Hit of Shit: EinsteinBarbie – Petty Cash (video)

Urgente, stuwende poprock, rauw, sexy, energiek… hier was ik echt aan toe!

EinsteinBarbie is opgericht in 2007 door Stella Bergsma en Steven de Munnik. Celliste en zangeres Michelle Courtens (die ons land overigens in 2001 vertegenwoordigde op het Songfestival) vormt samen met Stella de voorhoede. De band bestaat verder uit Ivo Schouten op bas, Aljo Leijdekkers op gitaar en Benjamin Rheinländer op drums.

Dit jaar haalde de band de finale van de Grote Prijs van Nederland, en Petty Cash is de eerste officiële single. Een ge-wel-dige release! Lekker, origineel, fris. Dit had ik echt even nodig. Meer van dit, EinsteinBarbie, meer van dit!

Bij EinsteinBarbie krijg ik een beetje dezelfde vibe als bij de band The Hardkiss uit Oekraïne, één van mijn persoonlijke 2012-favorieten is Dance With Me. Hoewel The Hardkiss meer electro-invloeden gebruikt, en dit nummer van EinsteinBarbie puurder, minder bewerkt klinkt. Maar ik vind ze allebei geweldig. Loving it!

De mixing engineers van Lenny Kravitz en Alicia Keys werkten mee aan Petty Cash en de song werd gemasterd door de engineer van Adele. Hij omschreef het nummer als ’1960′s meet 2012′. Jürgen Perier produceerde de track.

De videoclip is geregisseerd door Doesjka van Hoogdalem, de voormalig rechterhand van Theo van Gogh. Camerawerk is van Thomas Kist. Brutaal, stoer en sexy, net als de single zelf. Een unbeschreiblich weibliche impressie van seks, leven en dood.

Petty Cash op iTunes

EinsteinBarbie - Petty Cash

Loading ... Loading ...


Video op YoutubeEinsteinBarbie op TwitterEinsteinBarbie op Facebook

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Hit of Shit: EinsteinBarbie – Petty Cash (video)

  1. LiLaLo

    WOW!!! Eindelijk iets origineels uit NL! LoveLoveLove it!

      /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Je kunt een product laten mixen door de beste mixer van de wereld en dan laten masteren door een topkracht,. Je kunt het voorzien van een quasi kunstzinnige clip.
    Echter, als de compositie en tekst (het liedje, dus) niet goed zijn, is dat verspilde moeite.
    Helaas is dat hier het geval.
    Opgeklopte pretentieuze lucht.

      /   Reply  / 
  3. Wendy

    Lékker.

    Origineel, geil en schurend. Hier was Nederland aan toe.

      /   Reply  / 
  4. Nina

    EinsteinBarbie for president!

      /   Reply  / 
  5. Amanaemonesia

    Eens met Johan, ze zullen voor een volgende single met iets beter moeten komen. Dit gaat niet succesvol worden.

      /   Reply  / 
  6. Frank

    Einsteinbarbie, of eigenlijk Stella Bergsma (zie de bandfoto) weet zichzelf goed in de kijker te spelen, maar dat kan niet verhullen dat de muziek dertien in een dozijn en weinig opzienbarend is. Op zich hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Goed is goed (we kunnen niet allemaal even orgineel en baanbrekend zijn), maar dit is het allemaal net niet ondanks de fijne productie en de klinkende namen die erbij betrokken waren. Het klinkt goed, vet etc…maar het nummer zelf en ook de clip zijn matig. Er is zoveel interessanters te vinden in Nederland…Desondanks wens ik ze veel succes met hun muzikale dromen!

      /   Reply  / 
  7. Andrew

    Echt wel even anders dit! Moest een paar keer luisteren maar kan niet anders zeggen dan dat het gewoon vet is gedaan.

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Winnaars De Grote Prijs van Nederland 2012 | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>