WK Voetbal 2010: Focus – Hocus Pocus WC 2010

Talloze artiesten hebben het WK Voetbal in Zuid-Afrika aangegrepen voor een voetballiedje. NLpop pikt in aanloop naar het WK Voetbal een aantal plaatjes er tussen uit. Vandaag: Focus met Hocus Pocus WC 2010.

De band Focus is eigenlijk al jaren niet meer actief. Maar als je muziek dan wordt gebruikt in een wereldwijde campagne van Nike, dan ontkom je natuurlijk niet aan een heruitgave van een oude hit. Dus is Hocus Pocus gepimpt voor een WC 2010-versie. Internationaal, dus geen Wereldkampioenschap maar World Championship. Focus pakt het groot aan.

De commercial heb je ongetwijfeld al gezien. Een filmpje van 3 minuten met prachtig camerawerk, de nodige grapjes en allerlei kopstukken uit de voetbalwereld. De campagne is voor het weekend online gelanceerd en de officiële upload is al bijna 10 miljoen keer bekeken. In de commercial is de muziek van Focus duidelijk te horen.

Het blijft toch altijd de vraag hoe die reclamemakers bij de Nederlandse muziek uitkomen. Het overkwam JunkieXL ook, die opeens een wereldhit scoorde met A Little Less Conversation. Toeval, geluk hebben of zit er iemand in Nederland heel slim muziek te pitchen bij de grote reclamebedrijven?

De platenmaatschappij meldt: “De uit Nederland afkomstige rockband Focus werd in 1969 opgericht door de klassiek geschoolde organist/fluitist Thijs van Leer in 1969. Later ontmoette Van Leer de Amsterdamse gitarist Jan Akkerman. De grootste hit van de band was het nummer Hocus Pocus. Deze stond in de zomer van 1971 wekenlang in de top 10 van de Nederlandse top 40 en is afkomstig van het tweede Focus album Moving Waves. De single, met als titel Hocus Pocus WC 2010, is de lange versie van de song zoals deze nu wordt gebruikt in de Nike commercial. Van Leer is verantwoordelijk voor de vocalen en schreef tevens samen met Akkerman deze song.”

Dit zou wel eens de grootste WK-hit van dit jaar kunnen worden. Internationaal.

Bekijk de Nike-commercial:

Beluister de WC2010-versie van Hocus Pocus:

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “WK Voetbal 2010: Focus – Hocus Pocus WC 2010

  1. maarten

    Om je vraag te beantwoorden hoe de makers aan die Nederlandse muziek komen: het internationale bureau (wieden + kennedy) dat dit maakte is gevestigd in amsterdam

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Focus in Britse hitlijst met Hocus Pocus dankzij Nike-spot | Nlpop

  3. Peter

    Het staat mij toch sterk bij dat Focus nog steeds actief is. Men toerde recent nog door Brazilië. De huidige line-up van 4 man kent twee leden Thijs van Leer en drummer Pierre van de Linden die ook al begin jaren zeventig actief waren toen Hocus Pocus op de plaat werd gezet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>