Beeld en Geluid neemt Muziekencyclopedie.nl over

Grootste online muzieknaslagwerk van NL blijft bestaan • Update links op NLpop

Het grootste Nederlandse online muzieknaslagwerk, de site Muziekencyclopedie.nl, wordt ondergebracht bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De huidige beheerder, het Muziek Centrum Nederland (MCN), houdt eind dit jaar op te bestaan.

MCN zal vanaf 2013 zijn subsidie verliezen, zo heeft het kabinet vorig jaar besloten. Hierdoor zal de organisatie per 1 januari 2013 ophouden te bestaan. Voor alle 52 MCN-medewerkers volgt eind dit jaar ontslag. Klik hier voor meer info.

Op Muziekencyclopedie.nl zijn onder meer biografieën, foto’s en audiofragmenten te vinden. De site wordt dagelijks door 1500 unieke bezoekers geraadpleegd. ‘Inhoudelijk sluit dit grootste online-naslagwerk over Nederlandse muziek zeer goed aan bij onze muziekcollectie’, aldus Jan Müller, de algemeen directeur van Beeld en Geluid.

Links op NLpop

Vanaf vandaag kan je op NLpop ook links naar Muziekencyclopedie.nl en Beeld en Geluid vinden, in plaats van de oude link naar Muziek Centrum Nederland. Ook heb ik links toegevoegd naar FunX en Sterren.nl. Je vindt ze in de rechterkolom boven het Archief.

Eerder heb ik met mijn voorganger overlegd over de links op NLpop. Hij gaf aan dat ze verouderd waren, en verwijderd konden worden. Ik heb inactieve links toen verwijderd, en nieuwe links naar GfK Charts, Songfestivalweblog en Uitzending Gemist toegevoegd.

De bezoekers van NLpop had ik nog niet om feedback gevraagd, maar nu lijkt mij een mooi moment om meteen een oproepje te doen. Heb jij tips of een verzoek voor linkuitwisseling? Stuur me gerust een mailtje: [email protected]

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Beeld en Geluid neemt Muziekencyclopedie.nl over

  1. Geluidstechniek

    Geweldig dat de Muziekencyclopedie bewaard blijft en lijkt me inderdaad zeer goed passen bij het insitituut voor Beeld en Geluid.

      /   Reply  / 
  2. Geluidstechniek

    Terecht inderdaad dat Beeld & Geluid dit gaat beheren!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>