Anouk coach in The Voice? ‘Ze betalen niet genoeg’

Format The Voice te rigide: ‘Dat zou niet sincere zijn, dus dat kan niet’

Anouk is heel vaak, ook al voor het eerste seizoen, door John de Mol gevraagd of ze coach in The Voice of Holland wilde worden. Dan vertelt ze in Volkskrant Magazine. Veel media nemen het nieuwtje over op basis van een ANP-bericht.

‘Toen dacht ik: niks voor mij. En nu, ach, jeetje ze betalen niet genoeg. Als ik daar een seizoen ga zitten voor een bedrag dat ik ook met één optreden kan verdienen, ben ik natuurlijk een idioot’, aldus Anouk in het interview.

De zangeres vermoedde ook dat zij in de problemen zou komen als zij een paar uitzendingen achter elkaar niemand leuk genoeg zou vinden om de stoel voor om te draaien. In dat geval zou ze in de laatste uitzendingen heel vaak hebben moeten draaien om haar team vol te krijgen, had John de Mol haar uitgelegd.

‘Dat zou niet sincere zijn, dus dat kan niet’, vindt Anouk. ‘Of ze moeten een bloedbedrag neerleggen.’ Dat laatste bedoelt ze waarschijnlijk vooral spottend.

Anouk zou uiteraard een meer dan geweldige aanwinst voor The Voice zijn, dus niet verwonderlijk dat De Mol haar herhaaldelijk gevraagd heeft. Maar het is inderdaad de vraag of zij wel geschikt is om in zo’n strak format te werken.

De zangeres heeft het verder nog over de rel rondom de uitgestelde Symphonica in Rosso-concerten wegens ziekte. ‘De weken voor een grote show ben ik niet te genieten. Dan maak ik me druk over alles wat er mis kan gaan. Of ik niet ziek word. En dat gebeurt dan juist wel, natuurlijk’, vertelt ze.

Anouk begrijpt niet waarom er mensen zijn die niet geloven dat ze echt ziek was tijdens de Symphonica in Rosso-reeks. ‘Ilse DeLange heeft ook weleens een concert afgezegd vanwege keelontsteking. Jantje Smit heeft onlangs hetzelfde gedaan. En bij hen zeggen ze: oké, jammer. Waarom dan bij mij niet?’

Grappig dat Anouk Jan Smit nog steeds ‘Jantje’ noemt.

Afbeelding: screenshot RTL/RTL Late Night.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>