Marco Borsato blijft nuchter na kritiek op Muziek (video)

‘Wie niet vernieuwt komt uiteindelijk eigen voetstappen tegen’

Het gaat heel lekker met Marco Borsato in de aanloop naar de release van zijn nieuwe album Duizend Spiegels. Samen met Trijntje Oosterhuis scoort hij momenteel een hit met het gevoelige duet Ik Zou Het Zo Weer Overdoen.

Daarnaast is hij een populaire coach in The Voice of Holland, met topfavoriet Julia van der Toorn in zijn team. Toch kreeg hij onlangs veel kritiek te verduren op de eerste single van zijn nieuwe album, Muziek. Daar reageert hij nuchter op.

‘Ik ga er zeker niet onrustig van slapen, en ik kan het heel goed hebben. Als je een carrière van 23 jaar hebt dan is het natuurlijk best logisch dat niet iedereen alle liedjes die je gemaakt hebt altijd even leuk kan vinden’, aldus Marco.

‘Maar als je niet vernieuwt, niet je nek opnieuw durft uit te steken, dan kom je uiteindelijk een keer je eigen voetstappen tegen’, redeneert de zanger. Marco vindt dat iedereen recht heeft op zijn eigen mening. ‘Muziek is in dat opzicht ook een mooi soort spiegel. Mensen houden van je of vinden het niets.’

Giro 555 voor de Filipijnen: Je kan deze hele week bieden op een lunch met Marco, en op gesigneerde exemplaren van zijn nieuwe album en een single.

Bekijk het interviewtje:

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Marco Borsato blijft nuchter na kritiek op Muziek (video)

  1. vincent lamme

    Kon nou echt niemand Marco tegen zichzelf in bescherming nemen? Eerst al dat malle interview met John Ewbank op de Telegraaf website eind vorige week en nu deze weer. Het doet me pijn om te zien/horen. Wellicht is het goed om eens een mediatrainer in te huren want dit soort interviews zijn koren op de molen van de ‘haters’. Uitspraken als ‘de provincie in’ zijn ongetwijfeld niet neerbuigend bedoeld, maar kunnen door de onhandige formulering voor mensen van buiten de Randstad wel zo aanvoelen. ‘Het land in’ werkt dan toch zo veel beter. Of ‘naar de mensen toe’.

    Of dat hij claimt zijn publiek aan de hand te hebben meegenomen langs Twitter e.d. Borsato als aanjager van de sociale media in Nederland. Natuurlijk zullen daar wel een paar mensen bij zitten die door Borsato zijn gaan twitteren, maar de massa? Dieptepunt is dat hij zijn eigen werk als een echt product benoemt. ‘Marco-muziek’ in plaats van ‘mijn muziek’. Alsof het niet van hemzelf is. Zonde hoor. Ik vind Borsato echt een sympathieke jongen en vind een groot deel van zijn werk ook erg fijn. Maar door dit soort onhandige interviews krijgt hij onbedoeld steeds meer lachers op zijn hand.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>