De Dijk speelt toch in Paradiso na overlijden Solomon Burke

De Dijk staat dinsdag toch in Paradiso. Het was de bedoeling om daar met Solomon Burke op te treden om het album Hold on Tight live ten gehore te brengen. Maar de soullegende overleed vanmorgen op Schiphol. “Geen show bestaat niet in de ideeënwereld van Solomon Burke. Daarom krijgt het Paradiso-concert een andere invulling. In overleg met de familie Burke, De Dijk en Paradiso in de geest en naar de wens van Solomon, dient dit aangepaste concert van De Dijk gezien te worden als een celebration, een zogenaamde home coming (en geen tribute)”, valt te lezen op de websites van De Dijk en Paradiso.

De Dijk leerde Burke een aantal jaar terug kennen en werkten toen al samen voor een liedje. Dat smaakte naar meer. De Dijk vertaalde het eigen werk naar het Engels en nam samen met Solomon Burke de plaat Hold on Tight op, dat deze week op 2 is binnengekomen in de Album Top 100. Vanzelfsprekend komt de onverwachte dood van Burke hard aan bij De Dijk.

Het statement van de band: “Wij zijn intens verdrietig. Voor zijn geliefden, voor zijn kinderen en familie. En voor zijn vele vrienden. Wij zijn trots dat wij ons daar, sinds onze samenwerking drie jaar geleden begon, ook toe mogen rekenen.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>