Hit of Shit: Brigitte Nijman – Verslaafd Aan Jou (video)

Begint als een ballad, maar ontpopt zich al snel als vrolijk uptempo liedje

De tweede single van Brigitte Nijman is uit. Verslaafd Aan Jou is volgens mij een echte schlager. Daarmee bedoel ik geen smartlap of levensliedachtige schlager in de Nederlandse en Duitse traditie, maar schlager zoals ze die in Zweden maken.

Het enige dat er nog aan ontbreekt is een songfestivalchoreografie en een zware key-change aan het eind. Maar goed gemaakt dus, want dit nummer is helemaal niet Zweeds. Het is geschreven door Pieter van Schooten. Brigitte is trots op het eindresultaat. Ze is gek op deze muziekstijl, en dat straalt ze ook uit.

Die oprechtheid maakt het een betere single. Brigitte is sowieso een hele leuke vrouw. En in de videoclip ziet ze er, als altijd, stralend uit. Check ook deze speciale Twitter-actie ter promotie van de single en win een cadeaubon voor parfum.

Brigitte Nijman - Verslaafd Aan Jou

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Hit of Shit: Brigitte Nijman – Verslaafd Aan Jou (video)

  1. Henk

    Ja zij is inderdaad een hele leuke vrouw en een goede zangeres. Maar ik snap haar muziekkeuze niet, want die past gewoon niet bij haar. Ik vind het heel ongeloofwaardig dit repertoire bij haar. Hoe goed de produktie ook kan zijn op een bepaalde manier klopt er iets niet mee.

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Ik vind het niet Hit en niet Shit, dus ik heb niet gekozen. Er zou eigenlijk een keuze tussen moeten zitten, bv Neutraal of Middelmatig.

        /   Reply  / 
  2. Kamper

    Hele mooie vrouw. Jammer dat we in Nederland in genre, mainstream pop voor vrouwen, maar niet iets eigentijds kunnen maken, zoals de Denen: http://www.youtube.com/watch?v=UnQ-omV_Mx0 En men vrolijk in dit soort versleten arrangementen bljft hangen.

      /   Reply  / 
  3. Aussie

    Ieeeks! vreselijk dit!!

      /   Reply  / 
  4. Ronald

    Geen idee wie dit is. Het zoveelste volkszangeresje?

      /   Reply  / 
  5. Geesje

    Brigitte Nijman is voornamelijk bekend in de musicalwereld!
    Niks volkszangeresje!

      /   Reply  / 
  6. Ronald

    Ah, de musicalwereld. De wereld die de laatste jaren verworden is tot een vergaarbak van allerlei mislukt B-talent uit ultracommerciele zgn. talentenshows van John de Mol. Sorry, ik ken haar niet en heb niet het idee dat ik wat mis…

      /   Reply  / 
    1. Geesje

      Hahaha!!! Die John de Mol toch hè!
      Wat zit de man je toch hoog! Ja succesvol hè, en niet zo’n beetje ook.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Klopt. En een beetje realistisch mens weet dat hij ons veelal afscheept met loze beloftes, en bedriegerij. Maar in jouw ogen kan hij niks verkeerd doen he, Geesje?
        Ach ja…

          /   Reply  / 
        1. Aussie

          Jim Bakkum en Ferry Doedens waren voor mij de grootste reden om niet naar Wicked te gaan..

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Je zal niet de enige zijn, Aussie. Eerstgenoemde is het bekendste vorobeeld van iemand van kaliber B garnituur die op de musicalmanier bekend werd gehouden. Jim deed veel maar alles waar hij betrokken bij waas zijn geen megasuccessen te noemen, ja Wicked dan misschien.
            Spelen in een politieserietje dat na enkele afleveringen al van de buis was; meerdere films die niet echt een kaskraker te noemen zijn; meerdere singles die ondanks een hoge notering niet echt hits te noemen zijn omdat ze ook zo weer verdwenen waren uit de hitlijsten. Nu schijnt hij iets te doen bij SBS met minimale kijkcijfers. Maar zeg maar niks over die jongen want dan word je hier op dit blog bekant afgeschoten, Aussie.

              /  
          2. Ronald

            Je zal niet de enige zijn, ik heb ook van kennissen en vrienden gehoord dat zij de reden waren niet naar Wicked te gaan. Eerstgenoemde is echt het schoolvoorbeeld van een B garnituur talent die kunstmatig bekend werd gehouden. Maar alles wat hij heeft geprobeerd was niet echt een succes te noemen. Meespelen in een politieserie dat na enekele afleveringen al van de buis was; films die verre van een kaskraker waren; nr 1-hit die na enkele weken ook al weer uit de lijsten verdwenen waren. Beetje het ‘Dries Roelvink effect’ zeg maar. Nu doet hij dacht ik iets bij SBS wat minimale kijkcijfers heeft. Maar zeg maar niks over die jongen want dan word je op dit blog bekant afgeschoten, Aussie.

              /  
  7. Bastian

    Leuk lied en heeft idd iets weg van de Zweedse schlagers. Vergeet de windmachine ook niet ;)

      /   Reply  / 
  8. Frank

    Niets Zweeds aan. Dit is hedendaagse Duitse schlager.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>