Hit of Shit: Maaike Ouboter – Lijmen (video)

Voorproefje van langverwacht debuutalbum belooft raffinement

Als iets in de muziek lastig is, dan is het wel om een vervolg te geven aan een gigantisch veelbelovende doorbraak. Maaike Ouboter komt deze zomer met haar debuutalbum, en de eerste single is afgelopen vrijdag wereldkundig gemaakt!

Het is lastig omdat vergelijkingen met Dat Ik Je Mis vrijwel onontkoombaar zijn, en dat is best logisch. Lijmen is een fijne ballad waarmee Maaike trouw blijft aan haar herkenbare stijl. De tekst is – als we daar al van mogen spreken – typisch Ouboternederlands. Heel associatief, maar grammaticaal wel logischer.

Natuurlijk is dit geen uitspatting naar een heel ander genre, maar wie beter luistert hoort verschillen met Dat Ik Je Mis. Zo is Lijmen meer een pianoballad, de gitaar sluimert soms op de achtergrond, en in de tweede helft horen we een subtiele beat en roffel. Geraffineerd, klein, maar toch wat meer geproduceerd.

Lijmen op iTunes en Spotify

Maaike Ouboter - Lijmen

Loading ... Loading ...

Video: Lijmen preview

Maaike Ouboter op Twitter en Facebook • Foto: Nick Helderman

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>