Acda en de Munnik benutten hun eigen kracht voluit

Het nieuwe album van Acda en de Munnik, 't Heerst, staat al twee weken op nummer 2 in de Album Top 100. Nederblues, folkrock, luisterliedjes, huisvrouwenpop. De vaak wat lome, melancholische sound waar de mannen bekend om staan heerst ook op dit album.

Persoonlijk ben ik nooit totaal wild van ze geweest, maar ik ken genoeg mensen die wel zwijmelend hele albums van Acda en de Munnik afspelen. Op de repeat. ’t Heerst is integer gemaakt; de nummers zijn volgens mij soundtrackwaardige composities.

De mannen zijn een vaste waarde in de Nederlandse popwereld. Acda en de Munnik kennen hun kracht en benutten die voluit, maar persoonlijk mis ik wat echte uitspattingen. De duetten met Nick & Simon kenden we natuurlijk al, maar ik wil verbaasd worden.

Een paar andere features op het album had ik mooi gevonden; bij voorkeur van vrouwen. Denk aan Wende Snijders, Ellen ten Damme, Leonie Meijer, Giovanca of Carice van Houten. Een nummer of twee met zo’n featureartiest zou voor mij het hele album opwaarderen. Dit kan uiteraard nog op een van de volgende singles. Hint, hint!

Hoe dan ook, voor de fans is 't Heerst genieten. En fans zijn er genoeg om dit tot een hitalbum te maken. Sfeervol en bezield, opgenomen in de legendarische Sun Studio in Memphis (Elvis, Johnny Cash), doen Acda en de Munnik waar ze goed in zijn. Dat ze kwaliteitspop maken staat buiten kijf, maar spreken ze ook nieuwe popliefhebbers aan?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>