Trending: #waariswaylon? Ilse met andere zanger

Update klik: Waylon heeft gereageerd, lees hier zijn hele verklaring

The Common Linnets is “geen duo Ilse & Waylon maar een platform”

Waar is Waylon? Dat vragen veel twitteraars en media zich momenteel af. De zanger die samen met Ilse DeLange als The Common Linnets tweede werd op het afgelopen Eurovisie Songfestival in Denemarken, lijkt spoorloos verdwenen.

Er wordt heel druk gespeculeerd over Waylons afwezigheid. Is de roem hem te veel geworden? Is er misschien onenigheid? Of is zijn agenda te vol? Met de hashtag #waariswaylon worden in de sociale media veel grappen gemaakt.

The Common Linnets zijn internationaal gigantisch populair sinds hun succes op het Songfestival. Waylon ontbrak echter bij promotieoptredens in België en Oostenrijk. Ook in Duitsland moest Ilse het vanmorgen zonder hem doen.

In Wenen zei Ilse dat Waylon er niet was omdat hij te druk is. ‘Hij kon niet.’ Eerder had ze al gezegd dat Waylon niet onder eerder gemaakte afspraken uit kon komen. ‘Hij probeert zoveel mogelijk erbij te zijn’, voegde ze daar aan toe.

In België gaf Ilse nog meer uitleg: ‘The Common Linnets is niet Ilse en Waylon als duo. Het is een platform dat ik heb willen creëren voor mezelf als uitlaatklep.’

Jake Etheridge nieuwe Linnet

De Amerikaanse zanger Jake Etheridge is als reserve-Linnet ingevlogen om mee te zingen tijdens de optredens. Jake schreef mee aan Calm After The Storm.

Waylon wil vooralsnog niet reageren in de media. Volgens platenmaatschappij Universal Music was het voor Waylon ‘agendatechnisch niet mogelijk’ om bij de optredens te zijn. Waylon is bezig met ‘zijn eigen dingetjes’. Er is een afspraak dat eigen zaken van de groepsleden voor die van The Common Linnets gaan.

Het is onduidelijk waar Waylon precies zo druk mee is. Speculaties over een drugsverslaving wijst de woordvoerder van Universal tegenover de NOS echter van de hand: ‘Dat is iets van vijf jaar geleden en heeft niets met nu te maken.’

Waylon treedt zaterdag als het goed is op in Groningen bij Vrienden van Amstel Zingen Hun Helden, zo meldt de organisatie. Of, en wanneer, Waylon terugkeert bij de The Common Linnets is onbekend. (Foto: Universal Music Austria)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Trending: #waariswaylon? Ilse met andere zanger

  1. Henk

    En dit is de verklaring van Waylon: telegraaf.nl/filmenuitgaan/muziek/22677591/__Waylon_is_gevonden___.html

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>