Jan Smit wil pas over 12 jaar meedoen aan Songfestival

VIDEO • ‘Als ik het zou doen, dan wel met een commerciële hit’

Vorige maand liet Jan Smit doorschemeren dat hij interesse heeft om een keer mee te doen aan het Eurovisie Songfestival, en vorig jaar augustus zei hij al eens dat hij van plan is om op zijn veertigste te stoppen met zingen.

In een nieuw interview koppelt Jan die twee ideeën nu aan elkaar. Bij Omroep West vertelde Jan dat hij het Songfestival wel een goede afsluiter van zijn carrière zou vinden. ‘Ik wil stoppen op mijn veertigste, dat zou dan een mooi toetje zijn op het eind’, aldus de zanger in de talkshow van Frits Huffnagel.

In augustus zei Jan: ‘Het lijkt me wel leuk dat je er met vuurwerk uit kan. Dat je iets creëert en dat iedereen je voor gek verklaart. Van ja maar: je kan nu niet stoppen, dat gaat niet. En dat je dan kan zeggen: maar ik stop er wel mee! Bedankt voor alles, ik heb genoten en nu ga ik genieten van het gewone leven.’

Samen met Cornald Maas geeft Jan commentaar bij het Songfestival. Hij maakt het festijn nu al een paar jaar mee, en heeft ideeën over hoe je de deelname goed aanpakt. Als hij meedoet dan wil hij het doen met een commerciële hit.

Twaalf jaar wachten is best lang, en Jan is een van onze grootste zangers, dus als hij naar het Songfestival wil dan moeten we dat volgens mij gewoon meteen doen. Volgend jaar zou kunnen, of in 2016 als dat beter uitkomt in de planning.

Bekijk de video:

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jan Smit wil pas over 12 jaar meedoen aan Songfestival

  1. Vinn

    Jan is mischien wel 1 van de grootste/populairste zangers van Nederland. Maar dat betekend niet dat hij een hele goede zanger is. Dat volkse is niet geschikt voor het songfestival. In het Engels is hij helemaal niet top en een Nederlandse slager is niet bepaald songfestival matriaal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>