Marco Borsato, de Bono van de Lage Landen

Marco Borsato wint dit jaar de Martin Luther King/Hi5-Award. De prijs wordt op 25 mei in de HMH in Amsterdam aan de zanger uitgereikt. Marco is ‘vereerd en heel erg trots.’

“Marco Borsato wint dit jaar de Award omdat hij zich onbezoldigd op vele manieren inzet om de situatie van oorlogskinderen en het werk van War Child onder de aandacht te brengen. Daarnaast is het hij het levende voorbeeld van onze filosofie: Waar JIJ vandaan komt heb je niet bepaald, maar waar JIJ naar toe gaat dat heb je zelf in de hand.”

In een blog op zijn website schrijft Marco vandaag een uitgebreide reactie. Zo komen we te weten dat de Ierse zanger en activist Bono een inspiratiebron voor Marco is. “Zanger Bono van U2 vind ik een mooi voorbeeld van iemand die zijn artistieke talenten combineert en inzet om op wereldniveau problematiek aan de kaak te stellen.”

Ook Nelson Mandela en Martin Luther King behoren tot Marco’s voorbeelden.

“Martin Luther King vocht geweldloos tegen de rassenverschillen in het Amerika van de 60er jaren. Wie herinnert zich niet die charismatische man met de historische woorden I have a dream. Naar deze bijzondere man is een speciale award genoemd en ik ben zeer vereerd dat deze Martin Luther King Award aan mij zal worden uitgereikt.”

Eerdere winnaars van de prijs waren Lucille Werner, Job Cohen, Sigi Lens en de oprichters van de Voedselbank.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>