Glennis vindt haar verdiende plek in de NL popscene

Glennis Grace is hot! Eigenlijk al sinds ze een hit scoorde met haar cover van Afscheid in De Beste Zangers van Nederland, maar nu is er eindelijk een album met nieuw materiaal. This Is My Voice komt deze week op volle kracht nieuw binnen op 2 in de Album Top 100.

Eerlijk gezegd stel ik het schrijven van een review over dit album al een week uit. Glennis’ vocalen zijn voortreffelijk en het album is goed geproduceerd. Toch dacht ik: eerst even zien wat het wordt in de Album Top 100. Dat zegt iets over hoe dit album mij persoonlijk inspireert. Met de tweede plek achter Golden Earring is er nu geen ontkomen meer aan.

Ondanks de tweetaligheid vormt de plaat een samenhangend geheel en hoor ik veel creatieve keuzes in arrangementen, koortjes en opbouw. Het nummer Hou Van Mij valt me direct op. Lekker. Een beetje Ik Leef Niet Meer Voor Jou van Borsato, en toch anders.

Maar ach en wee. Wat zou ik graag horen dat dit in 2012 gemaakt is en niet evengoed van een Borsato-plaat uit de jaren ’90 zou kunnen komen. Het mag van mij iets risicovoller.

De covers van The Voice Within en Always zijn kwalitatief goed, maar niet heel verrassend. De prachtige ballade Saddest Goodbye, geschreven door de mannen van Racoon, is dat wel. Internationale allure in alle puurheid. 1 Seconde is ook een juweeltje; net als Hou Van Mij is dat een track van de hand van Han Kooreneef.

Glennis is fan van Christina Aguilera en hoewel ze ieder een eigen geluid hebben mag die vergelijking best gemaakt worden. Als ik dan denk aan de in-your-face productie van een hit als Can’t Hold Us Down (met Lil’ Kim) dan is dat wat ik mis op deze plaat.

Maar goed mensen, ik hou van dance-, electro- en hiphopeffecten in popmuziek. Dat geldt lang niet voor iedereen. Al met al is This Is My Voice een heel goed album, toegankelijk voor een breed publiek, en een welkome aanvulling op het Glennis-repertoire. Als ik niet zo’n verschrikkelijke muggenzifter was, zou ik eigenlijk gewoon vier sterren moeten geven.

De stem had ze al, maar Glennis Grace vindt ook steeds meer haar eigen verdiende plek in de Nederlandse popscene. Hierin is zij absoluut een onmisbare verrijking.

NLpop geeft 3,5 sterren.
Eens of oneens? Laat het weten in de comments!

facebook share facebook share

29 Reacties // Reageer

29 thoughts on “Glennis vindt haar verdiende plek in de NL popscene

  1. vinn

    Glennis heeft inderdaad eindelijk haar plek gevonden in de muziek!
    Fenominale zangeres en zie haar binnekort wel stapjes naar Belgie maken en wie weet later eens naar andere landen.
    Ze bewijs bij de toppers met haar Beyonce en Whitney medley niet onder te doen aan deze diva’s

      /   Reply  / 
  2. Willem

    Glennis is al jaren heeeel erg goed! Nu ze steeds bekender wordt treed ze dan eindelijk op in de HMH op 14 + 15 sept. Heeft ze verdient!! Nog een paar van dit soort CD’s maken graag!!

      /   Reply  / 
  3. Linda

    Hey album is gewoon TOOOOOPPPPPPP!!!!

      /   Reply  / 
  4. Eric

    Jammer dat het album van de eerste plek gehouden wordt door die bejaarden van Golden Earring…

      /   Reply  / 
  5. BoycotIdols

    Overhyped zangeresje met veel te grote bek.

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Ja dat kun je wel zeggen dat ze een te grote bek heeft, op het ordinaire af. Maar ze kan wel geweldig goed zingen. Ik kan een hele cd van haar beluisteren zonder de stem moe te worden en dat lukt maar weinig zangeressen. Je kunt niet ontkennen dat zij een zeer veelzijdige getalenteerde zangeres is. Je moet haar alleen niet altijd zien. Dus je slaat nu toch echt wel de plank mis vind ik.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Ook qua zang schreeuwt ze.
        Nee, ik wordt niet warm of koud van Glennis.
        Klinkt voor jou gek misschien Henk, maar er zijn mensen die er niet van houden.

          /   Reply  / 
        1. Henk

          Klinkt voor mij helemaal niet gek dat er mensen zijn die hier niet van houden. Iedereen heeft een eigen smaak, dat moet jij toch weten!
          Fijne dag.

            /   Reply  / 
    2. Nico

      Kennelijk is zo hoog mogelijk schreeuwen tegenwoordig een verdienste.

        /   Reply  / 
      1. johndoe

        Waarschijnlijk vind je Celine Dion en Mariah Carey ook schreeuwers. Maar dat is dan gewoon jouw muzieksmaak niet. Feit is gewoon dat Glennis Grace een onwaarschijnlijk goede vocaliste is, een van de besten die we hier in Nederland hebben, zo niet de beste vocaliste.

        Ik gun haar een internationale carriere. Deze cd is een mooie plaat met afwisselende nummers, al had ik graag het nummer The voice within en always niet op deze cd terug willen zien. Voor zon dijk van een stem moeten gewoon perfecte powerballads worden geschreven. Het is gewoon een kwestie van de juiste nummers en de beste producers. Deze cd is zeker een stap in de goede richting. Maar als het echt op internationaal vlak is gericht, dan kan er beter nog een volledig engelstalig album worden gemaakt, maar dat komt vast nog wel een keer! voor nu hartstikke verdiend , dit succes!

          /   Reply  / 
        1. Nico

          Nee, nee, Céline en Mariah zijn geen schreeuwers.
          Hier is iedereen een beetje opgefokt door al die talentenshows. Dan is het nèt of het zo hoort.

            /   Reply  / 
        2. BoycotIdols

          In mijn geval wel. Vreselijk vind ik Mariah Carey en Celine Dion ook. Laatstgenoemde noem ik dan ook weleens “Sirene” Dion.

            /   Reply  / 
          1. Nico

            Glennis mag niet in de schaduw staan van de betere “schreeuwers”.

              /  
        3. Eric

          Uitgerekend jij die het over schreeuwmuziek heeft, BoycotIdols. Jij?
          Wat was het ook alweer waar jij naar luisterde? Rammstein? Metallica? The Prodigy?
          Als er iets alleen maar dom beuken en schreeuwen is…

            /   Reply  / 
          1. Henk

            Maar dat geloof je toch niet dat hij hiernaar luistert? Hij houdt je voor de gek. Volgens mij is dit een zeer gefrusteerd persoon die aan alle audities van talentenjachten meedoet en ook meteen afgewezen wordt. Iemand die van de muziek houdt die jij zo opnoemt die houdt zich verre van bezig met talentenjachten en dit soort dingen. Tenminste dat denk ik. Maar hij vindt het ook leuk om discussies uit te lokken en dat lukt ook. Maar er komt niks nieuws.

              /  
          2. BoycotIdols

            Dat denk je dan verkeerd Henk.
            Metallica is inderdaad een van mijn all time favorites.
            Heeft meer met talentenjachten van doen dan je denkt.
            Hoeveel keer is bijv. Nothing Else Matters gebruikt in een talentenshow?
            En nee, ik voorkom juist frustraties door NIET aan zoiets mee te doen als een talentenjacht.

              /  
    3. Marcus Lucas Auteur

      Nou ja, het kan natuurlijk dat het je smaak niet is. Maar ik vind dat we zangeressen als Glennis nodig hebben in de Nederlandse popscene. Het liefst met nieuw geschreven werk dat het dan ook goed doet in de hitlijsten. Ik herinner me dat het een paar jaar geleden een tijdje wat minder ging met haar carrière. Toen zag ik een video op Youtube waarin ze ergens in een winkelcentrum voor een handje vol mensen stond op te treden. Niet op een podium maar gewoon op de stoep. Maar wél live, en zonder zieligheid. Glennis heeft er gewoon jarenlang keihard voor gewerkt. Ze is een doorzetter. Haar succes is volgens mij dus verdiend. Of je het genre nu leuk vindt of niet.

        /   Reply  / 
      1. Bart

        Precies! 100% mee eens. Als er iemand heeft geknokt om een carriere van de grond te krijgen, dan is het Glennis wel.
        En dat het haar nu eindelijk is gelukt, getuigd van wilskracht en doorzettingsvermogen. Of je van haar stemgeluid houd, dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Ik vind haar persoonlijk heel goed.

          /   Reply  / 
        1. Henk

          Ik sluit me hier helemaal bij aan. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen vinden dat ze soms wat schreeuwerig is, maar je kunt niet ontkennen dat ze niet kan zingen. Je moet eens naar haar uitvoering van ‘Always’ luisteren tijdens het concert ‘One night only’. Is dat schreeuwen? Hier laat ze volgens mij horen wat zingen is. Dus al is ze soms wat schreeuwerig en is ze ook een tikje ordinair, zingen kan deze dame. En ik gun haar ook dit succes.

            /   Reply  / 
  6. Kees

    Er is momenteel geen zangeres ter wereld die mij zo heeft aangegrepen als Glennis Grace. Deze vrouw zingt niet alleen met emotie deze vrouw is emotie en This is my voice een muzikale belevenis.
    Jaren 90 , gedurfd , Borsato ? Man al zou ze een klomp met een zeiltje zingen dan zou ze me nog in extase krijgen . This is my voice is voor mij niet alleen een aanvulling op haar eigen repertoire het vult een leegte in een woud van levenloze liedjes die heden ten dagen op de radio ten gehoren worden gebracht.
    maar goed muziek is een zeer persoonlijk iets.

      /   Reply  / 
  7. BoycotIdols

    Muziek is een pertsoonlijk iets inderdaad.
    Persoonlijk heb ik bij het horen van deze vrouw nog net niet de neiging een pond vis te bestellen. Op menig kraampje op de markt zal ze niet misstaan.
    Die cover van Volumia was toch gewoonweg verschrikkelijk?
    Het origineel vond ik al vreselijk…

      /   Reply  / 
    1. Nico

      Een tijdje heb ik gedacht dat het aan mij lag, dat ik het afschuwelijk vond.

        /   Reply  / 
  8. Stef

    Over het algemeen levert Glennis met dit album een goed product af. Liedjes als “Saddest Goodbye”, “This Is My Voice”, “Dat Is Mijn Wens”, “1 Seconde”, “Hou Van Mij”, “Ik Kan De Zon Weer Zien” en “t Is Beter Zo” schieten er voor mij persoonlijk het verst bovenuit. Het “live met band ingespeelde gevoel” is ook prettig om aan te horen in alle nummers. Misschien is dat ook wel de reden geweest dat de studioversie van “Als Je Mij Weer Aankijkt” niet op de tracklist is gezet, buiten het feit dat dit nummer ook alweer 2 jaar oud is…

    De coverversies van “The Voice Within” en “Always” vind ik overbodig, de eerste omdat het qua sound nauwelijks verschilt van het origineel waarmee Christina Aguilera scoorde en buiten de strijkers van het Metropole Orkest voegt “Always” ook weinig bijzonders toe. De versie op “One Night Only” vorig jaar was al prachtig genoeg.

    De mix van Engelse en Nederlandstalige liedjes is uniek en dat maakt dit album tot een bijzonder project. De status van Goud moet met gemak te behalen zijn. Stiekem hoor ik Glenn wel liever is ons eigen taaltje zingen, dus hopelijk gooit ze er over een paar jaar weer een compleet geheel Nederlandstalig album in. Voor nu, tevreden met een heel fijn schijfje die al dagen vastgeroest zit in de cd-speler!

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Goud is makkelijk te behalen, Stef.
      Dat stelt niks meer voor tegenwoordig, dat heb je al bij 10.000 stuks. Hoef je alleen maar bij de bovenste 15 voor te staan.
      Compleet gedevalueerd. Niks bijzonders.

        /   Reply  / 
  9. Henk

    Ik heb het album inmiddels ook al 2 keer beluisterd en ik ben het helemaal eens met je. Ik had toch de 4 sterren gegeven. Dat verdient dit album wel. Goede repertoirekeuze.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Ben wel benieuwd wat het album komende week doet. Giga veel concurrentie waar ze het tegen aflegd. Alain Clark, Triggerfinger, John Mayer zijn allemaal met nieuwe releases gekomen.
      Daarbij zullen zowel postume noteringen komen voor Donna Summer en Bee Gees. Zoals het altijd gaat bij het overlijden van artiesten…
      Ze zal flink dalen.

        /   Reply  / 
  10. Robin

    Glennis kan geweldig zingen bewees ze vrijdag bij De Toppers. Al moet ik zeggen dat ze soms tegen het gillen aanzit, ze moet leren te doseren. Verder vind ik het een vreemde keuze een album met Engelstalige en Nederlandstalig door elkaar: maak een keuze zou ik zeggen!!

      /   Reply  / 
    1. Stef

      Waarom zou ze een keuze moeten maken? Vorige cd was ook een mix van Engels en hier en daar wat Nederlandse liedjes. Trijntje Oosterhuis en Do hebben toch ook wisselend succes gehad met Engels en Nederlands?

        /   Reply  / 
  11. Leroy

    Ik vind het album persoonlijk niks aan. Daarnaast heeft Glennis veel volume in haar stem, maar daar is wat mij betreft alles mee gezegd. Ik vind het GEEN bijzonder goede zangeres ofzo. Haar stem mist wat mij betreft gevoel, kleur en diepgang. Het is wat eentonig!

      /   Reply  / 
  12. Pingback: Glennis lanceert clip Ik Ben Niet Van Jou (video) | NLpop

  13. Pingback: Tijd om te stemmen voor de BUMA NL Awards! | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>