Hit of shit: Glennis Grace – Als Je Mij Weer Aankijkt (video)

Met de zangcarrière van Glennis Grace wil het nog niet echt lukken. In de jaren ’90 won ze de Soundmixshow en werd haar een grote toekomst in de muziek beloofd. Maar de hits bleven uit, Glennis ging van platenmaatschappijtje naar platenmaatschappijtje en was aangewezen op het schnabbelcircuit. Twee jaar terug behaalde ze dan toch opeens een top 10-hit met het Nederlandstalige Als Je Slaapt, over haar pasgeboren kindje. Eindelijk een echt liedje. Daar is nu op voortgeborduurd en de nieuwste single heet Als Je Mij Weer Aankijkt.

Glennis Grace, ik heb er zelf nooit in geloofd. Zangtechnisch misschien erg goed, ik vond haar muziek echt heel slecht. Muziek van iemand die te graag wilde, alles aangreep en dan met halfslachtige pulp op de proppen kwam. En in interviews op televisie kwam ze op mij wat ordinair over. Hoe groot was dan ook mijn verbazing gisteren toen ik Glennis gisteren live zag optreden in Life4You met deze nieuwe single.

Want Als Je Mij Weer Aankijkt is echt een heel leuk liedje geworden. Een wat donkere boodschap, daardoor een spannend arrangement. Groot inlevingsvermogen ook van Glennis, erg gaaf hoe ze met haar uitspraak de nadruk weet te leggen op de belangrijke delen van dit lied. Alleen het begin van het refrein vind ik iets te vrolijk klinken, past niet bij de rest van het nummer. Maar dat is maar één zinnetje.

Glennis zelf heeft een grondige makeover ondergaan. De krullen zijn verleden tijd en de styling is wat smaakvoller. Het heeft lang geduurd, maar volgens mij heeft Glennis eindelijk iets gevonden dat bij haar past. Ik vind het in elk geval een leuk liedje, zou zo de top 10 in mogen.

Glennis Grace - Als Je Mij Weer Aankijkt

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Hit of shit: Glennis Grace – Als Je Mij Weer Aankijkt (video)

  1. refluS

    Het lijkt een beetje op het nummer van Cheryl Cole – Fight for this love. Dat zeggen meerder mensen, maar Glennis heeft echt een super lekr nummer gemaakt. Zou ook prima klinken in het Engels.
    Glennis is zangtechnisch echt het beste van nederland.

      /   Reply  / 
  2. Henk

    Mag van mij ook zo de top 10 in. Een goed liedje en ik vind ook wel dat zij het verdient.

      /   Reply  / 
  3. Jos

    Goed nummer, Glennis Grace vond ik alitjd een van de meest onderschatte artiesten van Nederland hoopt dat dit echt goed gaat scoren.
    Glennis verdient het!

      /   Reply  / 
  4. Chris

    Goeie productie van Fluitsma en van Tijn, en ook o.a. geschreven door Jaap van X Factor!

    Dit nummer staat al een tijdje op m’n iPod en draai ik lekker vaak. Jammer dat ze door de aswolk niet naar LA kon voor de videoclilp, maar ach deze is ook niet verkeerd.

      /   Reply  / 
  5. Lisa

    Echt ene hele erg superleuk liedje!
    Ze ziet er erg hip, fris en jong uit!

    Zeker een nieuwe hit! Mag zo de top 10 in en op nr1 inde TMF superchart ofzo!!

      /   Reply  / 
  6. Stef

    ‘Als Je Slaapt’ betekende voor haar al een lichte doorbraak. Nu wordt het tijd dat heel Nederland op z’n knieën gaat voor deze zangeres! Als stations als 538, TMF en Q Music al meehelpen dit nummer veelvuldig te draaien, kan dit strax hele hoge ogen gooien in de hitlijsten! Glennis heeft het meer dan ook verdiend na jarenlang optreden en ploeteren om plaatjes uit te brengen. Dit is een perfect nummer voor een ieder die gek is op Nederlandstalige Pop!

      /   Reply  / 
  7. fan

    Dit is echt een eurovisie songfestival nummer!!!

      /   Reply  / 
  8. glennis

    wat een geweldige lieve reacties allemaal.
    Ik zit al jaren lang in de muziek industrie en nog altijd doe ik het met veel plezier.Ik hecht daarom ook veel waarde aan wat mensen van mijn muziek vinden.
    Er is veel negativiteit over mij persoon geschreven en daar heb ik mee moeten dealen.En nog steeds maar dat weet je nou eenmaal wanneer je in dit vak actief bent.Ik moet er heel hard voor knokken op mijn muziek op de goeie radio zenders gedraaid te krijgen en dat is soms echt frustrerend omdat het negen van de tien keer niet lukt.Wel merk ik aan mezelf dat ik de laatste tijd wat beter weet wat ik echt wil met muziek en ik kom steeds iets dichter bij om het echte succes te halen.want voor mij telt maar een ding en dat is mensen blij maken met mijn stem en mijn muziek.Ik blijf daarom ook altijd reacties bekijken van mensen die mij een beetje volgen om daar ook van te leren,positief of negatief.
    Bye allemaal xxx Glennis Grace

      /   Reply  / 
  9. Pingback: Jaap (X Factor) was demozanger nieuwe single Glennis Grace | Nlpop

  10. Richard

    Heb nog altijd haar single ‘Absolutely Not’ op m’n iPod staan onder mn favorieten. Geweldige zangeres! Ik zou haar willen op mn feestje!

      /   Reply  / 
  11. Raymond

    Heerlijk nummer, snap niet dat deze nog niet in de Top40 staat.

      /   Reply  / 
  12. Rene

    Ik vind het een heel goed nummer.
    Maar ik vind het ook een schande dat zo’n goed artiest het in nederland niet redt.Dit is een vrouw die ECHT kan zingen zij zingt op internationaal niveau waarom wordt ze niet veel meer gedraaid op de radio.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>