Details over nieuw album Sandra van Nieuwland!

Op 27 november Breaking New Ground, over twee weken single Truth

Dit najaar staat voor Sandra van Nieuwland helemaal in het teken van de release van haar derde studioalbum. De plaat draagt de titel Breaking New Ground. Vanaf eind januari tot in ieder geval begin april de bijbehorende nieuwe theatertour.

Het album komt uit bij een nieuw platenlabel – Sandra is weg bij 8Ball Music – en enkele thema’s zijn loslaten, vertrouwen, nieuwe en oude liefde. Sandra liet zich inspireren door het geluid van singer-songwriters als Kristina Train en Beth Orton.

Lana Del Rey, Hurts, Mika

Meer dan op voorganger Banging On The Doors Of Love zullen Sandra’s karakteristieke vocalen de basis vormen. Enkele songs zijn puur door de piano gedreven. Daarnaast volle, orkestrale tracks met strijkers, percussie en koortjes.

Sandra schreef liedjes met onder meer Chris Kikic, Tjeerd Bomhof en Remko Wind, en werkte met producers David Sneddon en James Bauer-Mein, die ook produceerden voor onder meer Lana Del Rey, Hurts en Mika, en met producer Reyn Ouwehand, bekend van Mister and Mississippi, Kane en Michael Prins.

Veelbelovend! Dit wordt vast prachtig en meeslepend. We kunnen niet wachten! En dat hoeft ook niet lang, want leadsingle Truth komt op vrijdag 16 oktober uit.

Facebook-teaser

En we nemen Nú als in NÚ de strijkers op!

Posted by Sandra van Nieuwland on Monday, September 28, 2015

Foto: Paul Bellaart

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Details over nieuw album Sandra van Nieuwland!

 1. yoshi

  Ben benieuwd!

  Overigens geen downloads meer via itunes van TVOH audities etc.
  Marcus???

    /   Reply  / 
  1. Marcus Lucas Auteur

   Nee, ik vermoed wel tijdens de liveshows. In ieder geval bij de originele singles voor de finalisten. De liedjes uit de audities zijn wel gratis terug te luisteren in de vernieuwde RedRoom-app.

     /   Reply  / 
 2. Johan van de Velde

  Ik heb niks tegen van Nieuwland, ze heeft een prima stem, maar de (oprechte) vraag is, of iemand nog op haar nieuwe album zit te wachten.

  Hopelijk voor haar is het zó goed, dat het kopend publiek haar los kan zien van TVOH.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>