Hit of shit: Alain Clark – For Freedom (video)

Eén van de beste nummers van de nieuwe plaat van Alain Clarks laatste album Colorblind is wat mij betreft For Freedom. Het viel me meteen al op bij de albumpresentatie, waar het als uitsmijter werd bewaard. Zo ook bij het optreden in het Vondelpark en ik gok nog bij alle andere optredens die volgen van deze toer. Een lekker nummer met een mooie boodschap en een blije feel. Dat For Freedom is uitverkoren tot tweede single lijkt mij dan ook een uitstekende keuze.

For Freedom gaat – zoals de titel al doet vermoeden – over het strijden voor vrijheid voor iedereen. Iedereen die het met die wens eens is, wordt gevraagd zijn of haar handen in de lucht te steken.

De videoclip bij het nummer verbaast me wel een beetje. Ik zie Alain Clark vooral als een serieuze en bekwame muzikant, maar in deze videoclip wordt hij bijna neergezet als een soort boyband-figuur. Met getraind sixpack en vooral een lekker lijf. Natuurlijk mag je zoiets tonen, het lijkt me dat er hard voor is gewerkt, maar ik kan het niet helemaal rijmen met het imago van Alain in Nederland. Misschien is deze videoclip ook al gemaakt met het oog op de internationale markt?

Fijn lied. Misschien wel een dikke hit in deze zomer? In elk geval opnieuw een uitstekend visitekaartje voor het nummer 1-album Colorblind.

Alain Clark - For Freedom

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hit of shit: Alain Clark – For Freedom (video)

  1. Misha

    OMG…gruwlijk lekkere foto!

      /   Reply  / 
    1. Nick

      Pardon? Hij is gewoon zo mager dat je ziet dat hij een sixpack heeft. Omdat er 0,0% vet aan zit… dat kun je niet gespierd noemen, gewoon graatmager.

        /   Reply  / 
  2. mariska

    goede single keuze,erg goed gemaakt dit nummer,mooie betekenis ook.

      /   Reply  / 
  3. Johan van de Velde

    De symphatieke Alain Clark maakt prima te pruimen muziek, zeker voor Nederlandse begrippen, maar toch kan het m.i. niet konkureren met het nternationale niveau van Engelse en Amerikaanse muziek uit dit genre (pop-soul?).
    Ook deze track redt het qua kompositie en produktie net niet.
    Verwacht dan ook (wederom) geen grote hit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>