Hit of Shit: Tommy Parker – Run For Our Money (video)

Met controversiële videoclip en al werd afgelopen vrijdag Run For Our Money van Tommy Parker uitgebracht. De Nederlander deed eerder onder meer mee aan de Duitse X Factor.

Ik hou van elektropop, zolang het fris klinkt en geen overdadige Eighties-revivaltroep betreft. Tommy vindt volgens mij de juiste balans. Een beetje Gaga, een beetje Pet Shop Boys, maar gelukkig vooral Tommy’s eigen geluid. Voor mensen die niet van het genre houden klinkt het natuurlijk allemaal hetzelfde, maar dat is een oordeel zonder open mind.

Een jong team van muzikanten en afgestudeerden aan de Filmacademie maakte de videoclip met een klein budget. Respectabel, want het is niet altijd even makkelijk om een nieuwe poprelease van de grond te krijgen. Zeker niet in de huidige economie en de redelijk conservatieve Nederlandse popscene. Hulde daarvoor dus.

De clip wordt aangeprezen als ‘vrij controversieel’ (meisje wordt door vriend in de steek gelaten voor andere jongen). Ik vind het met die controverse wel meevallen, maar ik raak sowieso niet snel gechoqueerd door een dramatisch artistiek concept.

Na een paar keer luisteren vind ik het een lekker nummer, maar ik zou het pas echt spannend vinden als dit soort elektropop ook Nederlandstalig gemaakt zou worden. Of daar een markt voor is blijft de vraag. Maar in landen als Denemarken, Zweden en Japan werkt het ook uitstekend, dus waarom in Nederland niet?

Dat Tommy en zijn team met deze release kiezen om zich te richten op de internationale markt is begrijpelijk, maar ook een voor de handliggende keuze. Ik zou graag zien dat het een hit wordt, maar het risico bestaat dat de song opgaat in de zee van internationale poptracks met dezelfde vibe. Dat maakt Run For Our Money echter geen slechte single.

Tommy maakt deze weken een radiotour. Vrijdagnacht is hij te gast bij Giel op 3FM.

Tommy Parker - Run For Our Money

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Hit of Shit: Tommy Parker – Run For Our Money (video)

  1. Kammie

    Ik ben fan, het nummer heeft gewoon een lekkere sound. Niet zelden hoor je een eerste single van een artiest waar je zo blij van wordt.

      /   Reply  / 
  2. Spud

    Ik vind er niet veel aan. Waarschijnlijk is dit ook het laatse wat we van Tommy Parker horen. Het enige positieve aan dit nummer (lees: deze videoclip) is Dorien Rose Duinker.

      /   Reply  / 
  3. Bastian

    Klinkt goed dit! Mag wat mij betreft ook zeker in het Nederlands worden uitgebracht. Heb toch het idee dat we wat betreft Nederlandstalige nummers in de jaren 90 zijn blijven hangen.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Eens! Ik verbaas me daar zelf ook over. Nederlandstalige popmuziek is vaak wat ouderwets. Ik kan er weleens een blog over schrijven.

        /   Reply  / 
  4. robin

    Tof heb dit nummer al gekocht zaterdag. Hier moet ech een hurrrrlijke remix van komen…..

      /   Reply  / 
  5. kev

    Wat een gay! en wat n klotesong. welke radiozender draait dit nou :s

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Dit is op het randje hoor. Discriminerende reacties of gescheld is op blog.nl niet toegestaan. Het maakt inderdaad niet uit. Als je naar clips van bijvoorbeeld Rihanna, Lady Gaga, Madonna, George Michael, enz. kijkt, dan zijn die ook best gay. Om verder antwoord te geven op je vraag: Radio 3FM, aankomende vrijdag bij Giel Beelen.

        /   Reply  / 
      1. @lbert

        wat een rare opmerking, wat hebben de clips van Madonna, George Michael, en Lady GaGa er mee te maken, en het Gay gehalte daarin ?

          /   Reply  / 
        1. Marcus Lucas Auteur

          In de zin van: daar hoor je ook weinig klachten over. En dan zijn de Amerikanen nog een stuk preutser dan wij in Nederland.

            /   Reply  / 
  6. Larua

    @kev Wat maakt het uit waar iemand op valt! Ik zeg HIT! Overigens! lekker liedje!

      /   Reply  / 
  7. @lbert

    Hoezo Gay ? en So What

    I hij Nederlander, of wat is de link met Nederland ?

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Ja, hij is Nederlander. Voor de volledigheid zal ik even een link naar zijn website toevoegen.

        /   Reply  / 
  8. Lily

    Supergaafnummer een hele verademing een Nederlander met een internationale sound!

      /   Reply  / 
  9. smk

    Muzikaal zit het wel goed maar zijn stem past niet zo bij het nummer.

      /   Reply  / 
  10. Stefan

    Ik snap de verontwaardigde reacties hierboven niet. In het artikel wordt de vraag gesteld waarom elektropop in Nederland niet werkt. Op 23 april gaf “kev” het enig juiste antwoord: het is te gay…

    Let wel, dit is niet mijn mening en ik onderschrijf zulke kortzichtigheid ook niet (ik deel muziek niet in zulke hokjes in). Maar sorry, dit is hoe Nederland denkt, wen er maar aan.

    Ik snap die verdedigende reacties dan ook niet. Nederland is een vrij bekrompen land als het op dit soort zaken aankomt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>