Vader Abraham wil weer Songfestivallied schrijven

Pierre Kartner, alias Vader Abraham, wil opnieuw de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival schrijven. Dat zegt hij in het AD. Met alle respect voor Vader A. en zijn lange, succesvolle carrière, maar de kans dat hij nogmaals geselecteerd wordt als enige schrijver, schat ik in als: vrijwel, zo niet geheel, onmogelijk.

Vader Abraham schreef in 2010 het epische Sieneke-lied Ik ben verliefd, beter bekend als Sha-la-lie. Uit betrouwbare bron weet ik dat de legendarische smurfenknuffelaar dat jaar, op z’n zachtst gezegd, niet de eerste keuze was om onze inzending te schrijven.

De TROS had de Nederlandse selectie voor het liedjesfestijn pas overgenomen van de NOS, en was druk doende om een team te vormen van mensen die het proces zouden gaan managen. Het was voor hen de eerste keer dat ze het hele spektakel beleefden.

Sieneke, die er overigens een alleraardigste carrière aan heeft overgehouden, was in dat opzicht dus eigenlijk een test case. Maar Vader A. wil het nu opnieuw proberen met een ballade a la Kleine café aan de haven. Dat was zijn bedoeling in 2010 ook, maar toen kreeg hij een ingeving en schreef binnen twee uur Sha-la-lie.

Hoe dan ook, als we een brede voorselectie krijgen met een paar voorrondes in het Nationaal Songfestival dan vind ik dat good old Pierre daar best in zou kunnen, mits het lied goed genoeg is uiteraard. Mijn favoriet zal het hoogstwaarschijnlijk niet worden, en dat is een understatement, maar variatie vind ik op zich altijd een goed idee.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vader Abraham wil weer Songfestivallied schrijven

  1. Bastian

    AUB niet zeg. Dat wordt gegarandeerd weer een flop. Ik zie de TROS i.s.m. de Mol/Talpa ook echt niet weer voor meneer Kartner kiezen. Laten we terug gaan naar een breed opgezet nationale finale, met meer keuze in liedjes.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>