Hit of Shit: Van Huys Uit – Pluk De Dag (video)

De potentie druipt ervan af maar komt dit geluid niet 15 jaar te laat?

Sinds mei 2015 strijdt de nieuwe band Van Huys Uit aan het Nederpopfront om de gunst en aandacht van fans. De groep ontwikkelt zich snel en is heel productief.

Van Huys Uit bestaat uit zes vrienden: Angelo Nannings (frontman, zang), Raoul Bakker (gitaar en zang), Pim Kamp (toetsen), Pieter Bakker (bas), Sander van Truijen (drums en zang) en Steef Nijman (manager).

Nominatie

In de afgelopen acht maanden lanceerde Van Huys Uit twee singles en een EP. Het leverde de mannen, naast Kenny B en Causes, een nominatie op voor Doorbraak van het Jaar bij de 100% NL Awards. Volgende week de uitreiking.

Er is weinig op de muziek van Van Huys Uit aan te merken. Leuke, traditionele Nederpop. Weinig vernieuwend, maar goed geproduceerd. Met de clips komt het wel wat studentikoos over. Alsof ze het niet te serieus willen nemen, en vooral niet te pretentieus willen overkomen. Het moet wel authentiek blijven.

Potentie

Maar de potentie druipt ervan af. Guus Meeuwis (met Vagant) en Xander de Buisonjé (in Volumia!) zijn ooit in soortgelijke bands doorgebroken. Zij spelen nu in volle stadions en werken mee aan veelbekeken tv-shows. Ook BLØF brak in die periode door en staat sindsdien solide aan de top in de Nederpop.

Aan de andere kant is de muziekscene in twintig jaar gigantisch veranderd. Wat Guus en Xander destijds deden zou nu waarschijnlijk niet meer hetzelfde effect hebben. Enkele recentere voorbeelden van nieuwe Nederpop-doorbraken zijn Nick & Simon (2007), Gers Pardoel (2011), Nielson (2013) en Ronnie Flex (2015).

Als het Van Huys Uit lukt om met goeie beats en hooks een herkenbaar eigen geluid te creëren dan komt die grote doorbraak er vast. De nieuwe single Pluk De Dag is alvast een lekker liedje. Is het genoeg om in 2016 een grote hit te scoren?

Pluk De Dag • SpotifyDeezeriTunes

Van Huys Uit - Pluk De Dag

Loading ... Loading ...

Videoclip: Pluk De Dag

Van Huys Uit op Twitter en Facebook • Pic by Paris Hidden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>