Guus Meeuwis geheimzinnig over duet met Marco Borsato

Het zou zomaar kunnen dat over twee weken Schouder aan Schouder op 1 staat in de Single Top 100, het duet van Marco Borsato en Guus Meeuwis. Marco Borsato komt ten slotte altijd op 1 binnen en Meeuwis is ook niet vies van een hoge binnenkomst. Een raar idee dat al zo snel een liedje op 1 staat dat nu nog bijna niemand heeft gehoord. Aanstaande dinsdag is de officiële première, maar Guus en Marco zijn erg zwijgzaam over Schouder aan Schouder.
Afgelopen zondag was Guus te gast in Life4You waar hem werd gevraagd naar Schouder aan Schouder. “Hij is bijna af”, vertelde Guus. Waarop Carlo Boszhard vroeg: “Hoe gaat het nummer?” Guus: “….” Waarop Carlo uiteraard doorzaagt en Guus zegt: “We houden dat gewoon nog een beetje…. het is nog niet helemaal zoals we het willen hebben.”

Meeuwis weet nog niet waar de primeur van het nummer plaatsvindt. Dat zou bij RTL Boulevard of Life4You kunnen zijn, maar ook Radio 538 is een logische optie. “Je moet het allemaal even spannend opbouwen en dat soort dingen”, verklaart Guus zijn zwijgzaamheid. Schouder aan Schouder is vanaf 21 mei te koop.

We wachten af.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Guus Meeuwis geheimzinnig over duet met Marco Borsato

  1. vincent

    Ligt het aan mij, of lijkt de Borsato-vermoeidheid een beetje ingetreden in Nederland? Verleden jaar nog een stormloop aan kaarten voor zijn ‘Marco & Friends’ gebeuren in het Gelredome en anno 2010 verkoopt hij niet eens het Westerpark uit. Voor beide shows aldaar zijn nog kaarten te koop. Had hij daar drie jaar terug gestaan, was het uitverkocht voor je er erg in had! Zo’n ‘buzz’ voor een single is een goede manier om ‘m weer wat meer onder de aandacht te brengen. Guus Meeuwis heeft het niet nodig, die verkoopt nog steeds lachend voetbalstadions uit.

      /   Reply  / 
    1. Mark

      Dat zal wel aan jou liggen want je zal wel het liefst zien dat het zo is! Die concerten in het Westenpark valt wel in de vakantie periode en niet iedereen is fan van Borsato. Borsato en Meeuwis zijn wel de beste zangers in nederland die steken nog kop en schouders over de rest heen. Maar ieder zijn mening maar om dan te zeggen dat Borsato een beetje uit de tijd is lijkt me te ver gezocht.

        /   Reply  / 
      1. Richard

        Ik ben het wel eens met vincent. Zo booming is borsato niet meer. Ook de nummers zijn niet zo geweldig meer als vroeger. Ik mis de borsato sound een beetje. Vooral laatste album was 3x niks. Ik denk trouwens dat schouders en schouder ook een nr is voor het wk!

          /   Reply  / 
        1. Mark

          Jij kijkt weer naar de nummers je moet eens leren naar de stem te luisteren als je dat al niet meer kunt kun je beter je oren eraf halen en heb je geen verstand meer van muziek! Laatste album van Marco staan goede nummers op zoals ‘liefde wint’ een van de beste nummer die erop staan en ‘doe wat je altijd deed’ is top en ‘stop de tijd’ is toch echt een Borsato nummer hoor!
          Ik ken mensen die er verstand van hebben en die zijn wel laaiend over de laatste album. Maarja daar heb je niks aan natuurlijk want je heb geen verstand!

            /   Reply  / 
  2. Marcel

    deze concerten zijn inderdaad in de vakantie periode, logisch dat het dan niet geheel is uitverkocht. Je hebt tegenwoordig veel meer popzangers dan 10 jaar terug maar dat het minder gaat met de verkoop dat denk ik van niet.

    Van een Borsato moeheid is geen sprake vindt ik, zijn album wit licht heeft 6 weken op 1 gestaan en ook de 3 single’s daarvan zijn nummer 1 hits geweest.

      /   Reply  / 
  3. vincent

    @Mark:
    Ik ben zeker wel een liefhebber en vind – net als jij – dat het album Wit Licht een beetje in de schaduw van de gelijknamige film is komen te staan. Het is zeker een heel goed album, met een wat ‘bevuilde naam’.
    Maar als ‘liefhebber’ constateer ik gewoon wat ik om me heen zie en voel en ik zie gewoon veel mensen die normaal met memeegingen naar concerten nu afhaken. Zelfs al zijn ze niet met vakantie. En ze gaan dan weer wel naar Guus Meeuwis in Eindhoven, wat een heel eind verder weg is dan Amsterdam…

      /   Reply  / 
    1. Erik

      Grappig dat ik in dit geval het toch vooral met Vincent eens ben. Heb op het forum van MB als volgt gereageerd:

      “Als ik eerlijk mag zijn, vind ik Marco’s muziek er met het album Wit Licht ook niet beter op geworden. Hij wil te veel, zich te veel richten op de commercie. Ik weet wat Marco heeft gepresteerd en wat voor nummers hij kan zingen, dus denk ik er niet eens over om het fan-zijn los te laten – maar stiekem hoop ik dat hij met ‘Schouder aan schouder’ en zijn nieuwe album weer teruggaat naar die vroegere tijden, want dáár was Marco toch inderdaad (nóg) beter”

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>