Hit of Shit: Janne Schra – Speak Up (video)

Nieuwe single Janne Schra met in de clip onder meer Thekla Reuten en Anna Drijver

Speak Up is de nieuwe release van Janne Schra, afkomstig van haar gelijknamige album Janne Schra, dat in januari van dit jaar verscheen. Dat album doet het heel aardig in de album-chart; de plaat staat al negen weken genoteerd en piekte op de tweede plek.

De clip bij Speak Up, geproduceerd en geregisseerd door Nina Spiering en Mirka van Duijn van Kimmo Films, is bijzonder goed gelukt. Janne: ‘Toen ik het idee van het liedje en de video voorlegde aan Thekla Reuten, Anna Drijver, Katja Herbers en dansereres Francesca Peniguel, waren ze er gelijk voor in om iets heel moois te maken.’

Janne Schra bereikte tot nu toe één keer de Single Top 100. Dat was vorig jaar met het haar cover van de Asaf Avidan-hit One Day. Die track stond een week in de lijst op plek 96.

Download Speak Up op iTunes

Janne Schra - Speak Up

Loading ... Loading ...


YT@JANNE_SCHRAfacebook.com/janne.schra

facebook share facebook share

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “Hit of Shit: Janne Schra – Speak Up (video)

  1. Amanaemonesia

    Beste vrouwelijke artiest van Nederland, steekt met kop en schouders boven de rest uit. Dit liedje is van geweldig hoog niveau, je zou op het eerste gehoor niet zeggen dat dit van Nederlandse bodem komt. Nu nog de (inter)nationale erkenning. Het is bijvoorbeeld lachwekkend dat geen enkel radiostation nummers van deze veelzijdige singer-songwriter draait. Zenders die intussen wel weglopen met goedkope Voice-artiesten (Van Nieuwland, Saunders) die maar 1 trucje kunnen. Toch raar.

      /   Reply  / 
    1. José

      Overdrijven is ook een vak!

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Yep. Beetje overdreven. Zeker komende van Kamper, die Mainstreet zo’n beetje het beste vindt wat er aan NL pop wordt gemaakt…

          /   Reply  / 
        1. Kamper

          @ Johan. Je reageert op een post die niet van mij is, voor de volledigheid. Grootste vrouwelijke talent is volgens mij trouwens April Alice: http://www.youtube.com/watch?v=cRq-qVCaHJA Maar dat terzijde…

            /   Reply  / 
          1. Johan van de Velde

            Oeps.. Sorry Kamper.

              /  
      2. Ronald

        De reactie van Amanaemonesia overdreven.
        In zijn geheel niet, door die overdreven aandacht voor weer de zoveelste talentenjachthype worden echte talenten als Janne Schra ondergesneeuwd. Niet dat ze er erg mee zal zitten, met haar eerdere band (Room Eleven) heeft ze meerdere gouden en platina platen behaald en verschillende awards gewonnen…

          /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Niet slecht, maar wel ‘n beetje saai. Denk niet dat dit een doorslaand succes zal worden.
    Zeker niet internationaal.

      /   Reply  / 
  3. Kamper

    Prima zangstem. Ook een lekker gedragen liedje op een prettige beat. Met de video is ook weinig mis. Zwakke punt blijft, ook hier, de enigszins gekunstelde Engelse tekst. De start, 4000 kliks op de eerste dag, is iets waarmee het nog alle kanten op kan. We zullen zien.

      /   Reply  / 
  4. Yoshi

    Sandra van Nieuwland 2.0

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Nou nee. Die vlieger gaat niet op, Yoshi.
      Ander soort artiest, materiaal, stem etc etc.
      Ik vond Room11 best een leuk groepje, maar als solo artiest is ze toch wel wat zwakker, afgaande op wat ik op deze single hoor.

        /   Reply  / 
    2. Ronald

      Hahaha, tuurlijk joh. Van Nieuwland moet eerst maar eens scoren met eigen materiaal en bekend zien te blijven nu de hype rond The Voice en haar persoon over is. Overigens inderdaad niet te vergelijken

        /   Reply  / 
      1. Yoshi

        dit zal anders ook niet veel gaan doe in de hitlijsten

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Nee, dat vrees ik ook. Zie je, vergelijking met v Niewland gaat niet op…😉

            /   Reply  / 
          1. Yoshi

            Sandra moet zich inderdaad ook gaan bewijzen met eigen materiaal inderdaad

              /  
        2. Ronald

          Klopt. Maar Janne Schra is ook geen hitlijsten artieste. Makt niet uit, zonder hits heeft ze toch maar een degelijke carrière opgebouwd.(meerdere edelmetalen onderscheidingen, Lowlands, North Sea Jazz) Van Nieuwland moet eeerst maar zo’n carrière zien uit te bouwen, zonder The Voice en geheel zelfstandig. Waarom denken mensen als jij dat een hit noodzakelijk is om succes te hebben? Van Nieuwland moet hits scoren, anders is ze vergeten…

            /   Reply  / 
          1. Yoshi

            De nieuwe single van Hind was/is ook geen hit. Maar vergeten doet men haar niet. Ze heeft in de loop van de tijd toch een fanbase opgebouwd en misschien geld dat ook voor deze dame?!

              /  
          2. Carlien

            Zonder hits? En “Hey hey hey” van Room Eleven dan?

              /  
          3. Ronald

            Dat was geen hit in de hitlijsten. Maar dat boeit niet, Janne heeft een goede naam opgebouwd om voldoende optredens te realiseren. Ik denk niet dat ze zo maalt om hits.

              /  
          4. Johan van de Velde

            Nou Roland, uiteindelijk heb je toch een hit nodig voor je bestaansrecht. Dat kan natuurlijk ook een succesvol album zijn.
            Denk wel dat ze daar best wel ‘om maalt’.

              /  
          5. Ronald

            Ja of voldoende optredens en boekingen op festivals die er echt toe doen. Hoeft ze zich geen zorgen om te maken. n Hit in de hitlijsten is absoluut niet noodzakelijk om dat te bewerkstelligen. Als het maar oprecht is wat je doet.

              /  
  5. Marcus Lucas Auteur

    Met het nieuwe album van Caro Emerald op komst, en in mei de nieuwe van Anouk die waarschijnlijk ook zwaar retro geïnspireerd is, denk ik dat Sandra van Nieuwland voor de zomer nog geen nieuw album zal uitbrengen. Ze staat nu nog altijd op 5 in de Album Top 100 met And More, dus het is ook te vroeg. Als ze na de zomer haar nieuwe plaat uitbrengt kan ze meeliften op de aandacht die er dan is voor het nieuwe seizoen van The Voice of Holland.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Ik denk dat het gewoon over is met Sandra van Nieuwland met die namen als concurrentie. Nederland zal toch kiezen voor constitentie en niet aandacht blijven houden voor het zoveelste doodgehypte Voice cover- zangeresje…ik hoop dat Sandra even van de aandacht genoten heeft…

        /   Reply  / 
  6. Amanaemonesia

    Voor diegenen die vooralsnog van mening waren dat mijn reactie overdreven was:
    Janne Schra krijgt anders wel lovende recensies van De Volkskrant, NRC, OOR, Nu.nl, 3voor12, FileUnder e.a., zowel voor het album zelf als haar clubshow.
    Dat zie ik weinig Nederlandse artiesten op deze schaal doen, Sandra van Nieuwland al helemaal niet. Noemen jullie anders eens een zangeres uit Nederland die betere liedjes zingt/schrijft en tevens goede kritieken krijgt? Geen Anouk of Ilse DeLange, daar is het beste intussen wel een beetje van af.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Ja zegt genoeg. Dat zijn toch gerenommeerde bladen. Als bijv. OOR je geod beoordeeld kan het erg helpen.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>