Edison Oeuvreprijs voor Rowwen Hèze

Feest in Limburg, Rowwen Hèze heeft de Edison Pop Oeuvreprijs gewonnen. De award wordt op 3 oktober tijdens het awards gala uitgereikt. De band verdient deze bijzondere erkenning voor zijn muzikale prestaties in de afgelopen vijfentwintig jaar, aldus de organisatie van de Edisons. Daphne Bunskoek zal de avond presenteren, op Veronica is later die avond een registratie te zien door Lauren Verster en Johnny de Mol.

Het juryrapport maakt ontegenzeggelijk duidelijk dat de reden voor toekenning volledig losstaat van het op handen zijnde gouden jubileum van de band. “Het is de terechte bekroning van zes kerels uit Limburg die onophoudelijk Nederland blijven verrassen met hun songs die zijn weerslag vinden in oer-Hollandse stijlen zoals folk en fanfare en dit weten te vermengen met exoten zoals tex-mex en country. Opeens werd het dorp America een synoniem voor goede smaak. Zeggingskracht, eenvoud, oog voor detail, maar vooral lef en simpelweg hard werken, hebben van de band een eenheid gemaakt die we in de Nederlandse pophistorie nog maar weinig hebben gezien.”

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Edison Oeuvreprijs voor Rowwen Hèze

  1. BoycotIdols

    Dit is nu geheel terecht.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>