Popstars: Doorbraak Almost Famous (broers Nick & Simon)?

Enkele maanden terug werd ik door een vriend getipt op Almost Famous uit Volendam. Dit groepje, met daarin de broers van Nick Schilder (van Nick & Simon) had in de lokale kerk een akoestisch optreden gedaan met wat covers. Bijna griezelig in hoeverre een broer op Nick lijkt, zowel qua uiterlijk als qua stem. Ik vond het erg leuk, maar zonder platendeal of ogenschijnlijk ambities om door te breken ontbrak de relevantie om Almost Famous op NLpop aan te jagen.

Afgelopen vrijdag keek ik Popstars en was daar aangenaam verrast door het onderdeel Mystery Popstars. Hoewel ik zeker wist dat ik dit herenduo eens eerder hoorde zingen, schoot mij maar niet te binnen wie dit ook al weer waren.

Gezien de inleiding van dit verhaal is de optelsom voor jullie bezoekers snel gemaakt: Almost Famous heeft gemaskerd auditie gedaan voor de jury van Popstars. Ze zongen (Ain’t Got No) I Got Life, origineel van Nina Simone. Dat was eigenlijk meteen al mijn favoriete liedje uit het akoestische optreden. Lekker snel, klinkt als een klok en loepzuiver gezongen. Ook achter het geblindeerde scherm bij Popstars zonder instrumentale begeleiding klonk het nog fantastisch.

Almost Famous is glansrijk doorgegaan naar de volgende ronde van Popstars. Wie weet staat de doorbraak dan nu te gebeuren. Overigens is de auditie uit Popstars (nog) niet losgeknipt en niet als dusdanig op internet te vinden. En van het akoestische optreden in een Volendamse kerk is alles nog te vinden, maar (Ain’t Got No) I Got Life is heel toevallig offline gehaald. U-huh!

Bekijk hier het YouTube-kanaal van Almost Famous.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Popstars: Doorbraak Almost Famous (broers Nick & Simon)?

  1. vinn

    Waarom laat sbs ze dan doen of ze engels zijn

      /   Reply  / 
  2. vincent

    Dat doen ze niet direct, het is een logisch gevolg van de jury die vraagt of ze Engels spreken en daarop wordt voortgeborduurd. Waarom de jury dat vraagt is weer een tweede, maar goed… Dat is natuurlijk weer kijkersmanipulaite.

      /   Reply  / 
  3. Jolien

    aah joh verklap het nou niet! iedereen zoekt gelijk op google naar almost famous en de enige site die ervoorkomt is deze!! zo weet strax iedereen het gelijk! WEG VERASSING VAN POPSTARS…….tsss kutmensen spelbrekers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  4. BoycotIdols

    Neeeeeee! Nog meer Volendamterreur.
    Alsof we daar nog niet genoeg van hebben.

      /   Reply  / 
  5. Joey

    Jeetje , nog meer Volendam , houd het dan nooit op ? en jaap straks zeker weer een manager , en weer een real life soap bij de TROS , ik word er een beetje moe van….Ik vind dat de media hier ook eens over na moet denken , hoor…Het lijkt wel of je in Volendam moet wonen om onder de aandacht te komen …. zucht….nog effe dan brengt de opa van Jan smit , de neef van Simon , de zwager van de 3j’s en de kleinzoon van BZN ook een plaat uit! Genoeg is Genoeg ! Lijkt wel een sekte…

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Nog erger. Dadelijk menen ze nog het eerste gehuil van de baby van Jan Smit op te nemen en door er een beat achter te zetten er een hit van te maken (ala Jordi – Dur dur être baby van een aantal jaren geleden)

        /   Reply  / 
    2. Lon

      Logisch toch, daar zit het talent van Nederland!!!

      Ze verdienen eerlijk hun brood.

        /   Reply  / 
  6. Robbin

    Waarom stopt Popstars EN de gehele vorige auditie van de Miserty Popstars in de uitzending EN een compleet Shownieuwsitem?

      /   Reply  / 
  7. Robbin

    Ik snap niets van dit programma. De Mistery Popstar van deze uitzending is een preview van volgende week?

      /   Reply  / 
  8. Lon

    Het is net Nick als je ze hoort zingen, vooral die ene. Ik hoop dat ze doorbreken, zou kei leuk zijn.

      /   Reply  / 
  9. Pingback: Almost Famous Volendam inderdaad Mystery Popstar Blauw | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>