‘Marco Borsato’s De Waarheid beste NL-album aller tijden’

Marco Borsato maakte volgens luisteraars 100% NL beste Nederlandse album

De Waarheid (1997) van Marco Borsato is door de luisteraars van 100% NL verkozen tot allerbeste album van Nederlandse bodem. Het album werd destijds zeven keer platina.

Een leuke opsteker voor Marco. Met negen noteringen in de 100% NL Album Top 100 is hij ook de meest genoteerde artiest in de eerste editie van deze ranglijst. Guus Meeuwis volgt met acht albums, en ook BLØF en Nick & Simon staan meerdere keren in de lijst.

De top 5 van de 100% NL Album Top 100:

1. De Waarheid – Marco Borsato
2. NW8 – Guus Meeuwis
3. Together Alone – Anouk
4. Vandaag – Nick en Simon
5. Helder – BLØF

Opvallend is ook dat Jan Smit niet in de top 5 voorkomt. De officieuze titel van grootste zanger van Nederland is vorig jaar in feite overgegaan van Marco op Jan. Niet in het minst omdat Marco nu al tweeënhalf jaar geen nieuw album heeft uitgebracht.

Het was de bedoeling dat er eind vorig jaar een nieuwe Borsato-plaat uit zou komen, maar eind januari liet Marco weten dat er nog geen liedje af was. ‘We zitten nog in de prille beginfase, zijn nog aan het broeden. Daarom is het te vroeg om te zeggen welke richting het opgaat. We moeten nog bepalen wat voor sfeer de liedjes krijgen’, zei hij toen.

Nou hóeft Marco ook niet meer zo nodig. Hij kan de tijd nemen. Marco staat al jaren aan de top en heeft al zo’n beetje alles bereikt wat er in de Nederlandse muziekscene te bereiken valt. Met zijn werk in TVOH en voor War Child blijft hij sowieso in the picture.

De hele lijst is vandaag en morgen van 12.00 tot 16.00 uur te horen op 100% NL.
(Foto: The Voice of Holland, RTL)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>