Hit of Shit: Rita Zipora – Wasem (video)

Kleinkunsterige Nederpopkruising tussen Joni Mitchell en Spinvis

De 26-jarige conservatoriumstudente Rita Zipora maakt een bijzondere soort Nederpop. Ze combineert Brits-klinkende electropop in de stijl van Portishead en Massive Attack met ‘warme soundscapes’ en Nederlandse teksten.

3voor12 noemt Rita Zipora één van de 12 talenten waar we dit jaar rekening mee moeten houden. Woensdag wordt haar album Als Ik Kijk gepresenteerd in Paradiso. Twee dagen later komt ie uit, een week later staat ze op Noorderslag.

De eerste single Wasem is apart, met een wat zenuwachtige sfeer, met name door de drums. Maar de productie is verder prima en Rita’s vocalen zijn sterk. Het is evenwel geen supercatchy top 40-liedje. Meer ‘kleinkunsterig’ voor fijnproevers. Maar wie weet bevat het album toegankelijkere popsongs.

Download Wasem op iTunes

Rita Zipora - Wasem

Loading ... Loading ...

Volg Rita Zipora ook op Twitter en Facebook

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hit of Shit: Rita Zipora – Wasem (video)

  1. Ronald

    Zeker iets voor de muzikale fijnproever,ja. Aangezien ook de genoemde namen zoals Portishead bij de meeste onbekend zullen zijn. (Hun ‘Glory Box’ vind ik nog altijd een juweeltje). In de Top 40 zie ik dit niet belanden.

      /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Goede (geprogrammeerde?) ritmes en sounds.

    Jammer dat haar stem niet bijzonder is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>