vullen, maar ik denk dat hij zelf moeiteloos nog 6 keer dat stadion kan uitverkopen zonder nieuw werk. Gewoon omdat hij Borsato is, een merk dat hij wel heel exclusief heeft gemaakt de laatste tien jaar met maar mondjesmaat nieuwe cd’s en ook relatief weinig optredens.

Maar hij heeft veel meer mogelijkheden. Weliswaar werkt hij met John Ewbank aan een nieuw studioalbum, hij zou er ook voor kunnen kiezen snel geld te verdienen met bijvoorbeeld een greatest hits-album in bijvoorbeeld een akoestische uitvoering. De fans kopen het toch wel – zij steunen hun held maar wat graag – en zouden hem ook met bijbehorende optredens wel bezoeken.

Borsato zal dus – zelfs in het slechtste geval van een persoonlijk faillissement – snel genoeg weer geld kunnen aanboren. Al hopen we natuurlijk dat zo’n noodlot hem bespaard blijft. Wat hij nu doormaakt, lijkt me al heftig genoeg. Grote bewondering hoe hij overeind blijft en doorvecht voor het publiek.

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Marco Borsato is best wel een held

  1. ivo

    met 9 singles na zijn vorige best of plaat is dat denk ik te snel. Wat eerder iets zou zijn is een album met zijn nummer 1 hits

      /   Reply  / 
  2. mariska

    geen slecht idee, acoustische cd en dan meteen dvdtje erbij,zon sfeer van hem mis ik wel,het is de laatste jaren alleen maar groot en nog groter geweest. jaren terug zag ik hem in een theater,dat was ook zo mooi,hopelijk gaat hij dat ook weer eens doen,laat verschillende kanten zien.

      /   Reply  / 
  3. petra knapen

    ik steun marco ziezo,dat hij maar lekker weer concerten gaat geven dan ben ik zeker van de partij,hij komt dit te boven dat weet ik zeker met de juiste mensen die achter hem staan komt het zeker goed met marco…

      /   Reply  / 
  4. Joyce

    Marco zijn muziek is altijd een grote steun voor me geweest en ik weet dat hij dat voor velen is!!
    Daarom vind ik het erg dat iemand die zoveel mensen steun bied zelf in de pinari zit!ik vind het zielig en hoop dat het goed gaat komen met hem hem en zijn gezin!!

      /   Reply  / 
  5. M

    Wat een zelfmedelijden van marco. Hij heeft gewoon zijn eigen zaak niet gecontroleerd en is dus gewoon verantwoordelijk voor de situatie. Ik heb hem meerdere keren horen zeggen dat hij eigenlijk niet verantwoordelijk is. Rot op, hij is de zakenman die het er bij heeft laten zitten.
    Verder maakt hij leuke muziek. Verder een zielig mannetje

      /   Reply  / 
    1. Geesje

      Als je met mensen in zee gaat waarvan je denkt dat ze capabel zijn om te doen waar ze voor zijn aangenomen, en dan je bedrijf om zeep helpen waar je 20 jaar zo hard voor gewerkt hebt, mag je dan aangeslagen zijn?
      Hij heeft helemaal geen zelfmedelijden, eerder vindt hij het vreselijk van al diegene die ook slachtoffer zijn. (waar blijven de andere aandeelhouders? allemaal hun snor gedrukt.)
      Het enige wat je Marco kunt verwijten is dat hij wel heel erg goed gelovig is om niet alles door derden te laten controleren en ook nog eens iets te tekenen waaruit blijkt dat ze je prive ook nog eens aan kunnen. Die heeft een harde les geleerd, vertrouw je eigen vrienden nog niet als het om geld gaat veel geld.

        /   Reply  / 
      1. M

        Tuurlijk mag je aangeslagen zijn, maar hij heeft ze hun gang laten gaan zonder controle. Als er zoveel geld in omgaat moet je controleren en niet geloven dat alles goed gaat. En denken dat iemand capabel is is met zoveel geld dom, oliedom. Dan moet je zeker weten dat ze capabel zijn en dat ook met regelmaat controleren of laten controleren. Daar hebben ze auditers voor uitgevonden.

          /   Reply  / 
        1. Geesje

          Ik denk dat hij daar inmiddels ook wel achter is dat het oerstom is om dat niet goed te controlerenen hij de laatste zal zijn om dat te ontkennen. Te goed van vertrouwen, en in zake kun je niemand vertrouwen zonder alles goed te controleren.
          Maar het zal nog wel bekend worden naar verloop van tijd wat er zich heeft afgespeeld.

            /   Reply  / 
  6. mariska

    zakenman?hij is een artiest,hij had mensen die hem hadden moeten helpen en waarschuwen,endaar is het wel fout gegaan. marco doet er alles aan om te helpen en dat waardeer ik zeer in hem,goed dat hij nu 2 concerten erbij doet en voor niks en artiesten die hem helpen voor niks en bedrijven die de 2 concerten steunen.

      /   Reply  / 
  7. bartje

    Wat een krokedillentranen om een bedrijf dat het niet haalt.Denk eens aan de tientallen bedrijfjes van goedwillende mensen die het door de crisis ook niet redden en de honderden mensen die ontslag aangezegt krijgen.En dan doen of het een drama is dat Diana Ross niet zou komen zingen.Dat mens zou de eerste ronde van Topstars niet eens doorkomen, ze staat meer te playbacken dan te zingen.Dus niet jammeren maar gewoon opnieuw beginnen.Bartje

      /   Reply  / 
    1. Geesje

      Je snapt er niet veel van!
      Is het voor Marco minder erg dan voor die mensen die ook misere hebben door de crisis.
      20 jaar hard werken foetsi. Waarom denk je dat de man zo aangeslagen is, dat het hem koud laat dat al die werknemers hun baan kwijt zijn, hij zegt duidelijk kijk ik kan nog zingen dat ben ik niet kwijt, voor de mensen die daar werkten is het misschien een ander verhaal.
      Nee weet je wat eigenlijk een drama is, niet dat Diana Ross niet zou komen maar dat 70.000 mensen zeuren als ze 70 euro kwijt zijn.
      Kijk zo ziet Marco het niet die wil dat de mensen waar krijgen voor hun geld waar ze voor betaald hebben.

        /   Reply  / 
      1. bartje

        laat hij dan maar concerten organiseren voor zijn “personeel” die mensen zitten in de shit, hij zingt zich wel uit de zorgen.

          /   Reply  / 
  8. mariska

    precies geesje! hij doet zijn best om iedereen nog te kunnen laten genieten van de optredens,en doet er zelf 2 bij voor niks, lopen mensen hem nog af te zeiken,snap dat niet hoor.

      /   Reply  / 
  9. mariska

    zeg bartje leg dat maar eens uit aan de mensen die hier verantwoordelijk zijn,er waren nog meer mensen hoor,je hoort alleen maar marco maar kan me herinneren dat er nog zeker 3 andere waren!
    degene die verstand hadden van dit soort zaken zijn echt niet goed bij hun hoofd,dit is nooit naar buiten gebracht en alleen maar mooi weer gespeeld.

      /   Reply  / 
  10. bartje

    ik heb niets tegen Marco, maar hij kiest er voor de andere niet de schuld te geven en de media is ook niet geintresseerd in de andere aandeelhouders.Hij trekt dit helemaal naar zich toe,en dan krijg je toch dit circus.Verder niets dan goeds over Marco, een goed mens (te goed)

      /   Reply  / 
    1. Geesje

      Precies een goed mens(te goed)
      Ben geen fan van Marco maar zag wel een goed mens in hem.
      Hij zal nooit verwacht hebben wat hij zijn medemens nooit aan zou doen, ze hem wel geflikt hebben.
      Een harde les, maar de volgende keer zal hij wel 3x omkijken.
      Hij trekt dit niet uit eigen beweging naar zich toe, daar wordt hij door die aasgieren (journalisten) van dit land toe gedwongen, als ze al staan te filmen en foto’s te maken op het voetbalveldje van je zoon en de supermarkt waar je de boodschappen doet heb je geen keus.
      Dat is helaas de tol die ze betalen voor hun bekendheid.
      Ik denk dat hij dit ook veel liever opgelost had met zijn gezin en de betrokkenen, en Nederland er liever buiten gehouden had.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>