Veelbelovende albumpreview Ming’s Pretty Heroes (video)

‘Ming balanceert tussen intensiteit en toegankelijkheid’

Er komt een bijzondere nieuwe release aan! Ming’s Pretty Heroes lanceert op 7 maart Roots and Bones, twee minialbums in één. Singer-songwriter Ming liet zich voor de plaat inspireren door onder meer Lykke Li, James Blake en Kate Bush.

En dan ook nog deze intrigerende omschrijving: ‘Verstilde pianopartijen, etherische meerstemmigheid, lichtvoetige beats en violen vormen de basis van de nummers waarmee Ming balanceert tussen intensiteit en toegankelijkheid.’

Roots and Bones werd mede mogelijk gemaakt door fans via het crowdfunding-platform voordekunst.nl en er kwam creatieve steun uit onverwachte hoek. De wereldberoemde Nederlandse designers Viktor&Rolf bleken fan te zijn en stelden een aantal werken uit hun collectie beschikbaar voor het artwork.

Lykke Li, James Blake en Kate Bush als inspiratiebronnen… Dan willen we meteen horen hoe dat klinkt! Van twee singles zijn lange snippets vrijgegeven.

Voorproefje (duur 1:24 min.)

Korte Biografie

De 28-jarige Ming is frontvrouw en songwriter van Ming’s Pretty Heroes. Na het winnen van de Music Matters Award (in navolging van onder meer Sabrina Starke en Ntjam Rosie) leverde zij in september 2011 het album Karma af. Ze toerde met dit werk door onder meer Nederland, Duitsland, Zwitserland en China.

Karma werd daarna bewerkt voor de dansvoorstelling Meer Ruis van Conny Janssen. In 2012 en 2013 toerden het dansgezelschap met Ming’s Pretty Heroes door Nederland en Zwitserland, en speelden ze op Lowlands en De Parade.

De band bestaat uit Ming (vocals en casio), Pablo Kleinsman (viool), Jonas Wegewijs (toetsen), Juan Manssens (bas) en Tim Biesta (drums en elektronica).

mingsprettyheroes.comTwitterFacebookInstagram

Live beleven? Dat kan op 2 maart in Rotown te Rotterdam (albumpresentatie), op 12 april in Paradiso te Amsterdam en op 1 mei in Miles te Amersfoort.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Veelbelovende albumpreview Ming’s Pretty Heroes (video)

  1. Johan van de Velde

    Goed geprobeerd, maar ik vrees dat haar stem niet sterk en onderscheidend genoeg is om te kunnen concureren met haar inspiratiebronnen en soortgelijke internationale artiesten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>