Alain Clark pleit voor meer samenwerking (+ video met Esmée Denters)

Als het aan Alain Clark ligt, nemen Nederlandse artiesten veel meer duetten of samenwerkingen op. “Ik zou willen dat artiesten in Nederland meer van hun ego-eilandje afkomen”, vertelt hij in gesprek met NLpop. “Voor Love Is Everywhere heb ik gewoon die vijf zangeressen gebeld. Dat was met één telefoontje geregeld. Ik stel me voor dat het in de jaren ’70 ook zo ging, dat Stevie Wonder iemand belde en ze niet veel later in de studio zaten.”

Van Clark is vrijdag het album Colorblind uitgekomen, waarop niet meer liedjes louter over de relationele sfeer staan. De zanger wil graag ook een boodschap meegeven aan de luisteraar. “Voorheen droomde ik er van om mijn muziek bij mensen in de oren te krijgen, in hun huiskamer. Dat was al een hele stap voor iemand die op zijn gitaartje liedjes schreef. Nu heb ik die oren. Als ik nu een album uitbreng, weet ik dat mensen dat gaan horen. Mijn volgende droom is: kan ik daar iets mee doen? Iets zeggen, een bepaalde gedachte teweegbrengen? Daar ben ik nog niet, maar het is wel een droom voor me.”

Zijn aandacht gaat nu volop uit naar Nederland, al sluimert het buitenland-avontuur nog op de achtergrond. De doorbraak is daar nog niet bewerkstelligd. “Ik heb niet de charts bestormd of duizenden cd’s verkocht. Maar doordat mijn plaat veel is gedraaid, weten mensen nu wel wie ik ben. Ook mensen in de business. Het verhaal is voor mij niet klaar. Ik hoop dat er nog heel veel meer stappen inzitten. Ik heb die drive nog wel. Ik ben heel gierig om met dat buitenland-avontuur verder te gaan.”

Lees het hele interview met Alain Clark hier (deel 1) en hier (deel 2). Je kunt ook nog meedoen aan de prijsvraag waarbij je de cd Colorblind kunt winnen.

Alain geeft vandaag zelf het goede voorbeeld door in de radioshow van Giel het nummer As te zingen met Esmée Denters:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>