Marco Borsato getroffen door TIA, tour gaat door

47-jarige zanger maakt het naar omstandigheden goed, neemt rust

Totaal onverwacht is Marco Borsato woensdag getroffen door een zogenaamde TIA (Transient Ischaemic Attack), wat uitgelegd wordt als een korte beroerte.

Concertorganisator Mojo Concerts meldt dat het naar omstandigheden goed gaat met Marco. Op doktersadvies neemt hij rust. Marco werd aan het begin van de avond onwel. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij een TIA heeft gehad.

Bij een TIA verstoort een bloedprop tijdelijk de bloedstroom naar een deel van de hersenen. Zo’n aanval heeft op zich weinig ernstige gevolgen maar het is een mogelijke voorspeller voor een ernstige beroerte. Om erger te voorkomen is behandeling nodig, bijvoorbeeld om een (te hoge) bloeddruk te verlagen.

Vrienden van Amstel en tour

Marco treedt vanavond en morgenavond niet op bij de Vrienden van Amstel Live in Ahoy. Donderdagochtend lag hij nog in het ziekenhuis, zo meldt Mojo. Marco’s Duizend Spiegels Tour, die in de tweede week van april begint, gaat gewoon door.

Eerder gezondheidsproblemen

Dit is niet de eerste keer dat Marco met gezondheidsproblemen kampt. In april 2012 had hij last van een verwaarloosde griep. Het duurde maanden. ‘Soms hoest ik zo lang en heftig dat er een beetje bloed mee komt’, zei Marco toen.

Uiteindelijk is dat gelukkig allemaal goed gekomen. Laten we hopen dat hij er na deze korte beroerte ook weer helemaal bovenop komt. Beterschap Marco!

Foto: Thomas Piek

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>