Hit of Shit: Marco Borsato ft Bag2Bank & Ali B – Muziek (video)

‘Muziek kan houvast zijn, troost, ontspanning en ontlading bieden’

Na twee jaar is er eindelijk nieuw werk van Marco Borsato. Zijn single Muziek, geschreven door John Ewbank en in een samenwerking met Bag2Bank (Baggi Begovic) en Ali B, is vandaag gelanceerd! Vanaf vrijdag is ie te koop.

’Wat er ook gebeurt, muziek troost en geeft houvast. Dat geldt op de vele continenten die ik heb bezocht. Een moeder neuriet voor haar kind om het te sussen als het honger heeft. In Nederland zingt een vader die zijn vrouw heeft verloren voor zijn kinderen wat zij altijd zong’, aldus Marco in de Telegraaf.

‘Het is een beetje als met een vogel die haar kind uit het nest duwt om te gaan vliegen. Je kunt alleen maar hopen dat het publiek voelt wat John Ewbank en ik voelden toen we het maakten. We hebben twee jaar gecomponeerd en we denken dat we nu het wezen van wat we willen zeggen hebben vastgelegd.’

Volgens Marco is Muziek een vernieuwende single zoals Rood dat ook was. ‘Het begint heel rustig en dan krijg je zin om op tafel te dansen.’

Op zijn eigen website heeft Marco ook een blog geschreven. De single Muziek komt vrijdag 18 oktober officieel uit. Het nieuwe Borsato-studioalbum krijgt de titel Duizend Spiegels en komt op vrijdag 22 november uit.

Bol: Muziek – iTunes: Muziek

Marco Borsato ft Bag2Bank & Ali B - Muziek

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Hit of Shit: Marco Borsato ft Bag2Bank & Ali B – Muziek (video)

  1. Kees

    Wat een wanstaltige plaat is dit. Marco en John zijn helemaal vergeten waar ze goed in waren en doen nu een wanhopige poging iets te zijn wat ze niet zijn.

    Het levert een draak van een liedje op en de val van een van de grootste zangers van Nederland. Of is iedereen al vergeten dat zijn vorige album op zijn zachtst gezegd treurig was om naar te luisteren.

    Er is een plek vrij en ik zou hem geven aan Nielson. Die met de mannen van Blof tenminste wel probeert zichzelf te overtreffen en een klasse single heeft afgeleverd. Daarnaast is zijn sound fris omdat het zo is. Niet gemaakt.

    Met andere woorden:

    Marco Borsato laat het pijn doen in mijn mannenhart. Maar dan niet op de goede manier. Ik ga de alarmschijf van deze week nog maar eens aanzetten.

      /   Reply  / 
  2. Kamper

    Ik vind hem goed. Niet heel goed, maar gewoon goed. 34.000 kliks in drie uur is een sterk begin voor de oude meester. En dan moet de video nog uitkomen.

      /   Reply  / 
  3. Renate

    Ik durf te voorspellen dat het tijdperk Borsato over is. Wat een vreselijke plaat….

      /   Reply  / 
  4. Ronald

    En dan dit produkt nog ‘Muziek’ noemen ook.
    Dit is een belediging voor muziek. Oorterreur. Ik was al geen fan van Borsato maar dit overtreft alles. De beste man kan er maar beter mee stoppen.

      /   Reply  / 
  5. Yoshi

    Ik heb geeneens de moeite gedaan om het af te luisteren…

      /   Reply  / 
  6. Nico

    Nog irritanter dan het meeste van zijn repertoire.

      /   Reply  / 
  7. Johan van de Velde

    Goh, wat zijn we kritisch, mensen.

    Mij wordt dat weleens kwalijk genomen alhier en nu wordt hier gewoonweg tegen een Nederlands ‘heilig huisje’ geschopt…

    Ik heb het liedje nog niet gehoord, maar raak nu wel benieuwd.

      /   Reply  / 
  8. Bart

    Dat is het risico als je heel lang wacht met nieuwe muziek. Mensen verwachten er enorm veel van… En dan kan het wel eens een beetje tegenvallen Ik vind de single wel aardig. Niet super, maar ik ken heeeeel veel slechtere platen.

      /   Reply  / 
  9. Henk

    Ik heb lang uitgekeken naar de nieuwe single van Borsato en dan hoor ik er ineens Ali B in. Waarom? Omdat ze denken dat het lied hierdoor sterker wordt? Het wordt hierdoor nog zwakker. Heel jammer, ik vind het niet een complete song. Ze hebben te veel in 1 liedje willen stoppen en ik hoor er ook nog eens heel veel andere liedjes in. Jammer jammer jammer.

      /   Reply  / 
  10. Calypso

    Marco. Je kan veel beter. Tijd voor een frisse wind, bijv. het breken met Ewbank en met andere talentvolle schrijvers aan de slag? Ik krijg sterk het gevoel dat Borsato en Ewbank erg op elkaar uitgekeken zijn…

      /   Reply  / 
  11. L3R0YYY

    Ik ben benieuwd naar het nieuwe duet met Trijntje op zijn nieuwe album, “Wereld Zonder Jou 2.0″. Ik hoop wel dat het beter is als deze nieuwe single, want ik vind het niet echt een sterk nummer. Ik krijg het idee alsof Marco en John iets te graag mee willen doen met die commerciële pulp van Cloud Music en dat moeten ze nou juist net niet doen. Gemiste kans voor Marco B.

      /   Reply  / 
  12. Kev

    Ali B is zo 2005. Dit is gewoon niet om aan te horen. Ik zeg flop!

      /   Reply  / 
    1. Kamper

      Daar heb je op zich gelijk in, Ali B IS heel erg 2005. Maar Borsato was heel erg jaren 90. Kunnen we dus vaststellen dat dit nummer in ieder geval al veel hedendaagser is dan het andere Borsato werk. Maar daarom hoef je het nog niet leuk te vinden natuurlijk.

        /   Reply  / 
  13. Kamper

    Met 150.000 views het meest geklikte liedje op dit moment.
    Maar de echte test komt natuurlijk pas na de eerste 72 uur als alle kranten en sociale media weer met andere dingen bezig zijn.

      /   Reply  / 
  14. Gustin81

    Op zich helemaal geen slechte plaat. Ik snap alleen niet helemaal wat Ali B hierin doet. Gemiste kans. Ik ben verder geen fan van hem, maar vind het een beetje onzin dat Marco jaren 90 zou zijn, hij is meer dan dat. Maar dat is mijn bescheiden mening.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>