Curator: Borsato geen blaam bij ondergang TEG

Marco Borsato treft geen blaam bij de ondergang van The Entertainment Group (TEG). Dat stelt curator Jan Padberg in zijn onderzoek naar het faillissement van het artiestenbureau. Borsato was weliswaar aandeelhouder, maar hield zich niet bezig met het dagelijks bestuur. Daarmee lijkt de naam van ‘s lands grootste zanger gezuiverd, die de afgelopen maanden telkens weer werd genoemd in krantenberichten over het faillissement van TEG.

“Marco treft geen blaam, hij speelde geen rol in de aansturing. Dat is voor ons geen verrassende conclusie, maar wel een prettige”, meldt de advocaat van Borsato aan persbureau ANP.

TEG verstrekte de afgelopen jaren grote leningen aan zusterbedrijven zonder na te gaan of die konden worden terugbetaald. Volgens de curator was er sprake van ‘ontoelaatbare belangenverstrengeling’. Verder kocht de firma bedrijven die verlies maakten of nauwelijks bijdroegen aan het operationele resultaat. Dat kostte TEG miljoenen.

Volgens Padberg heeft een van de bestuurders bovendien ruim 300.000 euro verduisterd en zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte. Hij heeft aangifte tegen deze persoon gedaan. De curator spreekt van onbehoorlijk bestuur dat leidde tot het faillissement. Zelden zag Padberg zo’n bestuurlijke chaos.

Marco Borsato heeft inmiddels een nieuwe start gemaakt. Hij werkt met John Ewbank aan een nieuw album, dat ikzelf niet voor 2011 verwacht.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Curator: Borsato geen blaam bij ondergang TEG

  1. Stefan

    Hallo Herman,

    De planning is dat Marco’s nieuwe album in oktober/november uitkomt. Althans dat heeft Marco eerder gezegd.
    Wel blij dat zn naam eindelijk gezuiverd is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>