Jan Smit & Johnny de Mol op 1 in iTunes

Hit of Shit? Jan en Johnny zingen Nederland Wordt Kampioen

Bij de aankondiging dat Jan Smit en Johnny de Mol samen een single voor het komende WK voetbal zouden lanceren schreef ik in de kop meteen ‘WK-hit’ want je voelde toen al op je klompen aan dat het een groot succes zou worden.

Vandaag wordt dat bevestigd. Na enkele live-optredens op radio en tv, nog geen videoclip, bereikt de single in rap tempo de toppositie in iTunes. Jan en Johnny stoten Songfestivaliconen The Common Linnets naar de tweede plek.

Dat laatste is dan wel weer jammer. Het is Ilse, Waylon, JB en hun team gegund om nog een tijdje na te genieten van hun topprestatie op het festival, maar het is helaas niet anders. Tegenwoordig halen trending songs elkaar in noodtempo in.

Het lied van Jan en Johnny is goed gelukt! Een frisse toevoeging aan de voetballiedjes die we al hadden. De tekst staat wel bol van uitdrukkingen die in eerdere songs gebruikt zijn, maar in dit nieuwe lied werken die allemaal prima.

De toon is gezet voor de voetbalnummers. De lat ligt er. Als muziekliefhebber ben ik tevreden. Voor een voetballied is dit helemaal top, vrolijk en gezellig. Een deel van de opbrengst van de single gaat naar de Johan Cruijff foundation!

Nederland Wordt Kampioen op iTunes en Spotify

Jan Smit & Johnny de Mol - Nederland Wordt Kampioen

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Jan Smit & Johnny de Mol op 1 in iTunes

  1. Ronald

    Binnenkort hoog in de lijsten. Daar zorgt de Volendammaffia cq pappie de Mol wel voor…

      /   Reply  / 
    1. @lbert

      Tjonge jonge wat een vreselijk kinderlijke reactie , jaloers ??

        /   Reply  / 
  2. Bart

    Of je er nu van houdt of niet. Dit is gewoon een kneiter van een hit. Nederland zingt dit nummer mee met het WK. Let maar op.

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Klopt. En wat weer een sneue reactie van Ronald zeg. Triest gewoon.

        /   Reply  / 
      1. Bart

        Als ik voor het eerst op deze blogs zou komen, zou ik denken dat Ronald een opstandige puber is van een jaar of 15, die tegen alles aanschopt. Maar hij doet dit kunstje al zo lang…Sinds Idols 1 en dat is al zo’n 13 jaar geleden. Dat maakt het nog sneuer. Misschien wordt het tijd om te stoppen Ronald??

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          En al even lang ga je al tegen me in en volg je me blijkbaar w.b. blog activiteiten hier. Ook maar eens mee stoppen, nogal zinloos nietwaar?

            /   Reply  / 
  3. Marcus Lucas Auteur

    Discussie en reacties zijn altijd welkom! Nooit zinloos want je houdt een bericht dan ‘warm’. Uiteraard wel leuk als het een beetje on-topic blijft.

    De poll zegt nu 53% Shit! Ik noemde het nummer helemaal top, vrolijk, gezellig. Bijv. in vergelijking met het gedrocht dat we twee jaar geleden kregen van Derksen en Genee. Zo zijn er meer voetbalsongs die niet geweldig uit de verf komen. Deze song is toch veel beter?

      /   Reply  / 
  4. Frankly

    Deze voetbalhitvan dat duo is ook een drol ( vindt Johnny de Mol iig zelf ook gejat van Ome Jan van zijn moeder) die iTunes nr 1 zijn ze al weer kwijt

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>